Att ha måndag igen.

Alltså… Vad hände med våren? I morse var det så kallt att fingrarna krokade sig i tumvantarna och jag och flickorna stod bredvid bilen och blängde på mannen och jag kände hur undertäcketvärmen lämnade kroppen på bara några minuter.

”Ääääääää” muttrade jag. ”Livskris”

Men han bara skrattade och skruvade upp stolsvärmen och sen satt jag och såg hur temperaturen sjönk på instrumentpanelen för varje kilometer vi körde. Det måste bli en solsemester snart, det måste det. Jag hade tänkt vara strategisk och hålla ut till maj men det går nog inte. Måste. Få. Värme.

Igår kom Max hem från Göteborg, så nu har Svåra Lena en vecka med lull-lull framför sig och de ska ha dejt hemma hos Max och titta på hans spis och det ska bli massa pussar minsann och Svåra Lena får komma ifrån Raffe ett litet tag som flyttade in här om dagen och nu går runt och sjunger och vill mata henne med dadelkakor och ost. Själv ska jag vara på resande fot en del och tar Göteborg på onsdag och Skövde på torsdag, men jag åker med vår fina produktchef så jag får iallafall sällskap och kan sitta i passagerarsätet och göra Spotify-quiz och slå honom på låret med en hoprullad tidning när han svarar fel.

Men nu blir det dagens första varma choklad för att tina upp livsandarna. Det behövs.

11 kommentarer till “Att ha måndag igen.

 1. Men hallå, vår? Nu? Det blir det ju ingen, den lär dröja, vi är ju bara i januari (låt gå för den sista men ändå!). Fast jag håller med dig, oj vad jag längtar, jag bor i fel land helt enkelt, det har jag alltid sagt!
  Kram

  1. Men det var ju på väääääg! Det var plusgrader och sol och doftade jord och det droppade från träden.

 2. JAg veeet! Det är kallt idag! Åh vilka breddgrader siktar du in dig på? Jag hoppas min andra hälft går med på en weekend på Barcelona snarast 🙂

 3. Fnular också i de banorna. Har redan bokat en vecka i New York i Maj, men hade också tänkt mig lite sol och bad innan dess. I planerna fanns både Tunisien och Egypten, men det verkar ju gå bort, som läget är just nu. Då återstår väl bara Kanarieöarna om man ska ha värme i Mars… Vart har du tänkt dig?

 4. Jeg lurer av og til på hvorfor jeg og mannen ikke har gjort det vi mange ganger har snakket om, flyttet til Spania, de har jo norsk/svenske skoler til barna og alt;-)

 5. Jag sitter i köket och äter en sen frukost insnurrad i morgonrock, det drar kaaaallt om benen och det visar sig vara 17.7 grader i köket. Jag vill också ha vår NU! 🙂
  Ska vi köra en soldans?

 6. Värme! Jag längtar förtvivlat ut till landet och den vedeldade bastun men får nöja mig med att skruva upp värmen i duschen och stå där tills hela kroppen är skrynklig, inte bara fingertopparna. Jag fryser nästan jämt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg