Hur jag träffade min man.


Foto: Mikael Stiller

Jag hade precis flyttat tillbaka till Malmö och brutit upp med en bohemisk Jeff Buckley-imitatör med smala fingrar (ni vet; den typen som vill sova under broarna med sin gitarr) och jag var trött och kände mig gammal. Så jag skaffade mig en etta på tredje våningen som jag målade i ljusa färger och andades ut i, jag köpte för mycket kläder och drack för mycket vin och Vackra Nelly kom över och tillsammans satt vi i min soffa på sommarkvällarna och åt glass och skrattade åt chatroulette och tog en taxi in till stan och dansade oss svettiga och bestämde oss för att nu fick det minsann vara slut på allt det där tramsandet med män som inte passade oss eller pojkar som trodde att de gjorde det.

Jag tror att man måste vara redo för att hitta rätt. Förstår ni vad jag menar? Innan hade jag haft förhållanden och dejter och romanser och flirtar men jag kände hela tiden att jag ville vidare ur dom och den här sommaren kände jag att jag faktiskt ville ha något annat. Och jag var trött på barer där långa män med strama kavajer stod lutade längs bardisken och log med ögonen och jag var trött på gifta män med skäggstubb som strök mig med fingrarna över nacken och kallade mig ”spännande” och jag var trött på nittonåringar som sett för mycket film och inte alls förstod varför jag skrattade så jag tjöt när de tog mina händer i sina och sa att åldern bara var en siffra. Så jag la upp mig på match.com och var brutalt ärlig med vem jag var och vad jag sökte och sen fick showen börja.

Jag ville ha en 47åring egentligen, vet ni det? Vackra Nelly log med hela ansiktet och sa att hon förstod, hon hade själv en romans med en något för gammal man som bodde i enplanshus och körde som en familjefar, så hon visste. För mig var det inte själva åldern egentligen, jag hade bara fått nog av fladdrande män med för mycket fritid. Jag ville ha en fastankrad, trygg man med kraftiga handleder; en sån som kunde välja vin till maten och som doftade jord och som lägger ena armen om ryggstödet på passagerarsätet och vänder sig bakåt när han backar en bil och ändå har tid att blinka åt dig med ena ögat. En sån.
Och efter ett missöde med en blond Christer Sandelin-kopia som envisades med att lägga upp min mat på tallriken, som bodde i hamnen med milsvid utsikt över havet och som hade en exfru och en soffa man inte kunde sitta i utan att trilla ur och som lyssnade på Johnny Cash och hotade med att dränka sig när jag sa att det inte skulle fungera –

så hittade jag honom. Min sextioåring i en trettioårings kropp. Min lockiga, praktiska, bekymrade, älskade man som äger två pannlampor och pratar med sin pappa varje dag och äter havregrynsgröt på morgonen och kan starta dagen med att lyssna på en dokumentär på P1 om hur man avlivar oönskade hästar på Irland. Han som tidigare var klippt som en paramedicinare och vägrade spika upp några tavlor eftersom det blev hål i väggarna då, han som åt blodkorv för att han tyckte det var gott och som läste Steffo och i hemlighet önskade att han kunde vara lika avslappnad. Han fanns där bland alla dessa män och han tog med mig ut på sangria och frågade om han fick hålla mig i handen och jag förstod honom inte förstod honom inte alls och just därför var han den enda jag kunde tänka mig.

Och det är så det är. Fortfarande.

25 kommentarer till “Hur jag träffade min man.

 1. Så underbart!!
  Vilken fantastiskt fin berättelse! Du skriver verkligen kalasbra. Så härligt det är när man har hittat rätt, när man kan sluta söka och bara njuta av att leva med den person som man vet passar en allra bäst.

 2. Det var verkligen fint skrivet!
  Tryggheten är det man fastnar för. Man vet vad man får med en erfaren äldre karl =)

  Ha en toppen fin onsdag söta du!

  Kram från mig

 3. Tja, tydligen är det något med att inte riktigt fatta från början. Jag förstod inte ens att jag ville ha maken förrän han satte sig ned och sa att jag var tvungen att bestämma mig för om jag ville ha ett förhållande – ”annars kan vi träffa andra”. Det behövdes en sån grej för att jag skulle fatta att jag ville ha honom på riktigt.

 4. Så fint skrivet! Jag tycker verkligen om att läsa dina texter. Man får alltid ett eleende på läpparna eller så nickar man igenkännande 🙂

 5. Gud så vackert!!!
  Jag hade kunnat skriva ett liknande innehåll, bara inte med lika vackra liknelser & med samma fängslande känsla.

  Visst är det underbart att ha ”Landat i LIVET”

  Jag är lika kär som den dag jag träffade min man & jag älskar var enda sekund i livet vi har tillsammans.
  Det hade jag ALDRIG trott jag skulle sagt för bara 8 år sedan.

  Njut Dagen fina du

 6. Underbar bild och berättelse också förstås..

  Det är så härligt när man vet att man har träffat rätt, så var det när jag och min träffades, vi visste på en gång att det var VI och det blev ett sånt lugn hos oss båda, en mäktig känsla.

 7. Hej Emma,

  Mitt namn är Åsa Nicklasson och jag jobbar som Community Manager på Match.com. Vilken underbar historia! Träffades ni hos oss alltså? Om det är så vore det helt fantastiskt om du kunde maila mig och berätta mer och förhoppningsvis dela med er av er historia tillsammans med en bild på er båda.

  Maila mig på asa.nicklasson@eu.match.com

  Stort tack och grattis till den funna kärleken!

  Varma hälsningar,
  Åsa

 8. Å, vad fint du skriver, och roligt, jag blev alldeles varm och glad av att läsa det här. Vilken vacker beskrivning av din man och kärleken.

 9. Ja du…tänk så det kan bli!
  Jag och min Älskling träffades också på nätet. Dagen efter vår första dejt satt jag på en redan tidigare inplanerad dejt med en annan kille. Så fick jag ett mess från J ”KOM HIT!!!”
  Tja, jag fick helt plötsligt en kompis som hade varit med om en olycka och var tyvungen att gå. Jag körde som en galning milen till J och sen dess har vi varit tillsammans.
  Varje dag, ungefär 878 stycken, har varit en gåva och jag vaknar lycklig varje dag med doften av trygghet och kärlek i näsan, nära nära det bästa som hänt mig näst efter barnen.

  Och att dela ett kärlekbarn med den där speciella, det är magi. Ren och skär magi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg