Att ha haft pojklördag!

 

Igår var det strålande höstväder i Ystad, mannen skulle åka på killhelg så jag och pojkarna tänkte vi skulle ta en dag på stan och hitta på sånt som de gillar; fika och titta på leksaker och köpa lördagsgodis och äta lunch. Leo hade sovit över med scouterna så honom hämtade vi upp på morgonen och sen åkte vi in för att påbörja en lördag i solen.

Jag måste dock medge att jag var aningen förvirrad där jag stod och såg på avslutningscermonin de hade efter övernattningen? Vad ÄR scouterna egentligen? Nån slags rest från krigstiden? Det var mycket ”för fosterlandet”, mössa av, honnörer och så det där med

är du redo? alltid redo!

Vad är det de ska vara redo för egentligen? För fosterlandet? När de är typ nio? Kändes som ett ganska maffigt ansvar haha men vad vet jag. Måste nog googla lite om inte nån av er kan upplysa mig, jag har liksom levt i villfarelsen att scouterna har med knopar och vildmarksliv att göra – den enda egna upplevelsen jag har med scouter är en sommar runt -99 då jag hängde med ett gäng galna sådana i Karlshamn under Karlshamnsfestivalen och det är nog inte riktigt representativt.

 

 

Men iallafall!

Vi hittade en robot åt Noah, tack och lov. Han är helt robottokig nu, tittar på Daidalos och vill bygga robotar med varenda kartong vi har i huset och han har sjukt höga förväntningar på sin mamma. Igår morse bröt han nästan ihop när han förstod att jag omöjligt kan få en kartongrobot att röra på sig och gå själv; han trodde att mamma kunde bygga nån form av motor och riktigt så duktig är jag inte på att uppfinna. Och eftersom det här robotintresset hållt i sig så länge nu tyckte jag att han kunde få en riktig en som faktiskt rör på sig, dansar, gör ljud och skjuter iväg små sugproppspilar så jag slapp fundera på hur jag får bilmotorn ner i en kartong och förvandlar den till en fräck robot i köket framöver.

Han blev överlycklig såklart och roboten VAR cool. Rekommenderas om ni har en liknande situation hemma.

 

 

Vi vandrade vidare!

Leo var ännu i friluftsutstyrsel, Noah hade fått en robot och jag själv ville till Parelle för att hitta en parfym. Inte till mig själv utan till en av mina anställda; det kom fram för en vecka sen att han aldrig nånsin köpt en parfym själv (han är tjugo) och att han inte vet vad han skulle passa i och att hans mormor köper alla hans parfymer, och som ni vet är jag både doftnörd och älskar en utmaning så jag tänkte att jag skulle hitta den perfekta parfymen för honom; en som doftar som han är.

(Det blev den jag tänkte på allra först när han berättade att han inte visste vad som doftar som honom, jag ville bara dubbeldofta för att se så jag hade rätt och japp – jag står fast vid att den jag hittade ÄR han på något vis).

Ja ja det är kanske lite märkligt, men så jobbar vi 🙂

 

 

 

Och så åt vi på Subway enligt pojkarnas önskemål, Leo hade fått sina märken av scouterna och var mycket nöjd så dessa inspekterade vi och jag lovade att sy fast dom på scoutskjortan så det får jag väl ta tag i under dagen.

Och nu ska jag ha söndag minsann!

Himla skönt ska det bli.

 

Rekommenderade inlägg

12 kommentarer till “Att ha haft pojklördag!

 1. Åh, jag var också med i scouterna under några år når jag var liten .. Man fick massor av kompisar, åkte på läger (där man fick ha med sig godis för max 15 kr- mycket viktigt…😊), paddlade kanot och massa roligt .. Men hela den där var redo- alltid redo grejen vette tusan egentligen men, hmm 😊

 2. Efter att jag postade min kommentar blev jag nyfiken så var tvungen att googla. Hittade nedanstående, låter ju rätt fint ändå 🙂

  ”Det innebär att ”alltid redo” är som ett kvitto, ett svar eller en bekräftelse på att du är redo. Vad det betyder? Ja, man kan säga att det är som ett motto att leva efter. Att man som scout är redo att ställa upp, vara en schysst kompis och möta utmaningar som kommer i vår väg, nu och i framtiden”

  1. Hm ja, men det är ju en massa prat om saker man ska göra ”för kungen och fosterlandet”, för sitt land haha, och så ihop med honnörer åt höger och vänster och sen ”alltid redo!” Kändes bara så himla militärt och typ ”nu ska vi få er barn redo för strid här ska ni se, nu ska vi skydda landet” och det känns ju som ett aningen stort ansvar för den åldern *s*

   1. Det är väl den andan beredskap går ut på. Ansvarskänsla och rådighet. Kamratskap och en känsla av att klara saker tillsammans. Och givetvis ytterst ha roligt i den åldern.

 3. Här är hela familjen involverad i scouterna. Det handlar i grund och botten om allt i livet. Att vara en schysst människa, ta hand om vår jord och varandra. Utöver det är det väldigt mycket ut i naturen, det finns olika inriktningar (Simrishamn sjöscouter har, eller hade, en egen båt).
  Nästa år, om livet återgår till det normala, är det Jamboree söder om Kristianstad. Massor av scouter i ett stort läger, superhäftigt.
  Jag tycker att du ska hänga med grabben på några möten, bara titta på eller hjälpa till där du kan.
  När jag var barn var jag med i Brösarps scoutkår och det var fantastiskt. Nu är det Gävle södra scoutkår som gäller, stadsliv.
  Det där med fosterland är från scoutsången och den kan kåren säkert omformulera med egna ord för att inte vara så högtravande. 😊

 4. Hej
  Min son var oxå helt robottokig i den åldern. Han skruvade dock isär varenda en, tills han ev skulle få en fjärde robot…. då svarade han att det är lugnt, NU vet jag hur dom ser ut inuti…..😅

 5. Även jag har varit med i scouterna sen jag var liten! Så mycket kompisar, kärlekar, läger, klokskaper och utmaningar jag skulle missat utan dem. Har lärt mig så sjukt mycket om grupparbete och ledarskap vilket kommit väl till ” pass i riktiga livet”
  Men ja, vissa ledare kan vara väl förtjusta i den typen av ceremonier som hör en förgången tid till, att vara redo handlar ju om att vara redo att ta hand om sig själv och andra, inte försvara något fosterland eller nån kung 😅

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *