Att ha ännu en passion.

Ja. Om det finns något som får mitt hjärta att slå lite extra så är det just det här. Trälådor. Gamla, skeva, väderbitna lådor – gärna med tryck – som jag kan ta hem och damma av och bara lägga ett lager bets på för att få bort det gula, och sen placera ut någonstans där jag tycker att de får all den uppmärksamhet de förtjänar.

De här två skönheterna hittade min man åt mig på loppisen i Åkarp igår och egentligen är det väl larvigt att bli så glad över nåt så skabbigt, men oj vad de föll mig i smaken. Jag skulle nog kunna ha tio till.

25 kommentarer till “Att ha ännu en passion.

 1. Det gamla blir vackrare med historian de bär. Man kan inte låta bli att fundera vilka resor ens prylar har gjort, t ex stolen vi fyndade. Var är den köpt? Vem har den tillhört osv. Kanske bara tänkande jag, haha! Förresten var har du hittat de fina gamla bilderna på din hundras som du har inramade?

 2. Delar passionen! De är bra till allt möjligt jag har dom med fördel till alla underbara inredningstidningar som jag släpar hem från affären och sedan aldrig ids slänga. Har ett antal både köpta och framletade ur diverse vrår redan i tonåren (länge sedan) bygde jag ett CD ställ i en gammal trälåda dvs när CDn tog övert efter LPn hmmmm Kram

 3. Jag har roat mig med tjejerna nu i flera dagar och äntligen fick jag tid att titta in här. Så vacker bild på Malena, färgen på lilla bordet var ju underbar, ditt vardagsrum är to die for och jag håller med om lådorna, här sparas det och samlas på likadana.

  Du är fantastiskt duktig med kameran – dina bilder har känsla och är lite lätt drömska och det är det banne mig inte alla som kan få till.

  Kram / kristina

 4. Det är precis sådana låder jag vill ha hemma! Jag vill ha mindre som krukor, ha någon att lägga tidningar i osv. Vad fick ni ge för dom? Jag hittade nyproducerade sådana lådor men dom kostade 700 kr/st och det tyckte jag var lite i saftigaste laget. För charmen är ju borta i.o.m. att dom är nyproducerade.

 5. Ja gamla trålårar är det ngt speciellt med… det och koffertar. Och är så lycklig att jag hittat både och alldeles nyss när jag röjde på min fars stalloft. Och längst in i hörnet stod ett drängaskåp från 1856. Hade ingen aning om att vi hade så mycket skatter! Lycka, lycka! 🙂

 6. Men hallå, det är ju sånna jag vill ha! Är det så att alla har samma smak eller återvänder jag hit för att du tycker som jag?

  Vilken bets har du på?

  1. På den stora har jag lite grånad lackbets från Hedins, den lilla en mer åt det mörkbruna hållet.

 7. De var ju jättefina, lådorna! Tyvärr har det blivit lite för dyrt i Åkarp på Erikshjälpen. Vi i Åkarp säger att det blev ett bakslag när Erikshjälpen startade härute för man sålde en Bruno Liljefors av misstag för 300:- på premiärdagen som man kunde fått 300.000:- för. Det är billigare i Lund, mycket billigare, Emma. Idag fyndade jag ett gammalt avlutat litet skrivbord med krokiga ben. Kanske lite färg (kanske inte) och byta ut handtagen så får jag en ny byrå här hemma.
  Ha en fortsatt mysig söndag.
  Kram

 8. Fina lådor! Jag är uppvuxen med sånt där, alltså mycket av det du jagar har jag haft naturligt i hemmet menar jag. Så för min del gillar jag ibland nya grejor bättre. Men det ser fantastiskt fint ut. Ska se om jag kan hitta en gammal dynamitlåda till dig, de är ganska ovanliga numera tror jag. (när vi röjde mormors gård låg det rör med nitroglycerin i, gissa om tiden stannade och vi blev försiktiga?)

  kram och ha en fin kväll!

 9. Jag var på auktion för lite sedan, Två lådor av detta slag fanns att ropa in. Det var många intresserade kan jag lova 🙂

  Förstår din passion.

  Ha det gott

 10. Host. Jag har 20. Minst:-) till stearinljusförvaring, toapapper, tidningar, blommor, böcker, kuddar, leksaker, verktyg… You name it.
  Kram fina du!
  Mia

 11. Tänk att jag har en hel byrå som nån har byggt av sockerlådor. Med fina skålhandtag på. Synd bara att de målade halva lådorna gröna :S

  1. Kan tillägga att det är 30 lådor i byrån…
   Undrar om färgen går att skrapa bort.
   Och förresten var det inte sockerlådor utan Pellerins margarin. Rätt ska vara rätt…

 12. Åh vad jag också älskar trälådor. Jag har inte så många för jag kommer ju aldrig iväg på loppis men de två jag har älskar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg