Att starta en lokalradio.

 

Ja. När jag blir en gammal galleritant med leopardbikini (som jag redan bestämt) så ska jag nog fasiken öppna en lokalradio också, en sån som den här ovan fast lite mindre skånsk, så att jag och Nelly kan sitta i ett båthus på västkusten och röka luften dimmig och skratta hyenaskratt och prata precis om vad vi själva vill utan att någon avbryter. Så ska alla som vi redan känner få ringa in och hälsa till alla andra som vi redan känner och Nelly ska lösa korsord och äta kakor under tiden och jag ska mest rassla med smyckena och dricka Gin trots att klockan inte ens är lunch, och framåt eftermiddagen ska jag ha blivit lite på lyset och börja läsa semierotisk poesi rakt in i etern med lidelsefull stämma medan Nelly sitter tillbakalutad och nickar och ser  artsy dartsy ut.

Leo ska komma förbi ibland med sin familj på somrarna och skämmas ögonen ur sig trots att han egentligen är för vuxen för det, och jag ska tvinga honom att säga något i micken och när han gör det ska jag bli sentimental och dra i mitt oreangea hår och själfullt berätta minnen från när han var liten och minsann inte skämdes för att pussa på sin mamma. Och Nelly ska ha en gambiansk pojkvän som är yngre än Leo och det hela ska vara mycket opassande, men eftersom vi är gamla och gör precis som vi vill så ska vi bara skratta hyenaskrattet åt alla som tittar snett och säga saker som ålder är inget annat än en siffra över Ginglasen och rassla ondskefullt åt dom med armbanden. Kan tänkas att vi även räcker finger ibland åt de mer stillsamma damerna som viskar om oss på ICA – ja det gör vi nog, vi tittar på dom över glasögonen och slänger fram långfingret och sen skrattar vi så vi får ta stöd mot hyllorna, för det är sånt som vi tycker är hysteriskt roligt när vi är gamla och har en lokalradio och egentligen vet mycket bättre men låter bli.

Så ja; om 40 år sitter jag där i mitt båthus och sänder lokalradio i mina zebrarandiga tunikor och dricker Gin och då kanske era barnbarn lägger upp vårt program på youtube och sitter och skrattar åt det som jag gör nu. Och då hoppas jag att ni tittar förbi på lite snicksnack.

Eller att ni iallafall ringer in och pratar pittamad. Som Mona.

Rekommenderade inlägg

24 kommentarer till “Att starta en lokalradio.

 1. Fy farao du är för rolig. Detta lyssnar mamma och jag på när jag är hos henne och garvar åt alla töntiga skämt de drar. Igår när jag chatta med syrran fick jag ett skrattanfall åt hennes sönderslitna kylskåpshandtag hennes inneboende hade gjort det och hon tyckte det var pinsamt att ringa till vaktis . Jag gav henne tips om att säga hej jag behöver ett handtag. Hostig som jag är skratta jag och lät som en dansk fyllekärring eller som damerna ovan.
  Min syrra och hennes kompis ska flytta till spanien och färga håret blått när de blir pensionärer. Sitta på barer och sippa drinkar. Om jag inte är död då så kanske jag hänger med är ju 13 år äldre än syrran. Vi blev med ny bil igår så vi åker till Skåne på måndag för att hämta den. När åker ni iväg på sem.

  Ha en bra dag

  Kram Kristina

 2. Love you baby! Jag kan konstigt nog se mig själv där med ginglaset till frukost i för långt hår och rökandes långa cigg med munstycke – trots att jag aldrig rökt i hela mitt liv – och vara pinsam för att man kan… Vad är det för griller du slår i mig???

 3. Vi åker till skåne på måndag och stannar nog till helgen. När kommer du hem igen.
  Vi Stalkar väl förbi i våra nya bil silverfärgad toyota kombi. Om ni inte är hemma kanske bunker grannen stoppar oss och undrar vad vi håller på med. Ska bli spännade att följa kanske ni kommer med i grannfejden det är ju ofta från skåne.

  Kram Kristina

 4. Underbart!! Må vi alla bli pantertanter när vi är äldre. Var på en bokföreläsning med en äldre kvinnlig debattör, A. K. som hade orangegrått hår och svämmade över i en tvåfärgad klänningssäck av Gudrun Sjödén. Mitt i föredraget svarade hon i mobilen, samtidigt som hon var uppmickad mot publiken. Bisarr konversation följde och resten var lite hipp som happ, församlingen skruvade på sig och jag förfasade mig. Det enda jag tänkte på kvällen var att hoppas jag blir lika häftig när jag blir gammal….och färgstark.

  En och en ynklig halvdag kvar…,räknar du ner?

  Kram!

 5. Ha, ha du är bara helt hysterisk!
  Jag lovar att både lyssna på er radio och komma förbi för att prata sönder några timmar, garva och dricka gin med er!

 6. Har precis hittat hit till din underbara blogg. Skulle bara säga att jag verkligen gillar den, både text- och formmässigt.

  Kramar från en annan skåning som definitivt kommer lyssna på din radiostation. Kan till och med sträcka mig till att jag lovar att ringa in och önska ”litta” låtar 😉 Tror du att du kan spela Wilmer X och Kal P. Dal och sånt gammalt?

 7. Tack för ett gott skratt, jag lovar att bli en trogen lyssnare på radiokanalen den dagen det är dags! Ha en bästa dag

 8. Jag ska ha en käpp med ett ankhuvud i silver på. När någon ungdom cyklar förbi utan att plinga ska jag sätta in käppen i ekrarna och väsa ”stopp där, unge man”! När något inte tilltalar mig ska jag peta på det med käppen och fnysa föraktfullt och kraxa om att det var bättre förr.

 9. Radio SMF, det lyssnade min mormor och morfar på, man bara dör…helt hysteriskt vad de finns märkliga och totalt hämningslösa människor :))
  Jag klarar bara inte av det utan skäms på deras bekostnad , och rodnar….
  Ser ju fram emot din/er radiokanal men snälla Emma, inte fullt så pinsamt som SMF, då kan inte jag lyssna 🙂

  Kram från Mrs G

 10. Så otroligt ljuvligt att höra på dessa damer, för en skånska i förskingringen. Jag hade nästan glömt att de fanns i verkligenheten dessa Tiffanys. Underbart!

 11. En bra idè! Min mamma sa hun skulle ha diamant i navelen når hun ble gammel (det sa hun lenge før det ble moderne med piercing) tenker jeg må minne henne på det!!

 12. Pâminner mig om dialoger pâ latin som min lärare frân Skâne läste högt pâ skânska för eleverna…..märkligt. Ingen fattade ett skvatt, förutom kamraten framför som gâtt ett âr pâ skola i Schweiz. Sen dess har jag svârt för danska. ……….som skapat en viss förkärlek för norrländska som ett rent svenskt sprâk, eller finns det ??

  Tack lilla rara du för ditt email. Alls ingen orsak !

  Gammelmor

 13. Här sitter man och skrattar så man gråter på jobbet. Ja Trelleborg, det säger allt. Ja då! Ha det brao!

 14. Sitter och fnissar för mig själv på jobbet. Hittade din härliga blogg här om dan och sen dess är jag ”fast”. Känner igen mig väldigt väl i många av dina historier och speciellt de om ”när-jag-är-gammal”. För, när jag är gammal ska jag sitta hemma på min veranda och dricka vin och minnas och berätta historier om ”när-jag-var-ung”. Mina kommande barn kommer att himla med ögona och tycka jag inte borde dricka vin på förmiddagen och mina barnbarn skulle komma förbi för att lyssna på mig och mina vänner, som smitit iväg från pensionärshemmet med rullatorn, där vi sitter och myser. Barnbarnen skulle också få ett liiiitet glas vin och deras föräldrar skulle förbarma sig över oss. =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *