Att baka hastbullar.

 

IMG_9157
 
IMG_9158

 

 

Idag har det varit riktigt bakväder.

Mulet, småkyligt och med blåst som lyfter vimpeln ute i flaggstången och förvandlar den till ett styvt streck. Ett sånt väder då flickorna ligger inne i soffan med tunga kroppar och vägrar gå ut och då Busens pool får stå vänd upp och ner på gräsmattan i väntan på solen.

Så jag bestämde mig för att baka!

Eftersom jag inte hade jäst hemma fick det bli ett snabbt substitut för kanelbullar; nämligen hastbullar. Receptet kommer här:

Hastbullar

(ca 12 stycken)

100 gram smör
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
2 tsk kanel
1 dl socker (jag har ljus sirap)
1 dl russin
1 ägg
2 dl fil

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop alla torra ingredienser, smält smöret och tillsätt det med fil och ägg och sirap (har ni socker blandar ni det med det torra) och blanda ihop till en kletig smet. Klicka ut 10-12 bitar smet på bakplåtspapper och in med det i mitten av ugnen tills bullarna har fått fin färg – ca 10-15 minuter.

(Är absolut godast precis ur ugnen, så smäll i er alla på en gång).

Klart!

 

slut

5 kommentarer till “Att baka hastbullar.

  1. Det receptet spar jag till en mulen dag. Här är det strålande sol och 35 grader varmt. Har spenderat HELA dagen på vattenland och åkt kana så hela kroppen känns mör:)
    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg