I annonssamarbete med BIXIA

Att välja när man kan.

 

Som jag skrivit om innan är vi ju alla väldigt medvetna nu för tiden, i en mängd olika val vi gör. Vi väljer närproducerad mat, vi väljer ekologiskt, vi källsorterar, vi handlar på second hand, vi diskuterar klimatavtryck och hur alla kan göra något. Men hur ofta funderar vi på elen?

El är ju sådant som vi alla behöver och använder oss av, men få av oss vet att det går att göra liknande val även där. Och Bixia arbetar med just det; att kunna förse oss elkonsumenter med förnybar, närproducerad el. Om vi vill. De har den valmöjligheten bland sina elavtal; att jag som kund ska kunna köpa närproducerad el om jag tycker att det är viktigt.

 

 

Det fungerar så att överallt i Sverige finns det människor, ofta lantbrukare till exempel, som har investerat i lösningar som ger förnybar el – såsom vind eller sol eller vatten. Överskottet av vad de producerar i el säljer de till Bixia, som i sin tur har det som ett val för oss konsumenter.

Det finns ju tabeller som visar hur olika livsstilsförändringar ger olika klimatbesparingar. Att flyga vet vi alla vid det här laget ger ett rejält klimatavtryck, men högt där uppe på listan ligger även byte av elbolag. Så om man har som hjärtefråga att minska sitt klimatavtryck så är det en god idé att även se över den el man köper idag.

Bixia är idag det elbolag i Sverige som köper in störst andel förnybar, närproducerad el till sina kunder över hela landet. På så sätt stöttar man de lokala individer som valt att satsa på förnybar el och ger fler möjligheten att våga investera.

Mer om Bixia och hur de arbetar med närproducerad och förnybar el kan du hitta HÄR.

Alla val gör skillnad, stora som små.

I reklamsamarbete med BIXIA

Rekommenderade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *