Jag har sagt det förr – det finns få saker som är så gott till frukost som amerikanska pannkakor. Och så lätt att göra också! Bara att vispa ihop smeten kvällen innan och ta fram den ur kylen när det är dags.
Och absolut ska de serveras med lönnsirap, annars är halva nöjet borta. Tycker jag. Och gärna blåbär i, eller banan, eller något annan smaskigt man har över och som kan tänkas passa till.
Receptet? Kommer här.
Amerikanska Pannkakor
(för ca 2 hungriga personer)
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 msk socker
1 krm salt
2 1/2 dl filmjölk
2 msk flytande smör
1 ägg + en äggula
smör till stekning
florsocker att pudra över + lönnsirap + ev bär
Gör så här:
1. Blanda allt torrt i en skål. Ner med filmjölen, sen smöret och sist ägget plus gulan. Vispa ihop till en slät, tjock smet. Ner med eventuella bär/bananskivor.
2. I med smör i stekpannan och klicka ner ca 1-2 msk per pannkaka. De ska vara små och höga.
3. Grädda tills undersidan fått fin färg, vänd sen på pannkakorna och ta andra sidan. De är klara när de är ”stumma” när man rör vid dom med stekspaden och när ingen gegga läcker ut.
4. Lägg upp på tallrik, pudra med florsocker och ringla över lönnsirap.
Klart!
Det låter förbannat gott! Tyvärr är jag den enda i familjen som verkligen gillar pannkakor så vi äter det alldeles för sällan.
Gillar att du beskriver receptet som till två hungriga personer. 🙂
Med en sådan frukost i magen kan du väl inte annat än få en härlig dag!
Kram
Men att ha ork och tålamod att laga så gott och fint till frukost. Jag som knappt får ihop en middag 😉
Herlig! Blir å lage til frukost på lørdag, førsta dagen i min semester! 🙂
En fin fin dag ønskes søte deg!
kramar
Åh mums! Precis vad jag behöver idag! Nu smiter jag ner i köket medan skruttarna och pappan myser i soffan. Här ska fixas pancakes! Tack Emma och ha en underbar dag!
Mumsig frukost, favorit hos mig & barnen med! Smart att höra smeten kvällen innan, det har jag faktiskt aldrig tänkt på! Men ngt, litet som smått, ska man lära sig var dag! 🙂
Ha en fin dag!
Kram Frida
Avgjort, det blir pannkakor til morgenmad här på danska landsbygden idag!
Åh, gud så gott! Var flera år sen jag åt amerikanska pannkakor sist. Kanske skulle vi lyxa till det hemma på lördag med lita pannkisar, bra start på del 1 av semestern så att säga 🙂
By the way.. fotot på rosenbuskarna i Ystad var så otroligt vackert så det blev inspiration för mitt nästa projekt. Har lagt upp konturerna på min sida om du vill ta en titt. Färdigt verk kommer inom kort 🙂
Åh, amerikanska pannkakor lärde min mamma mig att gilla och lite då och då faller andan på och jag överraskar familjen med lyxfrukost. Och ibland även vänner som övernattat. Fått höra från mina gäster att sova över hos oss är som att bo på hotell. Favoriten är nog pannkakor med banan och valnötter och såklart lönnsirap!
My god så gott!
Tack för din fina blogg! En liten önskning / förfrågan… Jag läser alltid bloggar på min telefon (iphone) och din textstorlek är liiiite för liten. Kan du inte öka den, bara ett litet plutte steg uppåt? Pleeease? Kram!
Oh så gott det där såg ut. Tror det får bli mellis till barnen någon dag:)
http://annorlundaunderbara.wordpress.com
Marknadsdagar/Marbella
Så galet gott det ser ut! Tack för recept, ska verkligen testa det nu!
Kram
Adela
Så galet gott!!
hm, jag är väl typ den enda som aldrig ätit dessa. Ser ofantligt gott ut så kanske dags att testa! 🙂
Tackarrr för receptet!
Kram
Hej, tack för din fina blogg, den är ett av guldkornen som förgyller min dag! När man läser den så får man med sig en dos värme, livsglädje, kärlek och skönhet. Och samtidigt livsvisdom och ”äkthet”, vilket jag verkligen beundrar dig för! Tror jag vill bli som du 😉 När jag läste ditt inlägg om att inte vilja skriva om det som är tungt och som kommer alltför nära och privat, apropå kommentarer som att ingen kan vara så glad jämt så slogs jag av två saker: dels en beundran för att du utan att bli det minsta hätsk tydligt kan förklara och markera. Men också att jag hela tiden har tyckt mig läsa underströmmar av de svårare känslorna, även om du inte skriver ut dom… Tex när du beskrev ditt återseende av en gammal hemstad (Helsingborg?) Och att du gör det med en väl avvägd balans vilket gör att jag upplever den där äktheten, men utan att du behöver blotta dig.
Detta blev visst en mindre novell, ville eg bara säga tack! Och att jag skrev det på detta inlägg var för att jag först bara tänkte ställa en fråg: ngn som vet om man kan byta ut filmjölken mot naturell yoghurt? Det blir nämligen semester nu, och dessa verkar ljuvliga att mjukstarta en hett efterlängtad semester med!
Kram Klara
… och så har man inga ägg hemma!
Det får bli vår middag i övermorgon 😀 Så gott!