Att ha ett söt-saks-tips!

 

 

 

 

 

Hå håååå – detta måste jag dela med mig av, för detta var så genialt enkelt (och så gott!) och perfekt för er som har barn som gärna vill baka eller laga mat. Som smores typ, fast i jätteform.

Det var faktiskt Noah som lärde sig detta av YouTube; allt du behöver är två stycken 200 g chokladkakor, marshmallows och kex of your choice (Mariekex och/eller digestive). Bryt chokladen i bitar och lägg den i en ugnssäker form, försök att bara ha ett lager så att säga så smälter det bättre. Ovanpå detta lägger du marshmallows och sen in i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter eller tills marshmallowsen fått fin färg.

Sen klart! Upp med den på ett bord, varna alla om att den är varm, och hugg i med kexen. Marshmallows, smält choklad och kex = himmelrike. Tänker att man kanske kan göra nån pepparkaksversion på det här också? Hm. Ska klura på det.

Men ja; en kladdig sockerdröm med tre ingredienser och noll bakning involverad alltså.

Fint så.

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Att ha ett söt-saks-tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.