Att ha varit ute i civilisationen igen.

 

AT2B6025
 

 

Det blev uppehåll idag, tillslut.

Och efter att ha börjat riva i köket och klampat omkring i bråte bestämde vi oss för att ta bilen in till civilisationen och gå en runda där sisådär halva Småland också befann sig – IKEA. Vi behövde lite lakan och en madrass till Buses säng och lite annat smått och gott, så det var bara att ge sig iväg.

(Jag var fritidshus-skrynklig i en ny tröja jag hittat här och som är så förbannat skön och liksom luftig, och ett par pojkvänsjeans som äntligen kommit ut för den här säsongen också, köpte ett par i samma modell och märke även förra året – fast en annan tvätt – och kan typ bo i de där).

 
 

AT2B6037

 

 

Jag är ju inte bara skrynklig, jag har som sagt målarfärg lite överallt också. Men det får vara så. Håret i tofs, skrynkliga kläder och målarfärgsfläckig. Det är en del av fritidshuscharmen intalar jag mig.

(Armbandet är en favorit härifrån).

 
 

AT2B6031

 
 

Det var verkligen knökafullt inne på IKEA. Vi var inte ensamma om att tycka att det var varuhusväder idag. Men vi fick tag i vad vi skulle, iallafall.

 
 

AT2B6041

 
 

Och naturen här ute, alltså.

Varje gång vi kör nånstans så sitter jag med stora ögon och kan inte se mig mätt.

Stanna bilen! gastar jag ibland, och så får mannen snällt köra in i en parkeringsficka medans jag snubblar ut med kameran för att ta bilder.

Är det inte fiiiint? fortsätter jag gasta för att han ska höra mig där han sitter inne i bilen, och han ger tummen upp där inifrån, nickande.

Jo. Det är fint.

 

 

AT2B6042

 

 

Ja, ni ser ju.

Träd som bildar tak över vägarna och ger allting ett grönt skimmer. Så vackert att det suger i magen när vi åker igenom.

Och nu är vi hemma igen, mer ska rivas och sen ska den älskade wagnern dras fram för att startas upp igen när allting är strippat.

Allting är med andra ord precis som det brukar vara.

 

slut

11 kommentarer till “Att ha varit ute i civilisationen igen.

  1. För mig så ser set där mer ut som Skåne än som Småland. Småland för mig är trolska skogar med myrr och stora stenar, stora granar och små gläntor. Åh vad jag saknar Småland!
    Kram

  2. Så snygga jeans!! Måste fråga vilken storlek du har på dessa? Är det någon stretch i dem?
    Tack snälla.. //Anna

    1. Jag har 27 i dessa (en storlek upp) för att få dom lösa, men det är ganska mycket stretch så jag skulle absolut kunnat ha min normala.

  3. Bokskog ja, finns inget vackrare. Speciellt om hösten, då är den fantastisk. Men allvarligt, hur lyckas man få en blus skrynklig på det sättet? Ser ut som den skall vara sån..

  4. Oh jag var också på IKEA nyss, men det var en helt annan upplevelse. Det var onsdag förmiddag och typ ingen där, i alla fall inte på bottenplan. Där kunde vi gå och ömsom småprata och ömsom tappa bort varandra. Vi handlade jättemycket – men så bort vi också två timmar från IKEA så vi ville passa på. Och det var IKEA i Burburn så vi, jag och min vän här, gick och hoade och ååhade över alla svenska namn och skyltar med små undertexter på engelska. Så annorlunda IKEA i USA är, men samtidigt så mycket som är likt. Resturangen var ett bottennapp, en illaluktande skolmatsal typ. Men själva butiken var som hemma… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg