Att vakna till höst.

Vad hände med vädret? När jag vaknade upp i morse tryckte alla under täcket och utanför fönstret vek vinden vetefälten och regnet gick i sidled – det var som om jag gått och lagt mig igår och sovit till oktober.

Och mer? Jag vaknade med Dallas-hår idag och stirrade ganska länge på mig själv i spegeln innan jag äntligen fick för mig att försöka göra någonting åt det – jag försöker så långt det är möjligt att undvika att gå till jobbet som Sue Ellen, trots att jag tror att det skulle framkalla en hel del munterhet om jag nån gång gav efter. Och förutom höstvädret och Sue Ellen-frillan blev jag ganska snabbt varse om att gummistövlar för ickepreggos med storlek 36 inte alls sitter särskilt bekvämt för mycketpreggos med nyvunnen storlek 39. Att få av sig de där gummistövlarna var som att försöka få av sig ett par av de där fusklackbrallorna man hade på disco på nittiotalet ni vet; de där man lärde sig att talka efter ett tag eftersom man annars var helt skinnflådd i arslet när de väl kom av.

Kom just på att det kan tänkas att det bara är jag som bodde i en småstad på den tiden och som tyckte att jc:s lackbrallor var det absolut coolaste som fanns. Försök då att radera den bilden ur ert huvud, ok? Jag hade INTE lackbrallor, snedlugg och magtröja eller lärde mig att dra halsbloss genom att säga pep-par-ka-ka inåt. Icke.

Hursomhelst.

Nu är det en och en halv dag kvar och jag har en hel del stordåd att försöka hinna med på den tiden så, tja, det är väl bara att sätta igång antar jag. Idag också.

21 kommentarer till “Att vakna till höst.

  1. Hej Emma!
    Läser din blogg nästan varje dag.
    Har aldrig kommenterat innan, men måste bara få säga
    ATT DU ÄR SÅÅ JÄVLA BÄST!!

    Kramar Martina

  2. Hallå snäckan!

    Hihihi, ja men off cooourse har jag haft JC:s lackbyxor:)

    Jag hade ett par och jag var nog, hm jag om man får ”skryta lite” om denna bedrift, först med dessa på nattklubben i Småstaden:) Jisse så läckert det var. Ett par tokblanka svarta Diesel som verkligen sken i discoljusen. Till det; pippigul Diesel magtröja med en indian på, Björn Borgtrosor som stack upp så man såg märket fram (oh my) och svarta Caterpillarkängor på fötterna, liiiten yttepytte ryggsäck på ryggen + rakt långt tokblont hår med rak Cicciolinalugg (jag hade det iaf). Men var HET med stort H med andra ord! Många sneglade lite undrande när jag gled in i baren i dessa plastbrallor första gången till låten Spaceman. Detta var ju ironins era så var det på riktigt eller inte??? Kära gamla nittiotalsminnen:)

    Hoppas att söta rara du får en fin dag! Här har vi också höststormar så det får bli inneaktiviteter tror jag.

    KRAM

    P

    1. Ha ha ha du också?! *phuuuu* Just det där med Björn Borg-trullorna hade jag förträngt men jisses så var det verkligen – det skulle vara boxerversionen som hade en såndär bred resår som stack upp.

      Herre-gud. Att ens mamma ens släppte ut en sådär.

      Kram!

  3. God morgon!

    Underbara bilder som värmer en gråmulen morgon som den här. För visst är det så du skriver, känns som att man vaknar upp i oktober. Höstväder. Regn och grått.
    Då är det kul att få njuta av din vackra blogg och bilder. 🙂

    Ha en fin dag!
    /C

  4. Men Gud vilka fina bröllops bilder du lagt upp på fb. Helt magiskt! Och dessutom 174 likes! Låt det fortsätta, och fortsätta. 🙂

  5. Lackbrallorna era måste ha gått mig alldeles förbi. Kanske beror det på att jag vid den tidpunkten var helt utanför den coola världen och gick klädd i ridbyxor och ridstövlar varenda lediga minut som ej skolan stal enligt min mening.
    Helt onödigt, jag skulle ju bli dressyr världsmästarinna, mohaha.
    Så tokiga tankar man kan ha.
    Jaja, även i Båstad regnar det som bara den, och helst skulle man velat stanna inne men Lille A vill ut och jag har lite ärenden att fixa.

    Kram Mrs G

    1. Haha, jag med! Inga lackbrallor i sikte, endast tajta ridbrallor..tror inte jag hade mer än ett par vardagsjeans på den tiden. 😀

  6. Samma här, JC’s fuskskinnsbralllor (hade alltid med mig assistans nät det var toadags) och björnborgtrosor. Trosorna fick gärna vara i någon extra gräll färg. Självklart magtröja och JA, pepparkaka var tricket till riktiga halsbloss!

  7. Hihi, jag hade dem också…och är också från småstaden 🙂 Det roliga är att jag hittade dem på vinden för ett par år sen och lade ut dem på Tradera och hjälp vad det hände grejjer. Tydligen är de poppis i vissa kretsar 🙂

    Jag behöver inspiration till vårt nya kök och jag har skymtat ett fins kök i bakgrunden på någon bild. Vill du lägga ut fler bilder på köket?

    Ha en bra dag!

  8. Hahha vilken nostalgi! Mitt första halsbloss togs när jag var 13 år sittandes i en busshållplats medans min fem år äldre kusin satt och hetsade mig med orden ”gör som jag! Dra in och säg pepp-ar-ka-ka!” och sen hostade jag som aldig förr!

  9. Din blogg är så den bästa bloggen jag läst, o bästa bloggen som finns! Jag väntar varje dag att få läsa dina inlägg 🙂 Tack för att du skriver, du får mig skratta varenda dag! O jag älskar dina blider, ditt hus o dina hundar, så fina… 🙂

  10. Åååh, ja!! Plastbyxorna…De limegröna från JC som gav kli!!!Glömde man talka fick man istället köra ”en dagen efter” med Pevaryl. Sålde sedan dessa dyrt (affärskvinna som jag är) Hihihi!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg