
Ni undrar kanske vad vi gör?
Vi äter. Såklart.
Äter fransk, ekologisk mat – doppar rädisor i smör och flingsalt, gestikulerar över tallrikar och sitter djupt försjunkna i samtal om knepiga skönhetsritualer och klimakteriebesvär. Nickar instämmande till varann, sippar vitt vin, känner oss franska.
Men inte bara det. Vi får också åka runt i La Gacilly; höra om Yves Rocher och om kärleken till växtriket och om hur allting hänger ihop – hela kedjan från växt till färdig produkt och vi sitter uppmärksamma och lyssnar, försöker ta in.

älskat linne//magali pascal, chinos//circle of trust
Vi går i smala trappor upp till Yves födelsehus, läser de handskrivna franska tackbreven, rynkar pannorna för att förstå guidens fransk-engelska. Vi besökte deras botaniska trädgård, lärde oss att bara här finns det 55 hektar av odlingar där växter drivs upp för att sedan skördas, torkas och utvinnas på de extrakt som används i produkterna. Är det inte fint på något sätt? Den där kärleken till naturen, omsorgen. Att det finns människor som planterar ut blommor, ser dom växa, skördar dom och sedan omvandlar det till rena produkter som de själva distribuerar ut till alla dessa länder. Att det finns en botanisk trädgård här, i La Gacilly, så vacker att hjärtat slår extra slag. Och att utav 2300 boende i den här lilla vindelbyn så är 2000 anställda på Yves Rocher. Vilket ansvar. Det är sånt jag tänker på.
Och sen tar vi lunchpromenader bland alla dessa gångarna jag ska visa er sen; äter chokladkaka och vänder ansiktet mot solen, frågar om tatueringar och vegankost och hur det är att vara ung och bo med någon så olik en själv att man tillslut tappar greppet om vem man är.
Idag åker jag hem. Med så många upplevelser rikare.
