Att ha jul i huset!

 

Och såhär blev granen i år!

Märker ni att jag switchat upp det lite? Jag har ju i alla år haft en vit gran; alltså enbart vitt pynt och frost och glas, nåt år med inslag av frostblått, men i år kände jag för att göra något helt annat så jag tog fram kulor och pynt som jag inte haft i en hel gran förr, såna jag köpt på mässa i Paris och sen bara använt till pojkarnas granar. Men i år blev det till den stora granen istället! Knasig och maritim blev den; med koraller, räkor, fiskar, sjöstjärnor och turkosa kulor. Varför inte liksom. Med allt som pågår i världen nu kändes det som det var läge för en glad och knasig julgran.

(Ganska sparsmakad blev den dessutom, med mina mått mätt då).

Så nu är jag etthundra procent redo för julstämning. Har liksom inte riktigt lyckats få fatt i julstämningen i år; tror det är en kombination av uteblivna julmarknader och mycket jobb och världsläget och den sedvanliga bristen på snö, men jag tänker att med en julgran kommer man ju mer i stämning och sen får jag väl tvångsmässigt spela julmusik och börja baka. Och slå in paket! Att slå in paket ger mig alltid julfeelis.

Det får bli planen.

Operation Fånga Julstämning är nu officiellt igång.

 

9 kommentarer till “Att ha jul i huset!

  1. Tack för ditt positiva inlägg, du anar inte vad det betydde för mitt humör att läsa det. De senaste dagarna har varit så jobbiga så en dos vacker och kul julgran och julpepp var perfekt!

    Ha en trevlig jul!

  2. Ibland är det så, jag kommer inte ihåg vilket år det var men jag ville inte ha jul och gjorde inget, i ha dekorationer, ingen bakning, ingenting. Konstigt nog var det bra det med, jag saknade det inte alls det året. Jag har nog aldrig känt så förrut eller förhoppningsvis aldrig igen heller. Men så är det nog för alla någon gång. Men god jul iallafall, jul är så som vi gör det, egna traditioner, och inte bara det som händer runt omkring eller hur?

  3. Vilken underbar gran! Jag blir alldeles varm inombords.. Vi tog in vår gran igår. Vi har egen skog så vi hade valt ut en jättefin som vi var säkra på att komma ihåg var den stod. Det gjorde vi naturligtvis inte. Vi tog en annan som var fin och inte för stor. Hela familjen var med och klädde den, även sönerna som i några år ansett sig vara för stora för sånt. Det kändes bra i hjärtat när vi var klara och kröp upp i soffan och såg granen glittra skymningsljuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg