Att köra jour och vab tillsammans.

3v6a4670

 

Idag, mina vänner, blir det inte mycket gjort i Lanthandeln –

för idag kör jag både vab och jour. Det blir en ordentlig torsdag med pojkarna det, då Noah ännu är sjuk och mannen jobbar till ganska sent ikväll så nåt jobb lär det inte bli av. Man får väl se det som en slags förberedelse för julledigheten (även om just ordet ledighet är lite utav ett skämt när det gäller vård av barn *hrm*) och det som måste göras tar jag helt enkelt igen sen.

Pusslet, ni vet. Vi försöker alla lägga det.

 

3v6a4683

 

Men liten bebis då?

Man vill ju bara äta upp honom!

 

3v6a4680

3v6a4686

 

För övrigt; kolla hur Spöket ligger på Tant! Hysteriskt. Sådär ligger hon hela tiden, jag tror att det är det snabbaste sättet för henne att absorbera värme från sina kumpaner – att liksom lägga hela magen mot deras kroppar och sen hänga där, som nån slags parasit på en val.

 

3v6a4667

 

Om bebis är lite piggare så blir det nog en promenad med flickorna idag,

lite frisk luft gör nog gott i den hostiga kroppen. Och så ska jag slå upp min kalender och njuta av att det finns några dagar utan någonting alls antecknat i mellandagarna; det händer så himla sällan att det är en njutning bara att titta på det.

Hur har ni det? Känner ni er i fas med julen eller andas den er i nacken? Berätta gärna. Jag älskar att läsa era små historier.

Och nu; feberNoah, Nicke Nyfiken och en stor kopp té.

 

28 thoughts on “Att köra jour och vab tillsammans.

 1. Titeln på ditt inlägg är som titeln flr den här veckan hos oss. Mannen har sin jourvecka som brandman och då vi Inledde julveckan med vab, lillebror i familjen helt däckad av feber och hosta så det har varit vab mig hela veckan… Men då jag bestämt mig tidigare i höstas för att inte stressa in julen så har det varit väldigt lugna dagar. Överkonsumtion av kaffe, varvat med legobygg, pokemonfilm och mys. Det blir jul ändå.. Huvudsaken är vi alla är tillsammans (och att lillebrors hosta och feber ger sig…)
  Kram och krya!

 2. Usch stackars liten! Krya på dig Noah!
  Jag har precis lämnat pojkarna hos mormor & morfar, Vincent hostar så man tror att han ska kräkas. Jag hostar också så egentligen borde jag kanske varit hemma men jag ska ju bara jobba idag och sen är jag ledig i fem dagar. Eller ja ledig och ledig vi ska ha julen hemma i år och vi ska till svärmor på juldagen men det är iaf inga tåg att passa och vi kan äta långfrukost alla dagar!
  Julen är jag hyfsat i fas med, städningen är kvar men med hund och barn så blir det grusigt direkt så städningen får vänta till sist.
  Ha en skön dag trots vab och jour.
  God Jul!

 3. Har läst din blogg i vad som känns som 100 år (älskar den), och det är rätt kul att minnas tillbaka när du skrev att din man inte var sådär överförtjust i hundar – och nu ligger han i ett HAV med hundar. Haha, helt underbart 🙂
  Trots sjukdom ser det hela väldigt mysigt ut. Ha en fin jul!

 4. Idag kommer Malvas ägare för att hämta hem henne över jul. Vi skall bort både på julafton och juldagen och vi omringas av allergiker, så det bästa för Malva var att få åka hem till ägaren en stund. Vi får hem henne på måndag igen.
  Barnen var igår supertaggade på att vara uppe länge på kvällen och sova läääänge idag. Tio i sju vaknade Elias av att Malva tankade kärlek och närhet av honom. Minuterna senare kom Hannah och klagade på huvudvärk.
  Jag kan inte ens gå ut med hunden, eftersom jag går med gips på foten. Men kanske några julklappar hinner slås in iallafall!

 5. Pjuh. Vi måste handla. Inte mycket. Men ändå. Vi kör knytis på jul och vårt bidrag är bland annat att jag ska göra egen sill och mannen gör Jansson. Och så bakar vi nog snickers. Vi kör minimalt med julklappar. Bara en till julklappsspelet och varsin till killarna. Mitt bidrag är de där fiiiiina luftballongerna du tipsat om. Vet inte hur KUL de är att få men jag tror att de har en lång livslängd.

  Imorgon är vi lediga hela familjen. Sen tar jag mellan jul och nyår och mannen mellan nyår och trettondagen så att killarna får jullov från förskolan. myyyys. Tyvärr är mannen stressad och lite på gränsen till utarbetad. Plusset är att han ska försöka ta ledigt i mellandagarna så här i sista minuten han också. Hoppas på det. Han är okej men skulle behöva vila upp sig två veckor. ❤️

  Ta hand om er Emma. Kram

 6. Underbara bilder (som vanligt) – men stackars Noah 😔. Min hundlängtan bara växer när jag ser dina bilder…men får tyvärr inte mannen med mig – så tips mottages 😉
  Julstressen uteblir även här då jag ligger däckad med feber, hosta och halsont från h-vetet och tyvärr verkar det som att minstingen kommer att gå samma väg. Blir minimal ansträngning i år men myset infinner sig nog ändå. God jul ❤️

 7. Här är det någon slags återhållen stress som pyser ut lite grann då och då. Jag intalar mig själv att jag inte ska stressa….bara ta det lugnt och metodiskt. Julen är hos oss i år, mannen håller på att jobba ihjäl sig (på sitt jobb, inte hemma). Själv varvar jag städning med köttbullerullning och Jansons…. Men som sagt inte stressa bara mysa. För barnens skull! Jag har iaf semester och i januari börjar jag på nytt jobb.
  God jul till dig och hoppas att lilleman blir frisk snart och att du själv klarar dig från baskiluskerna!

 8. Precis hemkommen från första nattpasset denna vecka. Bidde ensam sjuksköterska på två avdelningar, ila hit och ila dit. Lite dropp här och lite antibiotika där. Tror jag hann sitta ner fyra ggr a’ 5 min. Hade tre fantastiska undersköterskor med mig 👊🏻. I sådana lägen är det väldigt nice att ha 18 års ssk-vana i ryggen 💊💉.

  Känslan att nu sitta hemma i soffan med stora baljan te och vänta på att sömnen kommer smygande är en rätt schysst belöning efter ett sådant pass.

  Tittar mig omkring, det har nu gått tre veckor sedan jag flyttade in här. Alla fönster har fått gardiner (alla=fyra fönster 🤗) några tavlor har kommit upp och i ena hörnet står en tanig granruska, allt för att försöka få lite julkänsla för sonen som numera har två hem. Personligen skulle jag gärna skippa julen i år, men vad gör man inte för sitt barn ❤.

  Nu vänder det iaf, snart kommer vi märka av längre dagar, och då tror jag livet blir lite lättare.

  S o m jag uppskattar din blogg, tack fina du för all inspiration och glädje du sprider 😘

  Kramar Andrea ❤

 9. Jag försöker intala mig att inte stressa, bara ta det lugnt. Det BLIR jul ändå. Men ibland spritter det till liksom och jag kan för mitt liv inte förstå hur allt ska hinna bli klart till julafton om TVÅ dagar. Vojne, vojne. Med ett vardagsrum som nyss blivit renoverat klart och inredningen som ska på plats, gran, gardiner, lyktor…
  Vi firar alltid jul hos oss, så det flåsar en lite i nacken, faktiskt.

  Mannen är sjuk i förkylning från helvetet. Jag vet för jag har haft den själv alldeles nyss och hostar fortfarande. Så honom har man ingen vidare hjälp av heller.

  Men det BLIR jul, det blir det.

 10. Jag tycker att jag är i fas för att i morgon springa runt på stan med stirrig blick och glänsa åt mannen att vi inte hunnit NÅNTING ALLS!
  Annars är julafton speciell i dubbel bemärkelse för oss. För 25 år sedan var jag till barnmorskan den 23/12 för att få reda på att det var en livlig krabat inne i magen som skulle komma ut om en månad. Ok, vi åker hem, fixar med skinkan och lägger oss framför tvn. Kl 23.00 går vattnet- helt utan förvarning och kl 11.28 på julafton föds vårt första barn, en flicka ❤ Själv säger hon att hon valde att komma tidigt för paketens skull. Alla tyckte nämligen synd om henne när hon var liten för att hon kom på julafton och överdrev därmed paketmängden en rätt ansenlig smula 😀

  God jul!

 11. Jag vet inte vad jag ska säga. Har känt mej harmonisk å lugn inför julen fram tills i morse då helt plötsligt allt känns fel..?
  Misstänker att det är pms som spökar snarare än själva julen men det är olägligt hursom. Håller tummarna för att jag lyckas vända skutan rätt innan det är dags för jul på riktigt. ✊🏻😬

 12. Precis satt mig ner i soffan för att försöka få minstingen att somna. Flyttade för mindre än en vecka sen in i gigantiskt hus med kaos överallt 🙂 Men det blir nog jul iaf även om jag saknar att inte hunnit med allt julmys i form av baka o fixa. Känslan att äntligen ha ”hittat hem” efter många års letande slår ju faktiskt allt!
  Krya på Noah!
  Och som så många tidigare skrivit så är du en stor inspiration! Bara så dålig på att kommentera. Du är grym!!!
  Kram

 13. härligt huller om buller i sängen mitt i allt jobbigt med sjukor …ni har inte funderat på att ställa in en till säng ihop med de två andra å göra en mega stor säng till er barn å vovvar 🙂

 14. Åh hoppas Noah kryar på sig❤ här är det sista rycket med att göra iordning oss själva inför första julfirandet ikväll hemma hos hos, första julen i vårt hus! Och med vår lilla bebis på 7 månader! Väljer att känna mig i fas nu så vi kan njuta. Bara att vänta på att mannen här ska vakna efter nattjobb! God jul🎅

 15. Jul??! Kan knappt förstå att det är jul om någon dag. Är mitt i en renovering, uppstart av företag och ett hem som behöver kärlek och omsorg. Men alla goda ting är tre :). Har tre julstjärnor, tre hyacinter, köpt tre julklappar och tänker skänka pengar till tre olika organisationer. Så visst blir det en fin jul i år också även om den blir lite annorlunda 😀 God jul till er och krya!

 16. VAB av 1,5-åring här också!
  Storebror fyller 7 år på julafton och ingenting är städat. Maten är inhandlad, paketen är inte inslagna och stressen kommer ibland och knackar på.
  Ja, det blir jul ändå, men jag vill ju ha fint hemma! Hur ska man kunna skjuta det ifrån sig? Plus… Är orolig för febern på sonen, för hostan och för att han snart går bananas efter fem dagar i en (ostädad) lägenhet…

 17. Vi är good to go tror jag. Allt är städat, maten fixad och presenter inköpta. Idag blir sista racet att städa toaletten, slå in paketen och förbereda den mat som inte ska fixas på själva aftonen. I år är vi hemma hos oss och alla föräldrar och morföräldrar kommer. Det blir nog bra tillslut. =)

 18. Hahaha! Spökets position! Känner igen från mig själv och snika värme från maken, med typ 2 grader högre kroppstemperatur än jag, höhö. Krya i sjukstugan!

 19. Jag är i fas. Är nog inte så julig av mig men blev lite sentimetal i år och tänkte; vem vet hur länge våra älskade finns med? Och även om man kan samlas vilken dag som helst så är ändå julen något som förenar oss. Så jag bjöd in till julbord i min lilla lägenhet. Jobbar imorgon på dagen och sen hem snabbt och svida om och göra i ordning de mindre sakerna.

  Vad gör ni imorrn? Hur mår flickorna nu? Skön stil den lilla har. Så underbart med djur. Imorrn när jag skalar räkor till äggen kommer min katt Tuva vara väääldigt nära med dregglande mun..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *