Att ha en ny lördagstradition.

 

Igår klockan 08 stoppade jag Noah i bilen och sen åkte vi till stallet för att påbörja en ny lördagstradition. Han har som sagt skrivit upp sig på ridskola och nu var det äntligen dags, och han var s å pepp att jag blev alldeles pirrig – för jag älskar ju stallet själv och varje gång jag är ifrån så glömmer jag bort lite. Hur mycket jag saknar det där. Och sen när jag kliver in i ett stall igen så är det lite som att komma hem; det är ju länge sen jag red på riktigt men muskelminnet sitter kvar märkte jag; hur man bär sadeln och hur man tränsar på.

Det var som om händerna skötte sig själv. Som om de gick på autopilot.

 

 

Och vi fick världens snällaste ponny såklart, som tålmodigt lät oss rykta och hantera och klappa och njuta innan det var dags att rida. Jag blir som en stor mjuk klump när jag är i en box; är liksom bara flytande och utan kanter och kan stå lutad mot en häst i en timme och bara andas.

Var en påminnelse om att det nog är det här jag måste göra nu när jag jobbar så mycket. Minst en dag i stallet, för att helt tömma hjärnan på tankar och bara vara, komma helt ner på noll. Hoppas Noah vill fortsätta rida, annars får jag väl skriva in mig själv? Men för nu tjatar han redan om nästa gång så det verkar lovande.

 

 

Så mallig och modig!

Min lilla älskling. Som nu går och rider, lärt sig nya ord som stigbygel och sadel, vet hur man stannar hästen, värmer fingrarna i manen när vi tog ett varv runt ridhuset.

Men ja – kunde nog inte tänka mig ett bättre sätt att starta en lördag faktiskt? Än en varm mule, en lycklig femåring och en morgonsol som går upp alldeles gyllengul över hagarna.

 

4 kommentarer till “Att ha en ny lördagstradition.

 1. Så roligt han kommer att älska det, hästar är fina djur.
  Mitt barn började rida som femåring och efter egen häst kom studier i vägen men rider nu flera gånger i veckan blir 40 i år . Rida kan man. Ju göra väldigt långt upp i åren, du kan ju börja igen.
  Jag började som 44 åring jätteroligt. Nu är det hundpromenader som gäller för mig.
  Lycka till må så gott och vill gärna se mer av dina fina hundar här.
  Kram

 2. Vilken fantastisk hobby og bilder <3 Ridsport är verkligen fantastisk sport.

  Vi har också hästar i familjen. Min syster är en entusiastisk ryttare och har en härligt tinker-häst.
  Kanske en dag blir du så kär i hästar att din önskan om din egen häst blir den största på jorden. Njut av dina nya lördagsaktiviteter

 3. Heja Noah! Funderade på att själv skriva in mig för en timme veckan. Har inte ridigt på flera år men under intensiva jobbperioder inbillar jag mig att det skulle vara väldigt välgörande!

 4. Så mysigt! När min son red en termin så försökte jag alltid hinna fota lite och sista gången innan sommaren, på en skrittur i skogen där man skulle hålla i barnens hästar, var jag SÅ glad att jag hunnit ta min bild och få ner mobilen i fickan innan hans häst tog ett litet skrämt skutt och han landade på marken, slog sig och grät. Allt gick bra (även om han har slutat att rida) men det hade varit hemskt pinsamt om mamman fokuserade på att fota när det hände…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg