Att ha varit på utflykt i närområdet.

 

3V6A4015

 

Igår var jag var utflykt här ute i krokarna!

Agnehill är en liten gårdsbutik med kläder och blommor och lite Nicholas Vahé och sådär ni vet, som jag aldrig någonsin besökt trots att vi bott här i ett år och trots att det bokstavligt talat är mer eller mindre fågelvägen över åkern. Men så hittade jag henne på Instagram (eller ja, hon mig och en Kung Fidolin-kjol) – en slående vacker, rödhårig, dansk kvinna som då alltså har det här stället och har öppet vad jag förstått bara under säsonger. Som nu. Hon öppnade igår.

 
 

3V6A4023

3V6A4027

 
 

Jamen ni förstår ju.

Det riktigt k l i a d e i fingrarna av blomsterlängtan och av glädje att bo så långt söderut att det snart faktiskt räknas som vår, och att krokusarna redan tittat upp.

 
 

3V6A4024

 
 

Och inne i orangeriet!

Där trängdes citronträd med påskdekorationer och gårdsvärpta ägg (dom bästa, inte sant?) och en hel del folk. Och utanför var barnen fascinerade av får och feta katter, så det är nog ett ställe att besöka för hela familjen om man skulle vilja.

 
 

agnehill

 
 

Själv kom jag hem med gårdsvärpta ägg och ett litet elefantöra i vacker kruka.

Ja, så det får väl bli ett tips att lägga på besökslistan när ni är på Österlen! Passa på när ni gör konstrundan känner jag, för så väl värt ett besök. Ingen aning om hur man förklarar vägen dit (mitt ute på en åker) men hemsidan finns HÄR med adress och så, så tror jag att ni hittar lite enklare.

Nu skärtorsdag! Sen jäklar ska det påskas här hemma.

 

1 kommentar till “Att ha varit på utflykt i närområdet.

  1. Åh Agnehill, vi tar alltid några cykelturer dit ut så fort vädret tillåter, bara att få komma ut och krama lite på underbara Maibritt är värt att trampa lite i motvind 🙂 Vitlöken hon odlar är den absolut bästa, äggen är inte dumma dom heller, och alla vackra blommor… ja det brukar bli ganska fullastade cyklar hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg