Att samla energi.

Det här är en såndär allt-i-ett-dag, när klockan går fort och tangenterna smattrar i kontorslokalen och all statistik jag får fram verkar förnuftig och rätt från början utan att bråka med mig alls.

Jag har mått illa hela förmiddagen (det har börjat igen) men efter att ha fått i mig en stor skagensubway med mängder av jalapenos och oliver så har illamåendet äntligen lagt sig och jag slipper sitta och suga på mintpastiller och fundera på vems papperskorg jag ska kräkas i. Så nu lyssnar jag till Ane Brun istället och skriver fina sms med min man och försöker få Svåra Lena och Elma att åka på en singelkryssning med segelbåt i Kroatien. Elma förstår vilken fantastisk idé det är men Svåra Lena är övertygad om att alla som tar en singelsegling i Kroatien är mellanchefer i 40-årsåldern som jobbar på kommunen och som kommer tala om för henne att vara tyst, lägga armen om henne och berätta hur han är ansvarig för avloppsdivisionen i Skara. Och Svåra Lena vill inte ha kommunala mellanchefer, hon vill ha äppelkindade fruktpojkar med arbetsbyxor och skägg. Elma tycker däremot att det inte vore så dumt med en mellanchef, hon är till och med beredd att se kostnaden för resan som en investering. Men eftersom Elma också är en småbarnsmamma suckar hon och erkänner att hon nog helst av allt skulle vilja åka till Polen med bara tjejer ändå för att gå på spa och bli ompysslad och inte behöva tänka på att ligga med något annat än en massagebänk.

Så vi lägger dom planerna på hyllan ett tag och pratar om när vi ska starta upp vår bokklubb egentligen. Och så lär vi oss böjningen av gala (sånt som tuppar gör) och hummar mot varandra och känner oss ofantligt nöjda med att ha lärt oss något nytt idag också.

12 kommentarer till “Att samla energi.

  1. Åh, får man börja jobba på ditt jobb? Ni verkar ha en härlig sammanhållning och fantastiskt roligt, det räcker med ett jobb som kaffekokerska eller kräkpåse-hållare. 😉

  2. Jag skrattar så tjuter framför skärmen. Du är skriver för underbart!! Svåra Lena och Elma skulle kunna vara ett hett topic för din framtida bok. Jag skulle absolut köpa den.

    kram

  3. Hehe..en avloppsansvarig från Skara..

    Ja…skumpa är verkligen livets goda! Men jag får vänta tills hon är färdigammad.. :/ Och ostar…som jag saknat det! Och allt annat som jag inte fick äta -som jag iofs aldrig skulle äta men som jag måste ha bara för att jag inte fick äta det-…

  4. Men vad hände med svåra Lena och den här killen som hon var kär i?
    Du skriver bara FÖR bra! Lika glad varje gång jag ser att de är nya inlägg på gång!
    Haha avloppsansvarig i Skara – snacka om att man tar sig på stort allvar då:-)

  5. Instämmer med övriga! Verkar vara trevligt på ditt jobb!
    Och att du har en fantastisk förmåga att uttrycka dig och berätta. Jag bara tackar och tar emot.
    Hoppas illamåendet släpper snart. Så onödigt!

  6. *asg* du e bara för skön!
    ha en fin kväll, jag ska gå och spå mig om framtiden, få lite vägvisare som pekar i ngn riktning då jag inte kan bestämma mig om något.
    Kram kramen

  7. hahaha, det var roligt! Ni måste ju ha en kanonstämmning på er arbetsplats.
    Tänkte bara berätta att jag drömde om ditt kök, som befann sig här hos oss, och jag var så himmlanöjd med det, och blev därför lite besviken, när jag bryggde kaffe imorse. 🙂
    Tack för alla fina bilder!
    Ute

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg