Att ha hittat julgranen för i år!

 

Och igår var det som sagt dags!

Att skaffa Årets Gran.

Ni som följt mig länge vet ju att detta är på blodigt allvar, jag är nästan som en sinnessjuk när det kommer till gran – har så otroligt höga krav både på själva granen och hur den sen blir när den är klädd. Många jular har jag suttit på golvet och gråtit av stress och frustration, det har jag tack och lov släppt de senaste åren och kan nu ha en mer avslappnad attityd till granen (eller ja; inte till granen i sig men till perfektionen i hur den blir klädd). Så det är väl ändå framsteg får man säga. Men hur själva stommen är, alltså granen, är jag fortfarande skrämmande nitisk med. Det måste ”bli rätt” liksom. Kännas rätt i magen. Rubbat, jag vet.

 

 

Så vi åkte till samma ställe som alltid och jag klev in med mitt game face på och var redo att plöja granar utav bara helvete. Brukar börja med att säga ”Jag är en såndär jobbig person” till den stackars granförsäljaren, och sen pekar jag på granar och säger ”jag vill ha en som är sådär, fast jag gillar inte toppen på den, men storleken och tjockleken är perfekt” och ”som den där fast högre” och ”som den där fast mittemellan” och ”som den fast rundare i formen”.

Har märkt att det underlättar för vem som än ska försöka dra fram granen jag vill ha om jag visuellt kan beskriva vad jag är ute efter, och igår hade jag världens mest skillade kvinna i julgransladan för hon tittade, nickade och stegade sen ut på gården, lyfte bestämt upp en liggande gran och sa ”den här kanske?” och det var en fullträff på momangen.

Halleluja!

 

 

Så in med granen i ladan, tråda in den och betala. En kvart tog det allt som allt, max. Mycket imponerad över detta.

 

 

Tadaaa!

Ett stycke gran på plats.

 

 

Och här är den, i all sin prakt!

Är den inte fantastisk? Rund och bullig och tät och jämn, precis vad jag älskar, utan för lång topp. Mmmm.

Så idag ska den kläs! Jag ska jobba undan lite, sen ska julmusiken sättas igång och allt julgranspynt dras upp från källaren och sen ska jag stå där inne i två timmar och pynta och njuta och känna julen i mig ordentligt. Så, snart får ni se hur den blev! Men här är den iallafall. Årets julgran.

 

 

 

15 kommentarer till “Att ha hittat julgranen för i år!

  1. Haha Emma, varje år igen 😃På jakt efter perfekta julgranen. Vi är perfektionisten också till jul. Jag är sådant troll själv. Du hittade ett perfekt julgran. Julen kan komma, grattis till julgran 🎄

  2. Vilken fin gran en sådan vill jag också ha. Tog en screenshot ha, ha, ha skall visa för min granförsäljare 💪😊. Mvh Åsa

  3. Skönt att det blivit bättre då, för det ska ju vara roligt att klä granen, det är ju ingen skönhetstävling, det är ju själva julstämningen man vill åt och ha julmusik på osv.

  4. Hittade ett ställde som enligt annons säljer runda goa granar men till min förskräckelse var alla nätade redan! Hur ska man då veta.

  5. Jag var precis som du Emma men de senaste tre åren får jag välja i vår egen skog och granodling. Kan låta som en dröm men här växer inte ”julgranar” utan granar som ska avverkas (sneda och vinda med ojämna granvarv) och vi har inte kungsgranar utan rödgranar som har betydligt glesare och tunnare grenar. Jag som är inflyttad skåning är van vid att köpa praktfulla kungsgranar på torget. Men här i norra Småland får jag inte andas ett ord om att köpa gran eller ens tänka kungsgran;) Det är omöjligt att ta in den tidigare än en vecka före jul, med tanke på barren. Å andra sidan är vår gran garanterat nyhuggen:)
    Jag har dock upptäckt att det faktiskt blir jul ändå även om man inte har en perfekt gran. På något sätt ordnar det sig och har man granen i ett hörn så får man vända bästa sidan ut. Jag tror att det är nyttigt för mig som perfektionist att träna på att saker blir som de blir. Även om det är löjligt svårt. Din gran ser underbar ut som vanligt Emma.

  6. Asså såå snygg. Och jackan också! varifrån kommer jackan, både bullig och smidig på samma gång – gillar :-).

  7. Hur ställer sig mannen till projektet? han verkar ju bevisligen delta? tänker att min dito skulle be mig o min gran dra åt helv… å inte befatta sig med den?

  8. När jag var liten brukade pappa klippa av toppen korta av den och sen limma fast den yttersta delen igen om han tyckte att den var för lång 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg