Att börja ha jul.

 

 

Nej nu börjar vi med jul!

Det måste man.

Julen är så kort och bör njutas till max, och i år fick vi ju en tidig advent och allt – så varför inte bara gå loss? Strumporna är upphängda med första afventsklapparna, stjärnor och stakar är uppe och i helgen blir det julgran.Det ska bakas pepparkakor och lyssnas på julmusik och jag kan möljligtvis redan vara klar med alla julklappar OCH ha slagit in dom igår med silkesband och matt grönt/blått/rött papper.

Oh yes. Full jäkla jul.

 

 

Och julbuketter!

Amaryllisar i smutsigt rosa i köket och i dämpat röd i vardagsrummet, massor av eucalyptus, röda bär jag inte vet namnet på och lite annat – doftljus som doftar gran och kanel. Flanell-lakanen på i sängen, ett jullandskap med blinkande lampor och julmusik i Noahs rum och julfigurer hos Leo.

Det är f a n t a s t i s k t att äntligen ha fått börja! Jag är ju julens förespråkare nummer ett och från nu till juldagen njuter jag prick varje dag och försöker göra allt juligt som går (ja sen blir det en dipp där efter juldagen eftersom jag inte är så glad för nyår och jag avskyr januari februari mars men skit i det) och i år är inget undantag – kanske lite extra i år, precis som förra året, eftersom jag känner att det behövs med pandemi och allt annat som pågår. Ju mer vi ska vara hemma, desto mer jul behöver det va.

Men glad advent på er allihop! Och om ni undrar när det är okej att börja jula är svaret: hela förra veckan! Så gå loss bara. Ta i så ni skäms.

6 kommentarer till “Att börja ha jul.

  1. Hur gör man för att få julemys och ro när köket renoveras.. suck. Ingen jättestor renovering men mannen i huset drog ut på det och nu är det total kaos. Som förra året. Jag suktar efter mysugt december men det är bara stök i hus och sinne.

    1. Men gud haha, dålig planering 😀
      Gå loss i alla andra rum, eller välj ett som är en frizon? Där inget stök är tillåtet, bara jul och ro. Så gjorde alltid jag när jag var i mest renoveringskaos; gjorde ETT rum klart (typ vardagsrummet) dit jag kunde gå och sätta mig och låtsas som om inget stök fanns utanför och att allt var prick såhär ordnat som i det rummet. Annars blir man knäpp, om a l l a rum är kaos.

  2. Jag tänker så här. Förläng julen, i alla fall ljusen och några dekorationer och blommor till slutet av januari. Då köper man några vår blommor till inomhus och njuter av semlor och sånt hela februari. Min födelsedag är 27 feb så det är en högtid, haha. Sedan mars börjar ju vara våraktigt i allmänhet så då kan man börja så inne frön, planera trädgården, njuta av fina dagar, mer sol… 6 april är min sons födelsedag. Sedan är det sen påsk. Och då kan det ju redan bli fint väder. Det är inte så hemskt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg