Att ha avverkat en semestervecka.

Idag är regnet kvar när vi vaknar upp, olivträdet har vält på balkongen och det ligger djupa pölar av vatten på uppfarten. Inte för att det gör något – jag tar gärna några dagar med dörren stängd mot trädgården och filtarna framdragna till soffan och hundarna håller med. Tant spenderar stora delar av såna här dagar med att ligga i sängen och titta på Saluki-TV (fönstret) och det hela verkar himla rafflande för hon tröttnar inte en sekund.

Och nu har jag avverkat min första semestervecka och ja; jag njuter i fulla drag och ja; jag har lyckats koppla bort jobbet. Mest för att ingen ännu ringt och sagt att det går åt helvete, men också för att jag helt enkelt är inne i en helt annan växel nu. Snart-mamma-växeln. Den som får allting att gå lite långsammare och som bäddar in det som tidigare var så viktigt i någon slags luddig suddighet. Den där sköna avtrubbade känslan varvas även med en uns panik ibland. Som igår när det slog mig att det var mindre än tre månader kvar mindre än tre månader! och hjärtat slog kollibrislag och jag fick hugga tag i mannen och väsa förstår du?! vi ska ha en bebis om mindre än tre månader! Herregud! och börja svamla om att jag ju egentligen inte vet någonting om det här med bebisar – jag vet inte ens om de ska sova på mage eller på rygg nu för tiden och när ska de börja äta riktig mat och hur vet man om det har för mycket kläder på sig och –

ja.

Sen såg jag ett avsnitt av En unge i minuten och log åt alla de små knyttena och sa jamen det där ska vi ju kunna klara av och han höll med. Så var det över.

Och nu ska jag äta en frukost som skulle få min orienterande barnmorska att ta sig för bröstet och sen ska jag pussa på min man som lämnar mig som golfänka idag för en helgs dekadent golfspelande utanför Halmstad med en grupp högljudda akademiker med konstiga smeknamn. Och sen? Sen är det jag och regnet och mina hundar. Och sisådär 25 kanelbullar som är kvar sen igår.

12 kommentarer till “Att ha avverkat en semestervecka.

  1. Härligt att du kan koppla av….så här på min tredje semestervecka börjar jag få lite lite jobbångest men det ska trängas undan. 😀
    Eftersom jag och maken har haft sånt otroligt nöje av Fringe efter du skrivit om den så tänkte jag tipsa om några favoritserier…
    Black Books, men Dylan Moran…..:-D
    Monk, en OCDsjuk detektiv och sist men inte minst
    The Big Bang theory som jag inte gillade från början men nu förtvivlat försöker lära mig långa citat ur….som att äta adekvat nutritiv frukostmängd med rätt fiberkvantitet i müslin….
    Teleportera hit en kanelbulle är du snäll…
    kram och ha en fin dag!
    L

  2. Åhh vad fullkommlig älskar ditt sätt att skriva :O)

    Självklart kommer ni att bli bra fantastiskt bra föräldrar. Det sköna med barn är ju att det inte finns någon mannual man får helt enkel ta det som det kommer :O)Det var jag USEL på innan jag fick barn, perfektionist och kontroll freak som jag VAR. Men nu, nu är jag hur cool som helst. Det är ju lite så att man klarar allt när man fött barn ;O)
    Njut av din mysiga dag fina du!

  3. Jag tror ni kommer bli kanonbra föräldrar. Du/Ni kommer märka att det finns hur många rätt och fel som helst och att alla tror sig besitta det ”rätta”. Alla kommer med goda råd i all välmening men det kan vara lite tröttande. Ska försöka hålla tyst med goda råd men det är svårt *s*
    Jag har fått lära mig att bebisar ska sova på rygg och du kan tro att jag la dom på rygg för jag har en enorm rädsla för PSD (plötslig spädbarns död). Men båda mina grabbar har lärt mig att dom sover bäst på mage. 🙂
    Ni kommer vara dom som vet vad som är bäst för Leo men tips och trix kan vara bra att få.
    Ha en ljuvlig helg med de fyrbenta och magen.
    Kram

  4. Känner igen den där känslan när insikten att man snart har ett litet knyte i famnen kommer i fatt en, skrämmande, härligt och helt helt underbart. Ni kommer bli de bästa föräldrarna för er lilla Leo.

    Hoppas du får en fin dag!

    Kram

  5. Jag ifrågasatte att vi ”bara” skulle åka hem från BB, ~Ska man inte ta någon form av ”körkort”..
    När vår första var i bilstolen på väg hem så satt jag fortfarande helt förundrad och häpen över att man bara var klar liksom…:)
    Tur man hade föräldrar som tog mig ur denna lilla förundrade bubbla och kunde ge fina råd, Resten kom liksom av sig själv, som om man har en liten resväska som bara väntar på att bli öppnad med instinktivitet som säkert går bak till urminnes tider..Det finns inom en ..helt fantastiskt , utan att man vetat om det:) Livet börjar om i en helt ny bana:)

  6. Du kommer klara det där hur lätt som helst. Jag har en kompis som var i samma sits och hon har rett ut det. Det finns ju Familjeliv, familj, vänner och BVC att fråga… Du kommer bli en underbar mamma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg