Att roa sig på en arbetsdag.

 

Ni vet hur det är vissa dagar när jobbet flyter trögare och koncentrationen är svårare att hitta och Spotify gör dig halvdöv genom hörlurarna? Så är det litegrann idag också och inte bara hos mig, det ligger i luften. Vi sitter hukade bakom våra datorskärmar och fnissar och skickar trams och när Svåra Lena går ifrån utan att låsa sin dator är någon där och kapar den och skickar mail till hennes chef där det står Jag kan inte sluta titta på dig. Puss? och sen sprider sig det kvävda skrattet som en dov hostning mellan borden i kontorslandskapet.

Och mellan rapporterna och telefonsamtalen startar jag en mailduell med billingchefen som slutar i att jag författar en halv novell om hur männen på kontoret hyr en stuga och har en riktig svensk Madicken-goes-bromance-helg bland stråhattar och läskeflaskor :

När kvällen övergår till natt och myggen blir fler än man kan värja sig mot sätter Stefan på sig stråhatten och reser sig och med ett finger på hattbrättet bugar han sig godnatt mot sällskapet och försvinner in i mörkret. Hans plats gapar tom och tar lite lyckan ur de andra så snart därefter börjar Mats plocka ihop alla glasen, men Johan sitter tillbakalutad och putsar sina runda små glasögon och pratar ånglok med Markus och ljusen på borden kastar skuggor som får Mats att tänka på ett äventyr ur Indiana Jones. Daniel har somnat mot Markus axel insvept i en filt och hans ögonfransar rör sig som fjärilsvingar när han drömmer.

och genom glasrutorna ser jag hur han viker sig av skratt vid sitt bord trots att han har hundratals saker att göra och inte har tid med sånthär egentligen och då bubblar det i mig också och sen är det som en kedjereaktion genom vår del av kontoret och affärsområdeschefen kommer förbi och fnittrar han också trots att han inte har en aning om vad det handlar om, och alla torkar skratt-tårarna och jag vilar ut med pannan mot bordsskivan och sen kan världen fortsätta precis hur den vill för jag har världens bästa jobb och bröstet fullt av skratt.

2 kommentarer till “Att roa sig på en arbetsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg