Detta kan vara den godaste baksaken någonsin! Jag vill aldrig mer äta något annat i hela mitt liv. Någonsin. Denna choklad- och blåbärstriflen kommer vara min bästa vän i nio månader och sen några till bara för att. Minus likören då förstås.
Ingredienser
Kladdkaka:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Chokladtryffel:
200 g mörk choklad
1 ½ dl vispgrädde
1 msk honung
Till servering:
3 dl vispgrädde
4 dl blåbär
½ dl blåbärslikör, eller liknande likör
Ugn 175°
Kladdkaka:
Klä en ugnsform, cirka 18×24 centimeter, med bakplåtspapper.
Smält smöret till kakan. Vispa ihop äggen lätt tillsammans med sockret.
Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och vispa ner i
äggsmeten tillsammans med smöret.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av
ugnen i cirka 20 minuter. Låt svalna. All kladdkaka
kommer inte att gå åt till desserten så du kan mumsa extra kladdkaka
vid sidan om ifall du vill. Eller smaka lite nu.
Chokladtryffel:
Hacka chokladen till tryffeln grovt.
Koka upp vispgrädden (1 ½ deciliter) tillsammans
med honungen i en liten kastrull. När grädden börjar bubbla drar du kastrullen från värmen och tillsätter snabbt chokladen. Rör tills chokladen smält och tryffeln är jämn och blank.
Häll över tryffeln i en bunke, täck med plastfolie och
låt svalna helt i rumstemperatur. Det tar cirka 2 timmar.
Vispa 2 deciliter av vispgrädden till serveringen
ganska löst och låt den stå i rumstemperatur i cirka 30 minuter. Grädden ska du sedan blanda ner i chokladtryffeln för att göra en chokladmousse, och det är tydligen viktigt att den inte är för kall eftersom det då finns risk att moussen skär sig.
Spara ½ deciliter av chokladtryffeln till dekor och
vänd sedan ner vispgrädden i resten av tryffeln.
Vänd ihop till en fluffig mousse. Vispa resten av
grädden till serveringen fluffig.
Nomnomnom.
haha, värsta matfreaken, Emma!
Har full förståelse Dina matorgier……..
Åh, herregud! var precis vad jag tänkte när jag fick syn på den bilden. Måste testa det där. Kanske redan på fredag…
Men jag som försöker hålla mig ifrån sockret, fy fy fy!!! Här sitter jag och dregglar! 😉 haha!
Åh vad gott, blev genast lite sugen på att smälla ihop en kladdkaka och vispa lite grädde till.
Mums, måste jag absolut göra någon dag nu snart…..
Oj oj så gott det där ser ut!
Det är inte okej att lägga upp bilder på sånadär godsaker! Måste man nu bli gravid för att få ha en såndär vän i nio månader 😉
Åh, den har vi kört som efterrätt några gånger, helt gudomlig. Får nog svänga ihop en till helgen:)
OMG vad det låter gott!
hahha, du e ju för söt 🙂
Hoppsan, en sån till frukost tack 🙂
Mäh vad gott! Fikatarmen suger redan, fastän klockan bara är tidig morgon…
Glömt äta frukost idag. Det där känns som ett alternativ… nom nom.
Kram LISA
Oj oj..jag som är en riktigt sockermonster..men jag måste prova denna när jag ska göra mig till och ha bjudning.
Bra blogg förövrigt.
oh boy, oh boy, oh boy, oh boy. Jag gillar vad jag ser 🙂 Ska absolut, definitivt, säkerligen prövas.