Att njuta sol.

 

Den största fördelen med Ystad måste väl ändå vara det här?

Havet.

Och så mycket strandremsa att man alltid kan hitta något som är folktomt (inte under högsäsongen dock – helvete vad folk här är då?!) men mellan september till mitten av juni typ. Då kan man vandra ostört på vit sand och leta stenar med barnen och låta hundarna andas havsluft de också.

 

 

Blåsigt – men så vackert.

Och så kan man se båtarna där ute vid horisonten; de som skapar vågor på sommaren när alla badar. 15 minuter efter man sett båten blir det high life i vattnet.

 

 

Prosten tycker det blåser lite för mycket och försöker alltid gömma sig inne i min kappa, men står ut (på vinthundsvis) med att vara ute trots att det inte är så varmt som han skulle önskat.

Vädret är RIKTIGT fönsterväder nu förresten. Strålande sol och ser fantastiskt ut genom en ruta, men när man går ut är vinden kraftig och iskall. Hittar man dock nånstans utan vind hade man lätt kunnat ligga och svettats i en bikini.

 

 

Annat som är bra med Ystad; de säljer 20 år gamla olivträd på torget?! För 2900? Sjukt bra pris för så stora, rejäla träd. Jag har fått sluta med att hamstra olivträd för jag är fullkomligt värdelös på att släpa in dom över vintern så i det här fallet hade det varit 2900 i sjön, men om någon av er är bättre organiserad är alltså detta ett jättetips: tokgamla, vackra olivträd till salu! Köp!

Men ja; blåst eller inte, är det inte fantastiskt att se en klarblå himmel igen? Ett tag kändes det som om det aldrig skulle hända.

2 kommentarer till “Att njuta sol.

  1. Haha fönsterväder vilken bra beskrivning. Då kan man sätta sig i ett soligt fönster som en solkatt och njuta av värmen 🐈‍⬛

  2. Så underbara bilder 💕 och detsamma här. Våra stränder är alltid mycket full av besökare från maj till oktober. Under den här tiden undviker jag att gå till stranden, att föredrar vår gamla skogsjö. Stolt pris för ett olivträd, 20 år gammalt.
    Att besöka förra veckan en plantskola, det fanns ett olivträd okänd ålder för 4049 ,- 140 cm.. Jag visste inte att olivträd har så stolt pris. Att pröva nu och odla ett olivträd från ett frö efter ett mangoträd 🙂

    Tack snälla för underbara sightseeingtur 🥰🙌

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg