Att landa hemma igen.

Har ni kommit hem? Här har jag nästan precis kommit innanför dörren, flickorna har tagit sin obligatoriska runda i huset och jag har gjort min egen lilla rutin; slitit av mig de tighta jeansleggingsen och hoppat i långkalsongerna, ätit en skorpa, nosat mannen i nacken och pratat tramsspråk med hundarna tills Tants svans åkt runt runt som en propeller och viftat en förnärmad Tooka i ansiktet.

Nu blir det mat igen; chili- och vitlökspasta med krispigt havssalt och tonvis av hyvlad parmesan. Och sen blir det till att lägga sig på rygg i soffan och kika ut mellan persiennerna på hur snön envisas med att singla ner flingor trots att jag försökt att göra en deal med vädret och förhandla till mig krokusar och jackfria dagar.

Jag har skrivit det innan – jag är en enorm vanemänniska. Jag tycker om att veta vad som väntar. Jag trivs med att ha mina rutiner som jag följer varje dag:
Fulklädesritualen på kvällen. Sista kollen på mobilen så att larmet är inställt för morgonen efter. Sovplatsritualen där vi lyfter på täcket och Tooka ålar sig ner emellan oss som ett benigt streck och Tant snurrar tre varv och slutligen lägger sig som en kringla med ryggen mot min mage. Bloggsurfandet klockan 06:05 på morgonen med ögonen tunga av sömn och håret på ända. Skorporna och tranbärsjuicen till frukost med handen på mannens hand och gäspningarna gömda i armvecket.

Har ni också såna där rutiner? Det där ni bara måste göra direkt när ni kommer hem eller precis när ni vaknar?

14 kommentarer till “Att landa hemma igen.

  1. Eftersom jag inte alltid går utanför dörren så har jag ingen bestämd ”komma-hem”-rutin, men när jag jobbade halvtid klädde jag om till mjukisbyxor, värmde en kopp te och placerade mig med bok och katt i soffan.

    Nu har jag mest morgonrutiner – gå upp, fixa frukost, äta den framför datorn medan jag läser bloggar. Måste fläta håret innan jag ska sova men det är en sån där praktisk grej, räknas kanske inte som rutin.

  2. Att gå upp kl. 05 varje morgon man jobbar kväll eller är ledig enbart för att kunna äta frukosten i lugn och ro (läsa tidningen om man har turen att den redan har kommit) för att sedan gå och lägga sig igen men i soffan och inte i sängen. Halv sova till 8-9 tiden <– det är vardagslyx.
    Jag är en tvättäkta vanemänniska som får smått ångest av att bryta dom (vilket jag försöker göra i största mån inte alltid positivt att man vill gå 15km innan ens kvällspass men frisk luft är så härligt). 🙂

  3. Det blir inte så mycket rutiner när man alltid är hemma förutom att nu är det dags för bebis att sova och då vilar jag och när han är på gott humör på morgonkvisten tar jag min bloggrunda. Och så har jag bestämda dagar på när jag städar och bakar och sånt men inget annat.

  4. Mata djuren , ladda kaffebryggen, göra upp eld i kaminen.. sen kryper jag ner i sängen med frulle och kaffe o kollar på tv..Morgon rutin hemma. Kliver upp i tid så jag hinner – ett måste..

  5. Javisst har jag rutiner både morgon och kväll, morgonen för att dusch och toa rutiner ska funka om vi ska iväg samtidigt alla 3, med sminkning hårfix nr 2 på toa mm. På kvällen alltid babyspråk med vovvarna, hälsa på alla som är hemma, kolla vad maken lagar, därefter sätta mig i soffan m datorn i knät en hund som en kringla mellan benen, den andra bredvid, kolla alla favoritbloggar, lösa lilla korsordet i dagens Metro och invänta middagen. Skönt och tryggt tycker jag!!!M

  6. Eftersom jag har olika arbetstider varje dag, har jag inte superstarka ritualer på kvällen. Men morgonen består av samma alltid. Upp tvätta och klä sig, fixa frukost till hund och son, snabb titt på mailen, ut med hund och sedan på cykeln och iväg. Lite tråkigt kanske men på helgen blir det roligare.
    Kram

  7. Ååå vad jag känner igen mig… =) Hinner knappt innanför dörren här hemma förrän mysbyxorna åker på och håret sätts upp i en tofs. Efter middagen sjunker jag ner i soffan och min älskade silverpil kommer med en härlig kopp kaffe.

  8. Jeg liker å stå opp først… da føler jeg at jeg har kontraoll (har kommet som vane etter at vi fikk barn)… Og så må jeg ha kaffe (kom etter at jeg hadde min første faste jobb)Og så sovner jeg nesten alltid midt i en film på kveldene…

  9. Är mammaledig nu så jag har inga direkta komma hem-rutiner. Men däremot så går jag upp varje morgon och bre’r min sambos jobbsmörgåsar. Det är lite samma sak som med dig och raka benen, en liten uppoffring för att visa sin kärlek. 🙂
    När jag jobbar så är min rutin att gå direkt till EH på stationen och beställa en Vanilla Latte, stor i takeawaymugg givetvis. Härlig rutin som jag saknar för en latte är aldrig så god som i en EH takeawaymugg!

  10. Vi kramas alltid så fort vi fått av oss ytterkläderna och kommit in i huset. Anledningen till det? Vi är kollegor och jobbar på samma ställe hela dagen och där är vi också ”enbart kollegor”. Ibland längtar jag nästan ihjäl mig till vi ska komma hem och få vara bara vi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg