Att lära sig lite ödmjukhet.

Jag har varit ganska kaxig när det gäller det här med värmen och graviditeten. Å, det har jag faktiskt inga besvär med har varit mitt standardsvar när folk har tittat menande på min enorma mage och frågar om det inte är jobbigt nu med sommar och allt. Och så har jag känt mig lite lagom övermänsklig och nöjd med mig själv. Ni vet. För jag har faktiskt inte haft några problem med värmen –

tills nu.

Herregud! Hade ni det kvavt igårkväll? Inatt? Jag har hållt på att smälla av. Jag gick runt här hemma i mannens skjorta och flåsade som en kvinna i klimakteriet och fläktade mig och brölade ööööööööö och tog kallduschar. Helst av allt ville jag bara klä av mig och sätta mig ute i trädgården med trädgårdsslangen men något säger mig att grannen skulle känna sig lite obekväm då, så istället satt jag inne och pustade och visade upp mina svullna händer och fötter för mannen som snällt försökte se förvånad ut och säga mmmm ojdå, mhm, oj oj och klappa på mig. Det var som om jag hade en liten kamin inuti som någon eldade på i som om de fick betalt och varje del av huset var outhärdligt. När vi gick och la oss fick sovrumsfönstret vara öppet på vid gavel och jag låg slängd över min preggokudde som en tjock tusenfoting med värmeslag och det tog ganska lång tid innan jag äntligen kunde somna.

Och idag går jag här med värkande handleder och sneglar misstänksamt ut genom fönstret och hoppas bara litelitegrann att det ska bli kallt idag (förlåt alla semesterfirare) och ja, den här gravidosaurusen har lärt sig att inte vara så kaxig. Minsann.

Rekommenderade inlägg

25 kommentarer till “Att lära sig lite ödmjukhet.

 1. I know the feeling!
  Avskyr svullna h¨nder och fötter och hela fadderittjan!
  Men jag tar Resorb – works like a charm. Finns inget bättre 😀

 2. Jag som tänkte mig till Vindåkra idag och så är det stängt!
  Tänker och våndas med Dig, Emma, minns hur det var. Min 14-åring är född i juni!
  Iskallt rinnande vatten på handleder, och fötter i kallt vatten i en balja med en bra bok under parasoll kan göra susen.
  ”Kylig” kram 😉
  Milott

  1. haha, läste hur det kan tolkas. Alltså Du ska hålla händerna under kalla rinnande kranen en stund och sedan gå ut till kalla baljan…..

 3. …haha, även jag har sagt att jag inte har några problem med denna värme som råder, och jag skulle nog inte erkänna att det faktiskt känns varmt ibland;) Fast jag inbillar mig att jag hade svettats trots graviditet…eller?! 😉
  kram!

 4. Nu fick du mig att skratta 🙂 Vi ska nog få våra söner ungefär samtidigt (5 okt…) och jag har gått omkring hela sommaren och sagt att värmen är inget som berör mig – inväntar nu mitt straff för högmod…

 5. Förstår PRECIS vad du menar. Bf 110908 och känner mig som en pensionär under värmebölja i Grekland eller nåt sån. Blir helt slut i huvudet dagtid och kommer inte igång för än 20-21 när det svalnat i luften.

 6. Jag vet!! Det där är någon jäkla karma eller lagen om attraktion eller vad det nu är. Men tänk att man alltid ska behöva lära sig den hårda vägen.. Jag har ju varit precis likadan. Haha! Närå, inga bekymmer med något, what so ever! Så när man plötsligt drabbas av vad det nu må vara blir det så jäkla chockartat, vad hände liksom?! Bara att svälja och inse att man inte är som vanligt… Bah!

 7. Jag gick runt med en kylklamp i handen hela kvällen igår. La den ömsom mot halsen, ömsom i armvecken. Puh, det är så varmt att jag nästan blir lite galen. Faktiskt.
  Hundens tassar doppades i skålar med isvatten och dörrar stod öppna åt alla håll och kanter för att försöka få till åtminstone en liten gnutta tvärdrag. Funkade inte alls eftersom luften stod helt stilla. Det slutade med att vi mitt i natten flyttade ner i källaren där vi har ett gästrum. Somnade runt halv fyra tror jag.
  Är ledig idag och just nu ligger jag härnere och skriver och läser tillsammans med dagens första kopp kaffe. Ja, det blev en sen start denna måndag.

  Hälsning från Bohuslän

 8. Usch ja, stackars dig. Jag vet precis hur det är! Jag blev så desperat när jag var gravid att jag faktiskt tog vattenslangen med iskallt vatten och sprutade på mig och fötterna. Det är helt hemskt när det är så kvavt!

  Fötterna i en balja med kallt vatten är super!

 9. 😀 Kan inte annat än småle… Förlåt… Men jag känner igen mig… När jag väntade sonen körde jag på för fulla muggar och tyckte att ”det var väl ingenting”…. Fyra veckor före bf åkte jag på semenarie en dag… Och kom hem 4 kilo tyngre… Som jag såg ut! Händer och fötter var hur svullna som helst!

  Som tur var anlände sonen veckan efter, så jag behövde bara tillbringa 1 vecka som koloss…. 😉 Kram på dig! Carin

 10. Ja, det är jobbigt ! Har du försökt att tillbringa eftermiddagen i badkaret fylld med ljummet/kallt vatten och en bra bok ? Det gjorde jag när jag fick värmeutslag (prickly heat) och det var jätteskönt ! Eller köpa en fläkt ??

 11. Du jag känner verkligen med dig…Vet knappt vad jag ska ha på mig längre, allt bara klibbar fast. Klagar som fan här hemma. Sjukt svullna och onda händer och fötter, gahh! Kunde det inte bli liiiite svalare och regn snart, just på oss iallafall:) Och håret, mitt tjocka lockiga hår får jag PANIK på, snart klipper jag det själv:)

  Hoppas du får en svalare dag idag.
  Kram Kristina

 12. Hade också svårt att somna i värmeböljan förra sommaren höggravid… Så förstår dig precis- jag Sov med en stor fläkt vid mina fötter, var lite skönt iaf;) kan tipsa om sådana blåa små kuddar som går o värma el ha kalla finns på Apoteket… Sådana de har på förlossningsavd. Minns dock inte va de heter. Lycka till m magen! Kram till dig

 13. Åh, din stackare! Hoppas, hoppas, det blir bättre. För det är inget roligt, det där. Och jag vet precis hur det är. När jag väntade barnen sov jag med fötterna i en balja med iskallt vatten (jag skojar inte…) och så hade jag balkongdörren vidöppen… mitt i smällkalla vintern… med ansiktsförlamning som följd. Men svalt och skönt var det ;-).

 14. Jag tycker synd om dig, mycket synd faktiskt, men du får tänka att nästa sommar kelar du på en stor filt med massor av jordgubbar tillsammans med din man och Leo! hörrö Emma kika in hos mig om du vill och kan, det vore fint att få fin främmat där. Oh vad du inspirerar! Jag blir ju rent av kär i hela dig, ditt hem! Nej Emma du är en cool kvinna!

 15. Mina tips är ( är själv i vecka 38) kallt vatten på fötter, vill du dölja det för grannen så fungerar iskallt vatten i balja eller badkar. På bodyshop finns även en skön svalkande pepparmintscreme som min man får smörjer in mina fötter med. Delvis för att jag är lat och delvis för att han kan minsann ställa upp! Dricka massor av vatten med is och citron i hjälper bra.. och så fötterna hööögt upp.

 16. Även jag känner igen mig. Affe fyllde ett år för en vecka sedan så förra sommaren var jag verkligen höggravid. Dagarna gick hyfsat men nätterna. Sambon köpte en pelarfläkt som stod vid fotgaveln och kylde ner oss nåt så när på nätterna men inte tillräckligt. Herregud vilken gnällkärring jag var!
  Lider med dig men har tyvärr inga bra tips att ge dig.
  Kram

 17. Emma! Tack för att du kika in! klart jag ska flytta dit, jobb letandet är i full gång. Tack för tipset om Märtas, jag var där, det var ju helt ljuvligt och kladdkakan var ju av denna jord! Emma du är bra du!

 18. åh det var precis samma när jag väntade för två år sen. skitvarmt rent ut sagt, och jättekvavt. det hjälpte inte att öppna fönster eller nånting. men mitt tips är att fylla en pet-flaska med vatten och lägga den i frysen. sen tar man upp den och använder den både som drickaflaska och kylklamp. sitter man ute kan man dessutom hälla det iskalla vattnet över både händer och fötter. jag hade minst tre i frysen och en i handen de två sista månaderna av min graviditet.

 19. Ja, jag håller med!! Går också och svettas med stor mage (v32). Helt tokig när man inte får luft. Lättklädd räcker inte. Lika varmt inne som ute (26 grader). Idag hämtade jag ner den stora golvfläkten från vinden. Låter endel men ska nog kunna somna med den inatt… Olidligt!! Trodde inte heller att jag skulle ha några problem med värmen tills jag kände att jag blev en klimakteriekossa!!:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *