Att ha fått en ny dörr.

Lutande Huset

 

AT2B2775
 
 

Minns ni vår gamla köksdörr?

Den såg ut såhär. Väldigt gulbrun, både i lister och dörr, och inte alls särskilt ”vi”. Så efter att ha retat mig på den i en mindre evighet och konstaterat att en ny ytterdörr inte bara är tråkigt utan även riktigt dyrt (sämsta kombinationen) så bestämde jag mig för att låta Annie Sloan få göra jobbet.

Såklart.

Den där Annie Sloan-färgen går minst sagt varm här hemma.

 
 

AT2B7902

 
 

Och tadaaaa!

Med två lager av den HÄR kulören på dörren, och med den HÄR på listerna, så blev den ju precis så som jag ville ha den. Jag ville inte ha listerna i samma, det skulle bli lite för mycket tyckte jag, men den grå smälter in fint och dörren fick lite av den där ”åh-hejsan-här-har-vi-hittat-en-gammal-fransk-dörr-nånstans-och-satt-in”-känslan som jag hade hoppats på.

Ovanpå färgen har jag först lagt ett lager soft wax i clear (denna). Jag älskar att vaxa efter målning eftersom färgen djupnar liksom mer då.

 
 

AT2B2843

 
 

Här kan ni se skillnaden!

Den övre, mörkare delen är vaxad och den ljusare är ovaxad. Så det beror lite på vilken känsla man vill ha. Det är samma sak med färgen; ju fler lager desto ”mörkare” blir nyansen, och vill man mörka den ännu mer så är det clear wax (plus att den då blir motståndskraftig och går att torka av etc) – och vill man sen ha den där gamla ”smutsiga” looken så lägger man även på dark wax när det första har torkat (dark wax finns här).

Jag använder alltid dark wax. Det gör att det du målat ser riktigt gammalt ut, och det är som ni vet precis så jag vill ha det.

(Tittar ni på helbilden av dörren ser ni att den ser lite ”smutsig” ut, eller använd).

 
 

AT2B8008

 
 

Och istället för att byta låshus så kopparfärgade jag hela alltet!

På bilden är det bara själva handtaget kvar som ska färgas; låshuset var nästan svart som ni kan se på första bilden och handtaget var mässingsfärgat efter år av användning).

Det var inte alls klurigt, jag köpte en metallpasta sist när jag handlade färg och tänkte att den nog skulle komma till användning nånstans, och det gjorde den visst (pastan finns i lite olika nyanser och funkar på trä, metall, väggar – typ allt. Finns HÄR). Det är liksom en tjock pasta som är enkel att arbeta med och som man stryker på det man vill måla. Jag använde en gammal Buse-strumpa när jag gjorde låshuset; drog på strumpan på handen och körde sen loss med fingrarna. Det var enklare när det var så mycket springor med mera som pastan skulle in i.

Men iallafall;

en och en halv timme tog det att förvandla en ytterdörr från gulbrun till fransk och upphittad, med torktid och allt.

Tänk vad det går att göra med färg.

 

slut

Att kurera en liten.

Busen, Livet

 
AT2B7858
 
 

Någon mår bättre här hemma.

Vi har spenderat söndagen med att bara ta det lugnt; ligga pall i sängen med mjuka kuddar bakom huvudet och se på Alfons Åberg och läsa böcker. Och äta gott. Så som det ska vara när man är lite hängig.

 
 

AT2B7886

 

AT2B7879

 

AT2B7869

 

AT2B7894

 
 

Och där ute i köket är golvet äntligen klart.

Det blev så himla vackert, ska visa er snart, och vi kunde inte bett om ett bättre lagning än den vi fick. Nu ligger plattorna där, hela, och gör mig lycklig varje gång jag stiger in i rummet och vi går omkring där ibland, jag och mannen, och hummar nöjt och enas om att det bästa nog trots allt är att det inte låter under fötterna när man kliver på det.

Och att golvet är klart var såklart tvunget att firas!

Så jag har stått i köket och bakat kladdkaka för glatta livet (så fort jag bakar kladdkaka står jag och fnissar och tänker på den HÄR fantastiskt roliga kvinnan och hennes sås till kladdkaka som man liksom kan hälla ut på tallriken) och vispat grädde och smält Dumle-kolor – så nu står där en rejäl chokladdröm i kylskåpet och svalnar i väntan på att få ätas upp.

Det blev en fin söndag ändå;

en Buse som är utan feber, skurna apelsiner, smaksugna salukis och doften av smält choklad i varje rum.

 

slut

Att ha en påsktävling som heter duga!

Tävlingar

 

agam
 
 

Och så börjar det närma sig påsk –

och vem skulle inte vilja ha ett påskägg från AgnesAmelia fyllt med vardagslyx till ett värde av 2000 kr?

Jamen precis!

Så i samarbete med AgnesAmelia kommer nu en tävling där du har chans att vinna just detta; en liten överraskning värd 2000 kr, full av godsaker. Och nu snackar vi inte choklad eller kolanappar! AgnesAmelia har ju varumärken som Voluspa, L:a Bruket, Maison Belle, Af Swedala med flera – så det är ett påskägg man verkligen vill ro hem.

För att vara med ska man:

1. Gilla AgnesAmelia på Facebook HÄR,eller gilla på Instagram (@agnesameliase) eller anmäla sig till nyhetsbrevet längst ner åt vänster på sidan HÄR.

2. Svara på frågan: Vilken är din favoritprodukt i AgnesAmelias sortiment? Hela utbudet hittar du HÄR. Svaret skriver du i en kommentar här nere.

Färdigt!

Tävlingen pågår till och med den 20 april.

Lycka till!

 

slut

Att njuta söndagsfrukost.

Livet

 
AT2B7831
 
 

Jag är trött idag, tungtrött, bröllop brukar ha den effekten på mig –

satt vaken länge igår och redigerade bilder och gnuggade mig i ögonen och hade en hand på en sovande Buse som har lite feber och ont i örat igen vilket får mammahjärtat att värka i bröstet. Nu verkar han må lite bättre, iallafall, och det verkar som om trumhinnan bara buktar men inte har spruckit.

Så, med efter-bröllops-trötthet och feber-Buse var det dags för en riktig söndagsfrukost idag.

Varför inte starta dagen på bästa sätt, liksom.

 
 

AT2B7852

 

AT2B7855

 
 

Jag ställde fram smoothie med randiga sugrör för att locka Buse att dricka, och hans absoluta älsklingstallrik i plast som har en fågel tryckt över hela och som han äter i princip allt ifrån, feber eller ej. Oooooo min öjja-tallrik! sa han och lyfte den nöjt. Jo, fågel = öjja.

(Tallriken hittade jag här).

 
 

AT2B7843

 

AT2B7850

 
 

Och så blev det nybakade croissanter (såna man köper i en liten rulle ni vet och bara poppa upp – toksmidigt) och ciabatta och marmelad och smör och ost och det absolut godaste jag vet – grekisk yoghurt med torkade tranbär, physalis, gojibär och lite ringlad honung på toppen. Galet.

Så nu är vi redo för vilken vändning den här söndagen än må ta; en allt piggare Buse eller en feber som tar över och ber oss stanna inne i sängen bland varma lockar och kuddar.

Frukost, alltså.

Ibland får jag inte nog.

 

slut

Att ta några till av de där 100 bilderna.

Livet

 
AT2B5053
 
AT2B4912
 
 

Sederbladskans fördelsedagsfirande, ja. Var var vi nånstans?

Jo just det – vi hade alla fått varsin behandling och var möra och nyplockade och sådär härligt småfrusna som man bara kan bli när man har legat stilla på en värmedyna och låtit någon annan ta hand om en.

Och så var vi hungriga, riktigt hungriga, så det var skönt att svida om till något utan massageolja och bege sig till lunch.

 
 

AT2B5096 copy

 
 

Jag hade en blus jag älskar (härifrån) eftersom den får mig att känna mig som en pilot. Ladies and gentlemen vill jag gasta när jag har den på mig this is your captain speaking! Men det gör jag såklart inte. Inte högt iallafall. Men inuti! Inuti är jag en pilot, och det räcker.

(Kjolen är en gammal, finns på rea här).

 
 

AT2B5011

 

AT2B5016

 
 

I restaurangen hade vi bokat ett bord för tre – det var vackert dukat med levande ljus och blommor och vikta servetter.

Sitt nu där och se lite romantiska ut! bad jag och pekade på stolarna.

 
 

AT2B5023

 
 

Banditen ser ju ganska romantisk ut, iallafall, det får man ge henne.

 
 

AT2B5036

 

AT2B5039

 

AT2B5020

 
 

Ser ni smöret där på bordet?

Det är världens i särklass godaste grej. Tryffelsmör.

Från början fanns där ett vanligt smör men jag pekade upphetsat på det åt servitrisen och frågade om det där var tryffelsmöret jag drömt våta drömmar om sen julbordet sist, och det var det tyvärr inte. Men hon trodde att de hade lite i köket sa hon, och sen pep hon iväg och kom tillbaka med detta fantastiska fluffade smör. F-a-n-t-a-s-t-i-s-k-a.

Vi tre klämde en hel korg med bröd och tryffelsmör redan innan soppan kom in. Vi hade inte ens behövt mer mat. Hade de gett oss ett lantbröd och en hink tryffelsmör så hade vi kunnat dra oss tillbaka till rummet och vara lyckliga i alla våra dagar.

 
 

AT2B5045

 

AT2B5043

 
 

Men vi fick annan mat också.

Först en kantarellsoppa och sen en wallenbergare gjord på vildsvin. Tokgott. Och eftersom brödet tog slut fick vi deras hembakade knäckebröd istället, för att kunna äta upp resten av tryffelsmöret.

Salt, segmjukt, enastående knäckebröd med tryffelsmör!

Dog.

 
 

AT2B5196

 
 

Men det kunde ju inte sluta där.

Vi var tvungna att smälta maten enades vi om, och gick tillbaka till rummet för att svida om till morgonrockar och bege oss tillbaka till spaområdet (eller ja; jag hittade ingen morgonrock så jag gick i bikini, primeboots och ytterrock. Jag såg ut som förstaklassens blottare där jag svepte fram genom hotellområdet).

 
 

AT2B5118

 

AT2B5113

 

AT2B5101

 
 

På spaområdet väntade en jacuzzi på terrassen; något vi alla såg vansinnigt mycket fram emot. Först duschade vi av oss och Fru Sederblad var mycket förvånad över att duscharna inte stängde av sig själv. Sådär är det när man är bortskämd; då stänger de av sig själv eller så kommer någon annan och stänger av dom åt en.

Banditen skrattade rått och pikade Sederbladskan för detta resten av dagen.

 
 

AT2B5143

 

AT2B5166

 

AT2B5157

 

AT2B5185

 
 

Förstår ni hur skönt det var?

Att sitta ute tillsammans i varmt, varmt vatten och bara prata. Vi pratade så länge att den tillslut slutade bubbla, och då ryckte vi bara på axlarna och fortsatte att prata. När vi sen efter mycket om och men kikade på klockan tappade vi hakan – vi hade suttit i över två timmar!

Inte konstigt att vi var skrynkliga både här och där och törstiga som kameler.

Det var nog dagens absolut bästa stund om jag är tvungen att välja.

All denna tid i varmt vatten, alla dessa samtal med två kvinnor som jag håller så nära.

 
 

AT2B5218

 

AT2B5247

 

AT2B5236

 

AT2B5230

 
 

Vi avslutade dagen tillslut, såklart, även om det tog emot.

En tallrik tapas (mest ost i mitt fall), en kopp té och en näve rotfruktschips fick sätta punkt för födelsedagsfirandet; vi satt i sofforna vid baren och tittade på varann med trötta, nöjda ögon och nickade.

Det var fint det här enades vi om. Det var fint.

Och det var det verkligen; på det där ”krypa in i själen och stanna kvar”-sättet, det som gör mig lättare i hela kroppen och tacksam. Över att jag har de där två så nära och över att vi nån gång för vad som känns som en evighet sen faktiskt träffades och nånstans på vägen bestämde oss för att det var vi.

Och för att vi fick fira Fru Sederblad på det bästa sätt vi kunde komma på, utan avbrott.

En fredag som stannar kvar.

kjol | prey of london       skor | gamla primeboots
blus | fever london     halsduk | malene birger
solglasögon | le specs (fanns i goodiebagen)
kavaj | filippa k

 

slut