Att ha en lite trasig Haggis.

 

IMG_4403

 
 

Åh, det är synd om stackars Haggis!

Stackars, stackars Haggis har lyckats göra något med sin högra bog ute i trädgården idag och kom in alldeles förskräckligt ynklig och lät hela familjen veta att det var K A T A S T R O F och fullkomligt O U T H Ä R D L I G T det hon hade drabbats av. Det syns inte ett spår, men när man är fyra månader och inte riktigt har koll på kroppen kan man ju göra kullerbyttor, råka krascha in i träd eller bara svänga för fort så man går omkull utan någon särskild orsak alls egentligen, mer än att man har otur.

Men även om inget syntes så var hon som sagt tydlig med att det gjorde O N T med stora bokstäver, och det får man ju ta på allvar, även om Haggis nog är den mest dramatiska varelse jag någonsin stött på (ärligt talat värre än Tooka) och det därför är lite svårt att avgöra exakt hur illa det egentligen är – ibland kan hon nämligen komma störtande ut i köket och skrika så högt och intensivt att man är säker på att hon ska dö, och det enda som har hänt är att Tant visat tänderna för henne och morrat lite. Så hennes känsla för dramatik är, som sagt, ganska väl utarbetad.

 
 

3V6A9198 (2)

 
 

Men vi åkte till veterinären iallafall, såklart, och fick henne genomklämd och fick smärtstillande att hämta ut och det är med största säkerhet konstaterat att ingenting är brutet, så mycket vet vi. Med största sannolikhet är det något med mjukdelarna; det kan vara leder eller muskler, och förmodligen kommer hon att vila bort det ganska snart. Men om hon inte blir bättre blir det Malmö och ortopeden, för det är lite extra känsligt det där med raser som ska bli så stora om det nu är så att hon lyckats skada nåt ledband eller haft så mycket otur att nåt annat är trasigt.

Men ja; nu ligger hon på golvet där vi bäddat med fårfäll, en kofta som luktar mig och en mycket fluffig kudde att vila huvudet på, och så hoppas vi att hon känner sig mycket bättre redan imorgon.

Man vill ju inte att dom ska ha ont, dom små liven. Inte en sekund mer än nödvändigt.

 

16 kommentarer till “Att ha en lite trasig Haggis.

  1. Men lille vän…..stackare! Sjukt jobbigt med skadade små vänner. Minns när vi precis landat i Miami för en av våra summerstays och så fort vi satte igång telefonen bombaderades vi alla med meddelande om att vår lille Milou på hemmaplan inte mådde väl. Fy katten alltså…..vilken ångest. Särskilt med vår alldeles egnaste kompsiveterinär på semester i Holland också (och midsommarafton i antågande dagen efter). Puh! Tänker på er….Kram Mia

  2. Men kära lilla vän <3 usch, stackars Haggis. Håller alla tummar jag kan för att hon ska känna sig bättre redan imorgon och att det inte är någon allvarligare skada. Det är banne mig bland det värsta som finns, när de pälsklädda har ont eller inte är krya 🙁

  3. Men gudars den där hunden sååå gullig, bara lyser personlighet om henne, om det nu kan göra det, haha. Krya på henne o hoppas att hon snart är smärtfri igen .

  4. Men åååh liten..så härligt du beskriver henne..hoppas det inte är någon fara på taket.
    Gud så söt hon är, å ni också med henne.
    Kramar Åsa

  5. …kan du inte berätta lite om när denna lilla härliga hund flyttade in hos er?! För oss som inte vet…. 🙂 Är en sådan person med extra-stort hjärta för djur. Ett hjärta som bokstavligen höll på att brista när vår äldre hund fick cancer i somras. 🙁 Usch så hemskt när de blir sjuka de små liven, jag tröstar mej med att hon levde det bästa av hundliv de åren hon levde <3 Hoppas Haggis kryar på sej snabbt! Kram

  6. Hej, har märkt att man bara kan kommentera ibland hos dig. I detta inlägg kom den här rutan upp men i andra inlägg kommer den inte ens fram. Bara så att du vet, kan ju vara bra för dig att veta om du behöver säga till Tailsweep.
    Kram

  7. Stackars lilla (stora) Haggis men skönt att höra att det finns fler. Vår lilla primadonna till blandis här hemma är en sådan draaaaaaamaqueen att det är svårt att veta ur det FAKTISKT är. Sedan lillebror kom in i bilden för ett år sedan och gav henne konkurrens är det om möjligt ännu värre. Hahaha, underbart med personlighet eller hur? 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg