Att hitta de trygga punkterna.

Vilken märklig dag det är, inte sant? Bombdåd i Norge och folk som skjuter lägerdeltagare och vänner man får höra ifrån som går igenom något svårt utan att man kan vara där för att lägga en hand mellan skulderbladen och säga det blir bättre.

Då är det skönt att försöka hitta de där punkterna i livet som fortfarande är trygga och så som de ska vara. Som en Tooka som står i trädgården och jagar en fluga som envist sitter fast på hennes bak. Eller fnisslurande sms med såna som är på landet och snart kommer hem. Och sen, såklart, alla fina och roliga och finurliga ord från er som är här inne och läser. Och inte bara ord! Idag fick jag världens finaste teckning på mailen föreställande mig och Scout Valiant och vad som måste vara Tooka:

Urtjusig! Tack snälla Malin.

15 kommentarer till “Att hitta de trygga punkterna.

  1. Så himla fin teckning..helt underbart vacker.

    Jaa, vad ska man säga..Norge… Det är verkligen svårt att säga något bra och att hitta de trygga punkterna men man får försöka. Så gott det går.

    Och jag har varit sugen på kanelbullar hela dagen sen jag såg dina bilder, snart måste jag nog baka?

    kram!

  2. Jag bor i en norsk bostadsrättsförening. Flaggan hissades på halv stång tidigare ikväll och många har packat ihop, avslutat semestern och åkt hem till Norge. Inte för att jag är norsk, men det är hemskt att se hur det påverkar människor även här borta, långt från allt vad Oslo, bomber och skottlossning heter.

  3. Vilken underbar bild! Och fin hund också 🙂

    Ja, vilken tragedi med vårt grannland. Många tankar till dem <3

    Kram Anna

  4. Jeg er norsk og det er klart man blir sjokkert når terroren rammer oss… men det måtte jo nesten komme hit til slutt (også)… Det er politisk, da regjeringskvartalet er bombet, og samme mann har skutt rundt seg på ungdomsleiren til regjeringspartiet (Ap/sosialdemokratene)….

  5. vad kan man säga? man blir så bedrövad, jag blir faktiskt det! och man blir så rädd! rädd att ngt ska hända här, nära oss, i vår by! blir rädd att ngt ska hända små-bebbarna ngt! kommunen som jag bor i planerar att lägga ner MÅNGA av våra låg och mellanstadier, (jag ger skolministern fingret just nu!!!) och neurotisk som jag är, tänker jag nu bara på att när mina barn ska fara till skolan sin första dag, så ska de sättas på en buss och köras så långt att det känns som oceaner bort! (om typ 5år!) jag ser framför mig ngn som fått en knäpp och tar bussen som gisslan i värsta SPEED-andan! gaaahh! har aldrig varit sån här förut!, att få barn gör en konstant orolig, över verkliga och overkliga hot. och en aningen knäpp också!
    GGaaahh igen!
    nattinatti!

  6. Helt otroligt i ett sâ lugnt och fridsamt land som Norge. Tror inte jag har läst nâgot liknande sedan 2a världskriget. Undrar varför och hoppas att vansinnet inte bryter ut i Paris igen…
    Tydligen en mycket märklig norr?man, som velat markera polisens handlande i nâgot avseende , som stôrt honom, eftersom han valt att klä ut sig till polis.. Vi fâr se vad utredningen kommer att ge. Knäppisar florerar överallt i dessa budgettider . Stackars familjer som förlorat anhöriga. Hemskt !
    Ni har det tryggt ute pâ landet i Sverige…. önskar jag ocksâ satt i en röd liten stuga och lyssnade till vinden däruppe i grantopparna. 🙂
    Ha en fin w-e alla !

  7. hej!

    Idag hittade jag hit till din underbart underhållande blogg och jag tror minsann jag stannar kvar!:)
    Jätte fint och jätte roligt och inspirerande!
    tack tack!
    En tanke till Norge.. 🙁 och en varm kram!

    //LAdy-G

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg