Att fortfarande drömma om den där engelska trädgården.

 

 

Varje gång jag är i Drömmen kan jag inte låta bli att titta ut mot trädgården och längtansfullt drömma om en engelsk trädgård.

Bara skita i det där med gräsmatta och istället satsa på grusgångar och uppvuxet; planteringar högt och lågt, buskar och rosor och blommor och yvigheter, skapa små rum att gömma sig i, labyrinter att vandra. Särskilt nu sist när gräset var så högt; då kunde man på nåt sätt se det mer framför sig när man trampat ner stigar efter nån dag – här skulle det kunnat gå en gång, här skulle det vara pioner, här skulle rosorna få bilda en portal, här skulle det frodas.

åh.

 

 

Det hade varit LIVET att få anlägga en sådan.

Och satans dyrt såklart, och slitsamt och allt det där andra som gjort att jag inte startat ännu. Men nån gång säger jag till mig själv och jag tror på det – nån gång ska jag. Lämna baksidan som gräsmatta men låta framsidans grusuppfart leda ut i gångar och skapa den där magiska, lummiga, knasiga, spretiga trädgården som känns lite mystisk och sagolik att vistas i, där bara vi som bor där vet var allting leder. Låta det ta tiden det tar, arbeta metodiskt, men se visionen framför sig så man orkar vänta på att allt ska växa.

DET är min dröm i Drömmen.

Ett eget litet engelskt, slingrande gömställe.

 

Rekommenderade inlägg

2 kommentarer till “Att fortfarande drömma om den där engelska trädgården.

  1. Så underbara bilder 😍

    Ge inte upp din dröm om en engelska trädgård Emma 😉 Det tog oss sju år att förvandla vår trädgård med rosor, träd och blommor till ett paradis för insekter. Vi var trötta på att klippa gräsmatta

    Vi har stigar med grusvägar, vi var tvungna att planera mycket med ny jord. Till slut kommer du att belönas för att ha det. Men du har fortfarande arbete. Vi måste nu alltid rensa gruset från ogräs 😀

    Gör det även om du måste investera mycket och ge inte upp din dröm 😉

  2. Så serien Advokaten (Viaplay) og hun var lik deg hun som spiller hovedrollen – skådis Malin Buska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.