Att starta tidigt!

 

Ja men jo, det införskaffades påskris redan.

Det får man!

Det är lite som jag skrev på Instagram; som att köpa lussebullar i oktober. Det är liksom oundvikligt och fullt tillåtet och de finns ju där och ser så goda ut? Lite så är det med påskris. Nu stod de där och var så fint smutsgrå-rosa och då blev det påskris. Som en liten föraning om att snart blir det påskägg och påskäggsjakt och öppning av Drömmen.

Årets bästa månader är här.

 

 

Mmmmm.

Och i maj har det bokats resa! Fick be om ledigt i skolan för pojkarna men det gick fint – en vecka med tidig värme kändes bara som något man behöver ha att se fram emot det också. Det har varit tufft med pandemier och kallt och grått och vind och mörker, så om jag kan ge sol så vill jag det och Maj har vi ju rest i innan och verkligen tyckt om. Inte överdrivet hett, inte kallt. Som en lagom sommardag, fast med varmare hav och frukostbuffé.

Men nu ska jag ta söndag, minsann.

Det gör vi allihop.

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att starta tidigt!

 1. Innan ni köper fjädrar till påskriset – överväg detta!
  Dun och fjädrar kommer till största del från andfåglar som ankor och gäss. Enligt Djurens Rätts kartläggning gällande påskfjädrar i den svenska handeln kommer påskfjädrarna nästan uteslutande från kalkoner. Det är vanligt att fjädrarna kommer från köttindustrin i USA som sedan transporteras till Kina för att färgas. T

  Dunet och fjädrarna från andfåglar används som stoppning för både kläder, kuddar och möbler som soffor. Dun är det mjuka lagret av fjädrar närmast huden på en fågel och finns huvudsakligen på bröstkorgen. De här fjädrarna anses mest värdefulla då de är extra mjuka. De flesta produkter märkta ”dun” är en kombination av dessa underfjädrar och andra fjädrar. Ju mer dun i en produkt, desto värdefullare anses den vara. Ett vanligt duntäcke innehåller dun från ca 75 fåglar.

  Vattenlevande fåglar har svaga ben och leder, eftersom de inte har behov av att kunna bära upp sin vikt på land under längre perioder. Detta kan ge upphov till ben- och fotproblem, speciellt där fåglarna ofta hålls på gallergolv eller hårda golv, vilket är vanligt i stordriftssystem. Avel med hög produktion, stressande miljö, trängsel och ohygieniska förhållanden, bidrar till att fåglarnas immunförsvar försämras. Det medför att fågelinfluensavirus får utrymme att växa till, spridas och mutera.

  Fjäderplockning och kannibalism är allvarliga djurskyddsproblem som båda har koppling till att fåglarna inte får utlopp sina naturliga beteenden såsom att söka efter föda och putsning – något som är knutet till tillgång på öppet vatten. Ankor har ett starkt behov av tillgång till vatten för att simma och bada i, för att tillfredsställa sina biologiska och beteendemässiga behov.

  1. Det finns ju också fjädrar från livsmedelsfåglar; alltså sådana som ändå skulle gått till spillo.

 2. Så himmelskt vackert. Jag ser själv fram emot påsken och öppning av drömmars, några lediga dagar 🙂

  Håller med dig Emma! Jag känner mycket människor de alltid samlade fjädrar, speciellt i skogen. Jag har aldrig haft en påskkris själv. Att föredrar en forsythiabukett som bordsdekoration.

  Jag tror att maj är den bästa tiden att resa, njut av <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.