Härom dagen fick jag för mig att freestyla ihop en kaka på det jag hade hemma – och det blev inget mindre än en banankaka med polkachoklad! Låter det… märkligt? Kanske det. Men om man som mig gillar banan (check) kaka (check) och polkachoklad (check) så är det faktiskt en strålande kombination!
Hur gör man då?
2 st stora bananer
60 gram smör
2 st ägg
2 dl vit sirap
3 dl vetemjöl
0,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 liten förpackning Marabou Polkachoklad
Smält smöret och låt svalna. Vispa äggen med sirapen och blanda ner mjöl, bakpulver, vaniljsocker samt kanel.
Slå utav bara helvete på chokladen så den krossas (inuti förpackningen, så slipper du spill i hela köket).
Blanda ner smöret i äggsmeten och stoppa i mosade bananer och mjölken. Ner med den krossade chokladen också. Smörj en form och häll upp.
Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter i 175 grader.
Klart!
Räcker väl en och en halv kväll ungefär på två mycket sötsugna personer. (Dessutom är den som godast dagen efter ska ni veta).
Den där kombon lät inte dum alls… Inte alls dum för en sötsaksälskare som jag… 🙂
Kraam
Petronella
Låter som en toppenkombination! Banankaka är ju så gott och gärna med glass till 🙂
Oj haha, polkachoklad? Ja det lät knasigt men kanske värt att testa? =)
Åh, jag älskar banankakor! Det låter faktiskt gott!
Vilken fin blogg du har. Så vackra foton!
Mmm, härligt mumsigt! Här är det ost och rödvin som gäller ikväll 🙂 oxå mums, särskilt en sådan här dag. Kram!
http://queenofkammebornia.se/2013/may/om-funktionshindret-att-vara-kvinna-2.html
Åh Banankaka. Det låter ju nästan nyttigt 😀 Så himla gott, jag måste baka i helgen. Tack för inspirationen.
Ha en fin helg
Jag är en riktig sucker för banankaka så detta ska testas!