Att ha stjärnor uppe!

 

Så igår fick jag äntligen upp stjärnor, stakar och all möjlig belysning jag kunde släpa fram ur källaren!

Så skönt. Nu är hemmet inte längre deppigt mörkt utan badar i mjukt, gult ljus på kvällarna. Kommer ni ihåg hur tomt det blir när det sen ska ner efter nyår nån gång och man ännu har någon månad av samma mörker framför sig? Därför brukar jag vara v ä l d i g t sen med att plocka ner det igen, det får hänga till mars om det är så. Vi behöver ljus, så är det bara.

Igår spenderade jag dagen med att städa och tvätta – typ världens tråkigaste grej men jag ville rensa upp ordentligt innan jul och eftersom det är så mycket på jobbet nu (och becksvart när man kommer hem) finns bara energin här hemma på helgerna så då får man ta tag i det. Idag har jag det största projektet kvar; garderoben Tror jag drabbades av tillfällig sinnesförvirring i oktober och november för jag har tydligen beställt hem en jäkla massa kläder från Zara och nu har jag noll överblick och garderoben är ett komplett kaos, så det får bli en insats idag som lär ta någon timme men som (precis som med städning) är så skönt när det är klart. De tjocka tröjor jag packade ner i somras måste upp igen och byta plats med sommarkläderna, pojkarnas garderober måste rensas och det som tvättades igår vikas. Örk.

Men det är ändå vila; jag sätter igång en podd i öronen och sätter igång, och det blir som en slags meditation efter ett tag och jag kommer ner i varv. Bara garderoberna är söndagens ”ska”, resten blir förmodligen full lättja i vanlig ordning och kanske en take away från thairestaurangen för jag är vansinnigt sugen på den där heta soppan och lite chili + ingefära har ingen dött av i förkylningstider.

Ha en fin söndag, vänner! Håll er varma, upp med julbelysningen och ät lite pepparkakor <3

 

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att ha stjärnor uppe!

  1. Intressant det där… Alla pratar om att det blir så ljust i adventstider – här hemma blir det precis tvärtom. Vi har mycket mysbelysning och tända ljus i vanliga fall och adventsbelysningen ger faktiskt mindre ljus än vår vanliga belysning 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.