Att lista mina favoritstickor!

 

Ni var många som ville ha tips på doftstickor så här kommer mina återvändande favoriter!

 

 

ICONE från Victor Vaissiere är l i v e t s doft för mig!

Detta är en sovrumsdoft tycker jag, har haft den i sovrummet i över ett år, och jag tror att jag älskar den så mycket för att den är så vansinnigt snarlik doften på tvålen på Le Pigalle i Paris vilket är minnen. Icone är Pigalle för mig på något vis och jag tröttnar aldrig. Har den i tvål också i badrummet, och Victor Vaissiere är fantastisk både på tvålar och doftstickor (tyvärr finns Icone inte som doftljus annars hade jag haft det också) och Icone är nästan omöjlig att förklara doften på? Mer än att säga ”den doftar Paris”. Men enligt beskrivningen så är Icone en jordig och elegant citrusdoft blandad med bergamot, sandelträ och cashmere mysk. Finns HÄR.

 

 

I vardagsrummet har jag den här från Rituals! Ayurvera.

Rituals gör också fantastiska doftstickor med doft som håller länge, och framförallt är de s t o r a och håller i en evighet. Den här är mjuk och varm och lite mörk (indisk ros och mandelolja) står det, vilket passar perfekt i vardagsrummet hos oss eftersom det är just mörkt och mjukt.

(Ja jag vet att jag är lite knäpp som matchar dofter med rum men så är det – hade jag haft ett krispigt vitt och luftigt vardagsrum hade jag nog gått för något annat).

Denna finns HÄR.

 

I badrummet har jag en liten miniversion av Rituals och i en helt annan doft!

Detta är Rituals Of Mehr, och den är perfekt för badrum enligt mig. Cederträ, apelsin och kryddor säger beskrivningen; spa säger jag. Eftersom den är så liten kan man placera den uppe på badrumsskåpet till exempel utan att den stör eller riskerar att trilla ner, så det är ett tips – ta de små stickorna för små rum.

Denna finns HÄR.

 

Vill man ha en ”lite mindre spännande/Parisig/kryddig”doft för sovrummet, eller kanske för ett ljusare vardagsrum, så tycker jag man ska sniffa på den här – Mimosa Flower. Fortfarande varm och mjuk, men inte lika specifik.

Den finns HÄR.

 

 

Och på sommaren i Drömmen, som ju är ett HELT annat typ av hem, kan jag inte få nog av Fresh Cut Roses – som luktar precis som rosor. Inte den där syntetiska rosdoften utan ÄKTA ros. Alldeles för ljus och blommig för att passa hemma där jag vill ha det mer mörkt och dämpat och varmt som sagt, men för Drömmen är den perfekt. Klassiker! Hittas HÄR.

 

Och det var mina bästa tips!

Jag älskar doftstickor eftersom de inte behöver passas, och att komma hem och öppna dörren och känna en doft som inte är påträngande utan bara hemtrevlig är ju underbart. Och att ha olika dofter för olika rum gör också sitt; när jag kommer in i sovrummet och känner Icone så vet jag att det är dags för vila, tex. Det bästa är ju att man kan anpassa hur mycket det ska dofta genom att välja hur många pinnar man petar ner – för de stora rummen har jag fler pinnar och för de små har jag bara två-tre, och de håller i ca 1,5 månad utan problem. De allra flesta går att köpa refill till så man bara får oljan och nya pinnar, så kan man återanvända samma bas/hållare gång på gång.

Hoppas ni hittar en ny favorit!

 

Rekommenderade inlägg

6 kommentarer till “Att lista mina favoritstickor!

  1. Pianohuset? Vad är det?
    Av en slump började jag med doftpinnar i hemmet, med jisses vad hade jag missat i så många år?! Älskar’t.

  2. Upptäckte det otroligt fiffiga med doftpinnar för några år sedan, så tokigt att en som är besatt av doftljus kunnat missa det… 🙂 Men nu är jag på banan med besked och jag bunkrar pinnar jämte ljusen likt en galen människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.