Att ha en plats för de små sakerna.

Om det finns någonting i köket jag verkligen tycker om så är det nog vårt väggskåp. Det ropade jag hem på en auktion innan vi hade fått flytta in i huset och sen stod det i gästrummet i vår lägenhet i en månad och bara väntade. Och när vi väl flyttat in så slog mitt hjärta extraslag när jag hittade köksplatsen och såg att det passade in som om det var byggt på plats och sen dess så hänger det där och tar hand om alla de små sakerna – de som betyder något.

Några vackra skålar, en burk med oemotståndliga papperssugrör, vårt husnummer, ett gammalt nystan. Trämustascherna från vårt bröllop. Allt det där.

Några hyllor med nytta och minnen i den saligaste röra jag vet.

24 kommentarer till “Att ha en plats för de små sakerna.

  1. ÅÅh! finaste sugrören nånsin! Såna som jag insett att jag behöver sen jag fyndade ett milkshake/sundae-glas second hand.. (just det, jag köpte en sån klänning från Provrummet.se som du hade häromdan och den var superfin till min Rutklänning bl.a 🙂

    1. Det var alltså jag som frågade dig om storlekar i ett tidigare inlägg eftersom mina behag klår albatrossstorlek i ickevälsignat tillstånd. Jag tänkte att det kanske kunde glädja dig att veta att jag känner mig toknöjd med klänningen och tror den kommer användas flitigt 🙂

  2. Hej å Hååå lilla frun…jag har LETAT som en tok efter sådana sugrör..VAR har du funnit dem..jag har hittat en restaurang som har dem , men de har semesterstängt och jag skulle behöva dem typ..NU :):) kram=)

  3. Jag älskar också sådana där ytor som man dekorera med det käraste – ändra om lite då och då och dra bort och lägga till när man känner för det. Jättefint!

    Så fina bilder du tagit på hunden i inlägget nedanför.
    /kristina

  4. Åhh, då tror jag att jag får vänta tills restaurangen öppnar igen..har sett att de bara har gröna men kanske de har en återförsäljare med lite fler colors:) Tack för svar:)..
    Har en helt annan fråga..är det ok att jag mailar dig:) lite mer IT/teknik fråga..DET är något jag inte greppar alls..

    1. Det är bara att maila! IT och teknik är INTE min starka sida *s* men kan jag hjälpa till gör jag det gärna.

  5. Vilken fantastisk blogg du har!! Snubblade in av e händelse och kommer säkert titta in så ofta jag bara kan, underbar!!

    Måste få gratulera till den växande magen <3

    Kramar

  6. Ja, en sådan hylla är ett absolut måste! Vi har en grönmålad variant i vårt kök där minnena samlas, bland annat tre gula små gubbar som stod i min farmors kök när jag var liten. Nostalgi!
    Må så gott!
    /Anna-Karin

  7. Fint ni har det!!
    Grymt fina bilder du tar…;)
    Såg just på din ”Böna” att vi har samma BF! Hoppas du mår bra…

    Ha en bra dag! Karin

  8. Håller med att det är toppen med sådan ”förvaring”, min man kallar det för oordning.
    Iallafall när det gäller mig och mina förvaringsställen.
    I köket i stan hr vi ett stort vitrinskåp nästan helt i glas, nytt fast det ser gammal ut.
    Det har jag gjort till ett skafferiskåp som allt möjligt och omöjligt får trängas i under enligt mig ordnade förhållande.
    Mannens finsprit, fina burkar, burkar med torra livsmedel, olika godisburkar, skorpor, pepparkakor…
    Nästan som när man lekte affär när man var liten.
    Ibland rensar jag ut lite, för det som finns inuti blir liksom mest till prydnad.

    Sen har vi mitt ARKIV. En kökslåda där jag samlar allt ifrån gem till räkningar,
    take-away menyer, ätpinnar, Alvedon, tejp, frimärken, halstabletter och ibland saker som inte ens borde vara i närheten av den lådan.

    Härligt och få va lite bohemisk ibland.

    Kram Mrs G

  9. Jag svimmar så fint!
    Själv kan jag inte få nog av sådana där små skåp. Snart kan jag inte försvara ett skåpköp till här hemma, det senaste hamnade bakom en dörr. Lite i skymundan sådär…

  10. Flykter inn i din hemtrevliga blogg, mens nyhetene ruller på TVn med bilbombe/terror i Oslo… Hvilken kontrast…. er glad jeg også bor på landet…..!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg