Att låta ett preggo välja maten.

Att låta en gravid kvinna välja maten ger väl en ungefär lika nyckfull meny som om man skulle låta ett barn göra det. Tack och lov har jag en väldigt tålmodig man som inte är så petig så alla möjliga former av udda kombinationer är okey med honom, vilket underlättar. Idag till exempel blev det en proteinfattig kvällsmat bestående av grillad majs (himmelskt), nypotatis med flingsalt och aioli såklart, lantbaguetter och lagrad ost. Till det bäljade jag mineralvatten medan mannen drack en öl som var vänlig nog att ha en väldigt pedagogisk varningstriangel på sig – fallifall jag skulle få för mig att supa till det lite såhär på söndagskvisten. Man vet ju aldrig.

Hursomhelst. Det är ljuvligt med sommarkvällar när man kan sitta ute och vila fötterna på en älskads fötter och bli mätt på precis det där man för stunden önskar sig.

Och sen tittar man in här och ser att vi nu är 298 likes på fejan och det – det är en bättre efterrätt än kladdkaka till och med! Jisses.

14 kommentarer till “Att låta ett preggo välja maten.

 1. Och ser man på, nu är det 300! 🙂 Jag skulle gilla 2 gånger om det gick! Och jo, fint är det ju med varningen! Man vet ju faktiskt aldrig vad du annars kunde få för dig 🙂

 2. Jag smakade pâ potatis med smör och flingsalt för första ggn i mitt liv i julas och det var himmelskt ! Helt annorlunda vanligt salt. Verkligen gott ! Fling-salt….mmm

 3. Potatis i alla former är bland det bästa jag vet. Varm ny Bjärepotatis där smöret får smälta i synnerhet.
  Häromdagen fick jag ett himmelskt gott potatismos här i Malaysia. Jo minsann!
  Det smakade som riktig gammaldags hemmagjord potatismos.
  Utan klumpar, ett lent mos som säkert var stinn av både smör och grädde.
  Smaksatt med tryffel..hade inte behövt mycket mer just då förutom en stor sked 🙂

  Kram Mrs G

 4. Jag hade aldrig gravidcravings direkt. Men jag lovar, efter ca tio år som vegetarian då kom de där cravingsen med besked. Medium rare skulle det vara dessutom, köttet 😉 Jag behövde fylla på proteinförrådet kan jag tro.

 5. But seriously… finns den där rara lilla har’u-lite-flingsalt-haren på riktigt? I så fall var? Ett riktigt litet charmtroll.

 6. Jisses. Började titta i arkivet från när vi var gravida samtidigt. Vilken evighet sedan…. 🙂 fast ändå gått fort på något konstigt sätt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg