Att tipsa om sånt jag ser just nu.

 

När det är höst bör man se serier.

Detta är vad jag tittar på just nu, eller nyss har sett, om ni letar efter lite tips:

 

 •  Squidgames, Netflix. Fullkomligt vidrig, men nyttigt vidrig. Efter ca två avsnitt kan man inte sluta titta och man mår dåligt minst en vecka efter. Ändå något man måste se tror jag.
 • Homeland, Viaplay. Är i processen att se om Homeland eftersom det var hundra år sen och för att den är SÅ BRA! Eller ja, två första säsongerna är bra, sen går det väl ner för en aning – men fortfarande bra. Säsong ett och två mindes jag absolut ingenting av så det var som att se en y serie, från säsong tre hade jag en liten aning. Just nu på säsong fyra.
 • The Circle, Netflix. Kul realityserie om folk som blir inlåsta och enbart får kommunicera via en chatt. Går ut på att vara absolut mest populär online (bli en influencer) och man kan göra det antingen som catfish eller som sig själv. Perfekt serie för när man bara vill se något och inte hänga med.
 • EXIT, Svt play. För er som inte har sett exit ännu är det hög tid! Vansinnigt bra norsk serie – jag sträcksåg den för ganska länge sen och blev så hooked att jag fick en norsk kollega att ge mig lösenordet till hennes NOK-konto så jag kunde se säsongen som inte hade släppts i sverige då ännu. Sjuk, magstark och rak – men så så bra.
 • Alla feel good-filmer man sett men borde se igen. Som En oväntad vänskap, Livet från den ljusa sidan, Catch me if you can, The talented Mr Ripley (inte så feelgood men en klassiker), ET och så vidare. Det är ett hett tips; se om alla de där filmerna som du älskade på 90- och 2000-talet men som du inte sett sen dess. Jag har betat av de jag listade här (och skrattade igen så jag grät i en oväntad vänskap, helvete vad bra den är) och ska snart ge mig på några fler. Man minns ju inte handlingen eller all aplot twists; man minns bara att de var bra, och det är ett nöjde att se om. Man är ju ens egna bästa kritiker liksom, så om ens forna jag gillade den så är det stor chans att ens nuvarande jag håller med.

Några tips på hur man tar sig igenom novembermörkret alltså.

Vad bör jag se mer?

9 kommentarer till “Att tipsa om sånt jag ser just nu.

 1. Tre filmer och en serie…

  Nell – en ”gammal” film som är helt fantastisk med bl.a Judie Foster och Liam Neeson.

  En vampyrs bekännelser – ännu en ”gammal” film med Brad Pit, Tom Cruise och Antonio Banderas, kan det bli dåligt då?

  Kinky Boots – ”gammal” film nr 3, bygger på en sann historia. Jisses vad bra den är.

  Dracula – En miniserie på Netflix med Claus Bang. Vidrigt, äcklig och helt fantastisk, men de sista meningarna i serien gör att allt blir så tydligt och förklarar allt. Det går dock inte att se enbart de sista meningarna.

  Jag är nästan lite avundsjuk på er som ännu inte sett dessa 🙂
  Må gott och ha en innerligt fin torsdag.

  //B

 2. The Imitation Game med Benedict Cumberbatch bl.a. Bygger på en verklig historia under andra världskriget som går ut på att knäcka tyskarnas Enigma-koder. Ligger på TV 4 play just nu

 3. Jag har gillat Smother, De var fem och Keeping Faith. Den sistnämnda har ett första avsnitt som jag inte tycker är som resten av serien, så om du inte gillar det ska du ändå titta vidare! Du kommer inte ångra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg