Att ha haft det så skönt.

 

 

Alltså h a l l e d a vad skönt det har varit med ledigt?!

Inte för att jag har varit så ledig, jag hade som ni vet fått för mig att storstäda, och ni må tro att jag har städat. Helt jävla galen har jag varit. 9 timmar på fredagen och 12 timmar igår. Hur man ens kan lägga 21 timmar på att städa kanske känns ofattbart, men då ska ni veta att det här är ett STORT hus och jag gjorde inte den vanliga städningen; jag var rubbad och gjorde allt det där man alltid drar sig för. Jag har rensat VARTENDA skåp i huset, jag har tvättat sofföverdrag och kuddar och täcken och vinterkläder, jag har putsat fönster och rengjort element och putsat kaffekokaren och dammat lampor och tömt pojkarnas rum på trasiga leksaker eller sånt de är för stora för. Jag har till och med gått igenom varenda kartong som stått i källaren sen vi flyttade hit för 6 år sedan!

Jag vet. Sinnessjuk.

 

 

Så nu är jag trasig, haha.

Som väntat.

Har man min rygg bör man liksom inte städa i 21 timmar på två dagar, det säger ju sig själv. Men jag är ju inte frisk heller; när jag väl bestämmer mig är jag en maskin. Precis som när jag renoverar. Jag kör i tio timmar utan stopp (för jag vet att om jag stoppar så kan jag inte fortsätta sen) och sen sitter jag och fulgråter på trappan för att jag är så trött och för att precis allt gör ont, sen torkar jag av tårar och snor och ger mig tillbaka in igen och fortsätter. Jag förstår att det nog finns ett namn för det jag håller på med – men jag har liksom alltid varit så. Och även om det låter konstigt så tar jag hellre två dagar av det (och att jag inte kan röra mig på någon dag sen) än att göra lite här och lite där under två veckors tid. Belöningen är så stor liksom, tror det är det, i kombination med att det är så SATANS jobbigt att jag hellre sliter plåstret på en gång.

Och nu; nu är jag alltså k l a r. Vartenda rum i huset är storstädat och allt är rensat och känslan nu är ju obeskrivlig. När allt är rent och organiserat och inte längre ett dåligt samvete som man ”borde ta tag i”, och doftljusen fladdrar och allt luktar grönsåpa och vårsolen lyser kvällsljus rakt in i vardagsrummet.

Det. Är. Så. Skönt.

Och nu är det klart. Och vi har idag och imorgon kvar att njuta ledigt på.

 

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att ha haft det så skönt.

  1. Helt fantastiskt ser det ut <3 Åh ja du är en superkvinna. jNjut av din fritid och glad påsk! 🐰🐥🌷

    1. Himmel! Vilket jobb, jag blir väldigt inspirerad. Fast det måste tas i etapper för min del eftersom jag bränt ut mig totalt genom att göra allt i ett svep alldeles för länge.

  2. Åh herregud vilken skön känsla det måste vara! Det där är min dröm att komma dit men det skulle ta mig en hel månad minst… du är ju helt fantastisk! Bra jobbat och njut av din ledighet! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *