I annonssamarbete med UC

Att förstå sitt eget kreditvärde.

 

 

Du har alldeles säkert sett UC på post eller i Kivra – den där upplysningskopian man får hem när någon har gjort en kreditkoll på en, ni vet? Det är UC.

Men UC är mer än bara så. Bland annat har de nu en tjänst som  heter Kreditkollen vilket ger dig en bra koll på hur din egen kreditvärdighet utvecklas till det bättre (förhoppningsvis) och vad du själv kan göra för att få bättre koll på din privatekonomi. Vet du till exempel vad som ger dig en bra kreditvärdighet, eller vad som ger dig en dålig? Förutom det klassiska i att en betalningsanmärkning så klart är dåligt?

Det är inte så många som gör det, och det är här Kreditkollen hjälper till. Den hjälper dig förstå din ekonomi från en långivares synvinkel, och du kan följa hur din kreditvärdighet ökar (förhoppningsvis) och vad du själv kan göra för att öka din kreditvärdighet.

 

 

Med denna tjänst kan du följa ditt UC-Score; det vill säga den ”riskbedömningspoäng” du har för en långivare.

Och varför vill man det?

Om du vet med dig att du står inför en bostadsaffär till exempel och du vill maximera dina chanser och även se hur du ligger till. Kanske måste du köpa en ny bil eller ta lån för den där renoveringen som du gör för att öka värdet på ditt boende? Så kreditvärdighet har ingenting med att ta en massa krediter och köpa fina saker för, tvärtom – vi vill alla kunna njuta av fina saker eller trevliga upplevelser men de ska ju fås efter möjlighet, och om vi inte förstår vår ekonomi är det också svårt att se helheten. En massa småkrediter påverkar däremot din kreditvärdighet negativt, likaså att betala räkningarna lite för sent eller att maxa ut ditt kreditkort. Kreditkollen hjälper dig att veta hur du ses av banker och långivare för de tillfällen det riktigt räknas (och med ett bra UC-Score kan man även förhandla om räntorna lite enklare den dagen din bostadsaffär och ditt lån är i hamn!).

Så om du vill ha full koll på hur du ses av banker och lära dig hur du kan förbättra din kreditvärdighet är Kreditkollen en superhjälp. Det är en prenumerationstjänst som du kan läsa mer om HÄR.

Med kunskap kan man göra mycket – hur ska jag kunna förändra min kreditvärdighet om jag inte vet hur den ser ut idag och vad som kan påverka den positivt? Jag vill veta så mycket jag kan för att själv kunna påverka min situation den dagen det verkligen räknas.

Reklam för UC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg