Att börja planera för julbonanza.

 

Snart jul.

Och med snart jul vet ni vad som gäller: MAN FÅR BÖRJA DRA FRAM ALLA JULSTJÄRNOR! Helt sinnessjukt länge har jag hållit mig i år känns det som? Men nu får det räcka. Nu ska julstjärnor upp, juldofterna fram och bakmaskinen börja jobba med lussekatter och butterkaka och gud vet allt.

Men inte just idag. För just idag är vi nämligen i Småland och stänger Drömmen för vinter; går runt i tjocka strumpor och stickade tröjor och kommer ihåg varför man inte kan fira jul här tyvärr. Det är för kallt. Men jag har suttit på knä på gårdsplanen i termobrallor och ryckt ogräs, sneglat på fiskespöet och tänkt att man kanske borde gå och fiska ändå men igår blev det för mörkt för fort, så det får bli idag innan vi åker hem. Rören ska tömmas på vatten, isolering ska upp vid vissa fönster och innerdörrar ska haspas på och sen är det hejdå till Drömmen för några månader – det är alltid lika vemodigt. Men, som alltid, finns det ju en vår snart och då är vi där igen och lever och öppnar upp. Ja jag vet, bilden är inte från Drömmen; den här tog Micke på mig när vi fotade för Yves Rocher förra helgen och höstsolen fullkomligt flödade varmt ljus genom ett fönster.

Men ja; snart är vi inne i december och i år tycker jag vi ska GÅ LOSS med julandet. Baka allt ni kan komma på, gå enbart klädda i sånt som är varmt och inte sitter åt, tänd alla doftljus ni kan och lev life så det skvätter om det. Man får, särskilt nu i pandemi. Så mycket annat är taget ifrån oss så vi får unna häcken av oss med annat som jag sagt innan, och ingen annan årstid är så unnig som just vintern.

Dekadensen och myset och dofterna och ljusen och de saffransgula bullarna startar NU.

Är ni med?

 

Rekommenderade inlägg

8 kommentarer till “Att börja planera för julbonanza.

  1. Redan börjat! Inga stjärnor än men likväl har kuddarna i soffan fått sina jul-fodral (från Jotex med Emma-rabatt) och hallen har fått sig en liten rumsgran. Så sakta sakta blir det jul!

  2. Hej!!
    Kommer det något doftljustest i år?! Jag funderar på vad jag ska klicka hem i doftjungeln nämligen.

  3. Vacker bild <3 . Nu börjar den bästa tiden. Jag ska baka nästa vecka. Kanel våfflor, de måste vila några veckor innan du äter dem, det är en gammal belgisk recept

  4. Så rätt, jag sätter igång julen nu och maxar hela december! Ser fram emot julbak, tända ljus, julmusik, lussekatter, glögg, hyacinter, änglaspel och allt annat man kan tänka sig! 🙂 Ska spendera massa tid ute också, ta med varm choklad och pepparkakor och utefika nu när man inte kan hitta på massa andra saker!

  5. Har också börjat så smått med stjärnor och doftljus. Ett avbrott nu för eventuellt covid-19, tyvärr. Har varit och lämnat prov med pinne i näsan idag och väntar på svar. Orkar inte riktigt hålla på med pynt just nu, men det kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.