Att snart avsluta dagen.

Är ute med Svåra Lena, Elma och Becky på lunch; jag trycker i mig pannkakor med banan, sylt och grädde i imponerande hastighet och kan sen sitta tillbakalutad och prata spåtanter och klorin och Svåra Lenas dåliga smak i män tillsammans med de andra i nästan en timme. Jag älskar de där korta pauserna mitt på dagen när man har tid att sitta ner och prata och få sig ett mitt-på-dagen skratt som gör att hela magen hoppar och det kittlar i fingertopparna. Det är guld värt.

Nu är det bara runt tre timmars jobb kvar sen är helgen här och vi har två hela dagar att fylla med trädgårdsshopping, rabattpåtande och vårlängtan. Jag kan se om jag kan hitta det där eviga rådhusvinet jag tjatar om och utekrukorna behöver en upprustning och rabatterna saknar lite kärlek – det står mängder med ännu inte utslagna påskliljor och trängs bland ogräs och gamla pinnar. Allt som allt behöver hela trädgården en genomgång och hela jag längtar efter att kunna sätta igång. Och framförallt längtar jag efter att det ska bli bara en aning varmare så att jag kan ta tag i att måla om allt det svarta på huset till en mjukare grå färg istället och så att jag kan förvandla spröjsen från skoltavelsvarta till mer inbjudande vita. Jag tror att det kommer göra underverk.

Vad hittar ni på i helgen?

Rekommenderade inlägg

13 thoughts on “Att snart avsluta dagen.

 1. kvällsjobb idag, morgonskift imorgon och sen bär det av hem till min bror för att inspektera släktens nykomling <3 under tiden hoppas jag klara mig utan värre smärta tills måndag – bet nämligen bort en stor bit av en tand för en stund sedan – just my luck!!!
  hoppas ni har en mysig helg, som vanligt, där nere!

 2. Fortsätter att försöka få tag i en bil som startar när man vill men som kostar under 10 000:- och ska äntligen ha barnkalas för 8åringnen.
  Ha en trevlig helg.

 3. Antagligen hosta mig till en platt mage till beach 2011. Vifta fint med ögonfransarna så att jag får en (eller två he he) ryggmassage av mannen. Önska mig en bröstkorgstransplantation. Svänga trollspöt så jag orkar åka en sväng till Stockholm för att handla vårgrejer till grabbarna i Pumashopen i Barkarby Outlet och vidare till bästaste Zetas trädgård för att sniffa på våren, köpa vansinnigt dyra men vackra penséer och FIKA i deras ljuvliga café….
  Ha det gott!

 4. Hei frun:-) Håper du får en fin helg!
  Jeg legger ned min blogg pga tidsbrist, det er for roligt å srive, så da lider annet;-)
  Men takk for kommentarene… og jeg titter nok fortsatt inn her:-)

 5. Ungefär samma som du, ska till landet och gräva fram våren…
  Gården ska krattas, rabatterna räfsas och pinnar, kottar och annat smått och gott ska eldas upp!

 6. Tvätta bilen och byta till sommardäck. Ha kalas för Mattias som fyller 9 år 🙂
  Packa, för på tisdagskväll åker vi till det Underbaraste huset i Småland!!

 7. I eftermiddag har jag dammsugit bilen för här ska det flirtas med bilprovningskillen så det blir en bra besiktning!
  Dessutom ska jag kolla på en silvergrå Porsche som kanske pojkvännen ska införskaffa.
  + En tur till Borgeby om vi hinner!
  Kram

 8. Hej!
  Efter att ha läst din blogg nu ett tag måste jag lämna av en kommentar, din blogg är helt underbar vardagslyx och du verkar vara en extremt härlig person. Du skriver grymt inspirerande och jag blir alldeles glad varje gång jag läst ett inlägg, precis som du skrev i nått inlägg, vissa vill man bara umgås med! Superfina foton klickar du och dina hundar verkar ju bara för mysiga också. 🙂 Ha det gott, Önskar dig en trevlig helg! / Mikaela

 9. Njuta av ett varmt och soligt Skåne, 17 grader lovade en meterolog, hoppas han inte kryddade för mycket. Bjuda en vännina på middag när mannen är på snaps och sill provning och kanske gå på pub. Kan lika gärna bli hemmahäng med gott vin och djupa samtal!!!! Någon solig promenad hinns också med både lördag och söndag! Ha en skön helg!!!!! M

 10. Blivit “utbjuden” på en tur i Bokskogen. Han ska hoppa 10km rundan medan jag går bakom dubbelvikt av skratt. Om jag inte är tillbaka på måndag så har jag antingen irrat mig bort i skogen eller så visade det sig att han verkligen var en mördare – fast då har jag iaf dött lyckligt för vad kan vara mer macho än att lyckas mörda någon med skratt?

 11. Mmmm… ojojoj, vad det ser gott ut!

  Jag har just kommit hem från en intensiv och absurd dag. Hur förklara kort? Skall väl börja som så; man skall alltid pröva på nya saker, eller hur? Idag har tre män knäböjt sig framför mig i timmar. Den ena intensivt kollat om jag har ludd mellan tårna, den andra har rufsat till mattan under mina fötter och den tredje har professionellt ställt alla studio-lampor så ljuset ser sådär morgonsol-aktigt ut… Jag i silkespyjamas.
  Nä, alltså… Måste riktigt ta mig en funderare. Hände detdär påriktigt nu eller har jag fantiserat ihop allt?

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *