Att se fram emot helg, som tusan.

 

Förra helgen var det såhär vackert; en alldeles glödande morgonsol i Småland och en trädgård som andades så mycket höst att jag glömde bort hur den sett ut för bara någon månad sen.

Idag är det becksvart ute, dimman låg tät när jag körde hem och solen har inte visat sig alls. En ljusstake har fått komma upp men imorgon smäller det; då ska alla julstjärnor fram för nu ORKAR jag inte detta mörker mer. Det är en sån enorm skillnad att gå upp på morgonen nu jämfört med i somras; som om kroppen går ner i dvala och inte vill bli störd, och jag har varit så vansinnigt trött den här veckan. Men så fungerar jag å andra sidan så också; jag har så högt tempo och så mycket energikapacitet att jag oftast bränner på i 5-6 månader och sen kraschar jag litegrann i 3-4 dagar och luften går ur mig. Då blir jag lätt gråtmild och t r ö t t och orkar ingenting alls, och det har jag lärt mig vid det här laget – att jag måste tillåta mig själv att vara trött de dagarna. Inte göra så mycket, gå på sparlåga, ömka lite och ta mycket bad och äta mycket glass. Vara snäll mot mig själv och tala fint inåt. Så vips har jag varit trött färdigt och energin tågar upp igen och så är det utåtenergi och ork igen i sex månader till innan det börjar om igen, och i de energirika perioderna glömmer jag liksom bort hur trött jag kan vara när jag måste fyllas på.

Så den här helgen ser jag fram emot må ni tro. Jag har en burk saltlakritsglass bredvid mig, sitter i morgonrock och ska snart sleva i mig och sen sova länge, länge förhoppningsvis.

Och ta fram julen! Det ska jag göra.

Mmmm. Helg. Det blir bra det.

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att se fram emot helg, som tusan.

  1. Åh ja, ständigt trötthetens klämmar fast dig på vintern..
    Det här är dagar, då vår kropp inte kan bryta ner melatonin eftersom det inte finns något dagsljus.

    Tända julbelysningen Och bekämpa vintertrötthet med saker du likt <3

    Ha en fin mysig helg.

    Tack för dessa vackra stämningsbilder <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.