Att ha firat en nioåring!

 

I söndags fick Leo välja vart han ville att vi skulle gå för att äta födelsedagsmiddag!

Jag hade bakat den sedvanliga morotskakan såklart, och kladdkakan med polkagris och olivolja ni vet, och pojkarna brukar alltid få bestämma mat hela dagen när de fyller år och i år valde Leo att vi skulle ut på restaurang och äta istället för att äta hemma. Och fyller man nio år är det väl klart att man ska få restaurangbesök om man vill, dessutom var lillebror också väldigt pepp på hela idén om att äta ute så så fick det helt enkelt bli.

 

 

Leo valde Pinchos! Såklart.

Bästa restaurangen han (och Noah) vet, och jag förstår dom. Spännande inredning, livets alkoholfria drinkar med godis samt pytterätter som är alldeles perfekt storlek för ett barn att kunna äta flera av.

Jag undrar vad jag hade valt för mat om det var min födelsedag? Hmmm… Helt klart prinsesstårta till frukost eftersom det är tradition, sen två sliders från Sliders&Burgers på Centralstationen till lunch, en famn med Limhamnsbomber till fika och så kanske en skaldjursplatå eller en grym tryffelpasta till kvällsmat? Och så gärna allt det fast i Köpenhamn, så jag kunde slinka in i en av de där butikerna man får ett glas champagne i när man köper sig en önskeväska. Och så en fluffig hotellsäng och låååång brunch dagen efter.

Men! Jag har två veckor kvar. Åter till Leo.

 

 

Han och hans lillebror åt så de storknade på Pinchos.

Leos favoriter var musslorna, kycklingspetten, fisktacon och de stekta räkorna i vitlök. Noah gillar sötpotatispommesen mest tätt följt av hamburgaren, mannens favorit var Bookmakers Toast och jag var väldigt förtjust i deras chevréhistoria på bröd men så är jag ju också väldigt svag för ost.

Så där satt vi och beställde in tok för mycket, drack de festliga drinkarna och firade födelsedag. Hur fint som helst.

I helgen ska Leo ha övernattning med scouterna (japp, han är scout nu) och det känns så himla knasigt att vara mamma till någon som är så stor att han sover borta, käkar vitvinskokta musslor och kan redigera youtubefilmer – men hey. Det är så det är. Det är bara att spänna fast sig och hänga med liksom, tiden går så fort.

(men ändå – nio år?!)

Japp.

Det är galet.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha firat en nioåring!

  1. Vad har Leo fått i födelsedagspresent av er? Har en kille i nästan samma ålder så jag brukar få så bra tips av era presenter. Tack för underbar läsning!

    1. Han fick det han hade önskat (så bra när de är gamla nog att önska själv!) så en webcam och en bra mick för att göra youtubefilmer, en stor gamingmusmatta och nåt pass till Roblox ❤️

  2. Superflot bilder 🙌
    Fantastisk födelsedagspresent. Ser ut Leo hade en spännande födelsedag. Ett äventyr som scouterna är ännu roligare. Ha en episk helg Leo 🧙‍♀️😘

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.