Att avsluta en helg på bästa sätt.

 
AT2B1709
 
 

Det är så skönt att kunna vara ute.

Nu gör vi nästan allting ute i trädgården; äter, pratar, filosoferar, drömmer och sover middag. Iallafall Buse, som slocknar lyckligt i skuggan på solsängen och snarkar ner i madrassen lika rytmiskt som om han startat ett band.

Det är en sån frihet, på något sätt.

Ett extra rum.

 
 

AT2B1718

 
 

Jag bakade focaccia igår igen (av Kungsörnens färdigmix) och det är ännu en sak vi inte får nog av – jag fyller den med kryddor från trädgården och lägger nästan en handfull havssalt på ytan innan den ska in i ugnen för att den ska bli sådär härligt salt och krispig att tungan liksom drar ihop sig en halv sekund när man stoppar den i munnen. Varmt, nybakt focaccia med timjan och oregano som man brer lite smör på (så att smöret smälter av värmen) och äter ute på trappan är nog bannemig det godaste som finns.

Och idag är det söndag och vi ska ut på äventyr – typ Världens Bästa Äventyr – och vi är fast beslutna om att avsluta den här helgen på det bästa sätt som finns.

För vädret är vackert, luften är varm och vi är tre stycken i Lutande Huset som vill göra något tillsammans och vet exakt vad.

 

slut

7 kommentarer till “Att avsluta en helg på bästa sätt.

  1. Foccacia är nog bland det godaste som finns och det låter jättegott som du gör den men vi brukar pimpa den med fetaost , oliver och parma / ta proscotto istället billigare och lnästan lika gott / skinka ovanpå och sen in i ugnen Mums för tandlösa rävar som min pappa brukade säga ,

  2. Underbart! När man en gång vant sig vid att bara kunna gå ut i trädgården så kan man aldrig mer tänka sig att bo i stan…
    By the way, så tuggar ipaden och telefonen ännu segt när den ska öppna Elsas Entorurage- sidor, medan det på bordsdatorn (jag har en pc) öppnar sig allt på en gång och snabbt. På ipaden får jag ibland bara upp några av bilderna- oftast den första och sista i ett större inlägg. Om jag förstod rätt hade någon annan upptäckt samma problem i något skede? Går det att åtgärda måntro?

  3. Låter härligt, här nere håller vi oss inne då det dragit över ett åskväder med jätteregn. Södra Spanien , det blir till att sätta på sig gummistövlarna och forsa bort lite vatten.
    ha en härlig söndag.kram Jess
    *missa inte sommartävlingen på bloggen*

  4. Ja, visst är det lyxigt att kunna vara utomhus precis när man vill. I brist på annat duger balkong! Hoppas ni får den där underbara helgavslutning precis som ni vill.

  5. kan du inte berätta om hur det gick till när ni köpte ert hus. var det ett enkelt beslut eller svårt? velade ni länge eller var ni lättövertalade? Kram på dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg