Att få storm igen.

Ovädret har legat kvar sen igår; hela natten har rutorna pressats inåt av vinden och alla fyra har legat under dubbeltäcket och lånat värme av varann; Tant och Tooka närmast fönstret, sen jag i mitten med armarna om en salukikropp och längst ut mannen med armarna om mig.

Vad det blåser, har det mumlats mot min nacke och jag har hållt med.

I morse var det outhärdligt svårt att gå upp, det gamla trägolvet är iskallt mot bara fotsulor och flickorna är så lockande varma där de ligger kvar och andas tungt med bara en tass eller en bit av en nos utanför täcket. Men det är bara att göra det, bara att bita ihop och svänga benen över sängkanten och dra sig ner till köket där mannen sitter med ena benet under sig och läser sydsvenskan och äter yoghurt och tittar upp på mig där jag kommer hasande med morgonhår, mumlar liiiivskriiis och gnuggar sömnen ur ögonen. Men han skrattar bara och kramar mig varm och berättar att han brett fyra inte-kräka-skorpor med ost, frågar om jag vill ha tranbärsjuice och säger att jag är finast i världen trots att det inte känns så.

Och nu är jag på jobb, med mina albatrosstuttar, och gäspar så det låter hoooooooo och skrattar åt hur Svåra Lena åkt undergångsbuss idag med en man som trodde att stormen och Nostradamus hade ett och annat med varann att göra.

En vanlig måndag, alltså.

14 kommentarer till “Att få storm igen.

  1. Glad alla ♥:ans dag vännen.
    Drömde om dej i natt, det var sommar och vi var nere på västkusten och plockade blåmusslor.
    Din mage var så där vackert rund. Och du var så där härligt gravid vacker.

    Hoppas att du får en toppen dag…

  2. Hei Emma. Da har jeg endelig fått tatt noen bilder av den lampen jeg snakket om, bildene ligger på min blogg. Så da kan du se etter om du vil ha den eller inte;-)

  3. Ett tips för kalla morgnar…på me lamullstofflorna direkt från sängen 🙂
    Fin alla hjärtansdag på dig!
    Kram Åsa

  4. Det låter som om du har ne lika underbar make som jag och då är det inte svårt att vara gift eller hur?? Jag tror inte det finns så himla många av dom där riktiga guldkornen, jag har i varje fall inte träffat någon utom Magnus…
    Du, tänkte på en sak, HUR trångt kommer det bli i sängen sen när ni är fem…?
    Sv. Jag förstår det inte heller, om jag planerade att skaffa hund så skulle jag aldrig kunna besöka valpar utan att ha med mig en hem! Man kan aldrig vänta till det perfekta tillfället för då är risken stor att det aldrig kommer!
    Kram

  5. Vem mer än du kan få vardagen att låta som ”the best day ever”? Du är toppen!

    Kistan var ruggigt snygg, förstår att du inte kunde lämna västkusten utan den i bagaget. Praktisk förvaring, både att låta stå framme eller att ha på vinden.

    Kram på alla hjärtans dag! (Fast för dig är det ju VARJE dag!)
    /Anna-Karin

  6. Vilken underbar man du har 🙂
    Någon blåst har vi inte haft här… eller så har jag sovit mig igenom den ostört.
    Hoppas du får en bra dag på jobbet – inte alltför trött.

  7. Ingen storm här men kyla igen !! Brr.. -20.
    Visst är min kamin fin? Bytte för 2 år sen skulle bara ha en vit.. Lyckades hitta en tills lut – tom billig! Ger en underbar värme.. Sprakar för fullt i den nu !
    Haregott !!

  8. Ja men dagar som de här vill man bara ligga kvar hela dagen under täcket och mysa. Kanske tassa upp för att hämta något gott att smaska på i sängen…
    Trots allt tycker jag måndagar är lite härliga, en ny vecka som börjar och fullt av nya möjligheter och händelser som väntar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg