Att påbörja en söndag.

Vi vaknar tidigt och ligger kvar medan solen reser sig över klipporna, jag kliar underarmarna på mannens skäggstubb medan sömnvärmen sakta går ur lakanen och med fingrarna i varandras hår pratar vi om hur det kommer bli sen; om vi blir tre, och vi kommer fram till att det är nog är bäst för alla om hon får mannens tålamod och  mitt pigment – allt annat kan blandas precis hur det vill.

Sen går vi upp och äter frukost med pappa och finaste Sylvi och jag kan inte se mig trött på utsikten hur jag än försöker. Visst är det vackert på sommaren men det är nästan ännu bättre såhär; kargt och knasterfrostigt och i olika nyanser av gråblått bland allt det vita, särskilt när det är vindstilla och solklart som nu. Och när det är dags för hemfärd kramas vi länge i hallen sen vinkar vi hejdå och jag och mannen stuvar in alla sakerna i bilen för hemfärd mot Skåne igen, men på vägen stannar vi till på min favoritloppis som är ett fullkomligt kaos av precis allting man kan få plats med på två våningar och där, i snön, förälskar jag mig i en blekblå kista som mannen borstar isen av och får in i bagageluckan.

Så nu är vi på väg hem igen med hav fortfarande kvar i håret och med ett loppisfynd i bakluckan.

7 kommentarer till “Att påbörja en söndag.

  1. Det finns ju faktiskt ingenting bättre än kala klippor och början av ett hav. Vinter som sommar. Men som de vikingar vi är uppskattar vi naturligtvis frosten, snön och de kalla grå färgerna som kännetecknar västkusten under istiden nästan mer… Yes. Så är det. Nu ska jag rota lite i frysen efter söndagsmiddag. Hej!

  2. Älskar loppisar ! Men har för litet hus..får inte plats med mer..
    Sv: mat bröd är inte min starka sida heller! Jag gillar at baka sötsaker mest ! Men lär mig .. Läser recept och testar.. Försöks kaniner på jobbet;)

  3. Mon dieu, vilken utsikt! Förstår att det var svårt att slita sig från den och fara hem, men Skåne är ju också vackert på sitt sätt. Loppisfynd är alltid en höjdare, – vore kul med bild på kapet!
    Have a nice Sunday!
    /Anna-Karin

  4. Att bo vid klipporna, med havet som utsikt och lukten av salt och tång i näsan, det är nog min största dröm. Gå promenader med lösa vovvar utmed klipporna med vinden i håret. Ni måste ha haft det underbart som varit där på besök i helgen och dessutom så gjorde ni ett fynd, kan det bli bättre?
    Kram

  5. Loppisfynda vill jag också göra! Ska bara försöka få något lite större boende först. Det jobbar vi ju på men det går segt som attan.

  6. Du skriver så ofantligt vackert. Och du fotograferar så ofantligt vackert. Tack för att vi får ta del av något av allt det vackra. Jag älskar hav i hår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg