Att inte vara riktigt kloka.

Vet ni vad vi har gjort? Vi har tittat på hus. Ja, vi är rubbade – jag vet. Men det var verkligen inte vi som letade hus, det var som om huset letade oss. Och vad finns det då att göra? Inte mycket mer än att åka och titta.

Och åh! Det är ett magiskt, gammalt inrökt ställe med fuktskadad källare och sneda trappor och svindlande gångar och ja –

ni hör ju. Världens projekt. Helt jäkla rubbat. Men åh.

Vi förälskade oss där ute, strök med fingrarna över skrovliga väggar, målade golven i fantasin. Stod på balkongen och njöt av åkrarna. Pekade ut Leos rum. Jag krälade upp för en trappa så brant att mäklaren började svettas lite på överläppen bara för att upptäcka knarrande golv och en råvind att dö för. Och där ute? En skranglig lada med mellanrum mellan plankorna så stora att man kunde sticka ut fingrarna i dom och med ankelhögt av damm på golven – men trots allt det vackraste stället jag skulle kunna tänka mig för den där drömmen. Ni vet. Den där lilla butiken med lavendeldoften och hundarna bakom disken och konstiga teér ur smäckra burkar. Två våningar just för den.

Så nu? Ja inte vet jag. Nu får vi äta pannkakor och filosofera en aning och utvärdera exakt hur mentalt instabila vi är innan vi bestämmer oss för vad ska göra härnäst. För vågar, det gör vi. Man måste våga.

Det är bara allt det där andra som ska klaffa. Det är sånt vi får prata om.

52 kommentarer till “Att inte vara riktigt kloka.

  1. Låter helt underbart, men(usch vad vuxet ett men kan vara) nyfödd Leo och renovering känns sådär….. Tror jag hade gråtit blod med byggdamm, och hantverkare!!! Du om någon kan nog dra runt det projektet, jag klarade knappt en total köksrenovering som drog ut på tiden med allt vad det innebar, framförallt smutsen och jag är inte pedant!!!! Känns det bra i magen så kör!!!!! M

  2. Galet och alldeles alldeles underbart!

    Förresten hör det till att flytta när man ska ha eller precis har fått barn, i alla fall gjorde det det för oss för barn nr 1 och barn nr 3-4 (twinsen) haha..

    Lycka till!

  3. Jag har följt din blogg ett tag och sitter här riktigt genuint glad och hoppas att du följer denna dröm.
    Du är inte bara välsignad med en skattkammare i form av ditt kreativa skrivande,dina helt utomjordiskt vackra bilder och din syn på saker och ting,du har ett estetiskt sinne och seende som kommer skapa den mysigaste lilla butik man kan tänka sig.
    Saknas pengar eller tid så tror jag ni strax har slagit era smarta skallar samman,och lyckats finna en gynnsam lösning
    Lycka till,kör hårt,ja,allt det där stora som man vill ropa till en annan bloggvarelse som man gillar!
    Tänk tyvärr vad få människor det är som får följa sin livsdrömmar…

  4. Klart ni ska följa er dröm…. Jag hade aldrig grejat renovering och nyfödd (klarade knappt det ändå) men med din energi kan inget gå fel. Jag kommer givetvis och shoppar loss i butiken!

  5. Kör! Men först se till att grannarna får riva det enorma garaget så att ni i er försäljningsannons KAN skriva ”havsutsikt”. Det är ju värt en del. Vilken fräckhet. (kanske du skrivit mer i frågan som jag missat men visst ska/borde stället ner!?)

    Skrovliga väggar och utsikt över böljande åkrar, mm mm mm. Förstår att du blev förälskad.

  6. Följ era hjärtan, vill man så går det..på något sätt:) Tror väldigt på Karma…Och med dig som byggledare så kan inget gå fel. Jag är för det här med att våga…Då har man i alla fall gjort sitt bästa.. Sitter och är glad bara av att se fotona..åhh, en lada…åhh med en egen butik UTAN att ha en skyhög hyra till någon annan än sig själv:)
    kram ..

  7. Åh, så underbart. Här är en till som letar hus… vi har inte hittat vårt. Än. Men idag har det hänt grejer minsann. För bra för att vara sant. Jag vågar inte avslöja något än. Men kanske imorgon. 🙂

    Kram kram!

  8. ”Don´t dream your life
    live your deream”ett citat som jag tatuerat på en ung tjej, & det är sååå bra.
    Live your dream Emma!!
    Kram

  9. Tänk det visste jag redan när du skrev ditt förra inlägg:)
    Åh vad är det då som inte är klokt om jag få fråga?? Klart som korvspad att ni ska flytta om det är dt ni känner är rätt.
    Vi har precis sålt två hus, flyttat, magasinerat, köpt ett nytt med en lillstuga på köpet, renoverat, flyttat in. Och våningen i stan, 100 kvm övernattningslägenhet.
    Igår var vi på lägenhetsvisning i samma bostadsrättsförning som vi bor i idag.
    176 km renoveringsobjekt.
    Hur klokt låter det?
    Den som lever får se hur det blir tillslut, det viktigaste är att man trivs.

    Kram Mrs G

    1. Nejdå. Vi också 🙂 Frågan är bara om det är ”herregud”-sidan eller ”varför inte”-sidan som vinner. Vi tar det som det kommer.

  10. Åh! Förstår känslan. Varför inte? Jag är här nu, i en liten stad utanför New York för att jag följde mitt ”åh”. Jag vågade! Det är så mycket roligt som väntar när man vågar.

  11. Ha vad underbart galet! Men jag kan förstå det också, mera plats behöver man alltid..
    Vad ni än bestämmer er för så önskar jag lycka till och sov på saken, åk dit och titta en gång till när ni kan. Hihi. Helt underbart!

    kramar

  12. Jag tror att allt händer av en mening. Och detta låter som det är meningen att detta huset skall bli erat! Kaj Pollak skriver i en av sina böcker. Det som är lätt är rätt!
    Och detta verkar ju ganska lätt för er …..

    Vad du och din blogg är skön!
    kram CC

  13. Oj oj oj oj oj OJ! 🙂 Va kul! Lycka till med tänkandet! Man kan ju inte planera in när drömmen kommer och biter en i rumpan heller! 🙂 ser fram emot att höra vad ni kommer fram till! Kram

  14. Jag tror att man bara hittar ett sådant ställe, som man kan dö för, en gång i sitt liv.
    Slå till:)
    Det värsta som kan hända är att ni ångrar er efter en tid, och då får ni sälja huset vidare.
    Ångrar ni er att ni INTE slog till, när någon annan redan köpt huset, är det ju försent…

    Lycka till:)
    Kram Susanne

  15. Med den kärleksförklaringen så låter det minsann som att ni redan har bestämt er! Eller så kanske det var huset som bestämde åt er:) Lycka till, tror det blir jättebra! Kram

  16. Ditt inlägg :Att ha vänlighet som livsfilosofi …ojjj, så bra skrivet..så bra, så bra..
    Jag jobbar som chef, och jag har ALLTID jobbat så..att vänlighet vinner..ibland har jag vacklat då man har stött på någon som ändå har varit och är otrevlig tillbaka, snackar bakom ryggen m.m…Känner att jag måste ta i lite mera..men vill tacka dig för ditt inlägg
    Kraaam Anette

  17. Hjälp, så spännande! Kan tro att ni inte kommer kunna sova en blund i natt, innan ni har bestämt hur ni ska göra. ”Home is where the heart is” heter det ju, så det är bara att känna efter vad som känns rätt.

    Lycka till med beslutet!
    /Anna-Karin

  18. Jag förstâr dig helt och hâllet och hâller ocksâ pâ med att leta hus + lada pâ internet, men hâll huvudet iskallt och ta reda pâ vad det kostar att renovera huset innan du tillâter dig att börja drömma om ”the secret garden”. En fuktskadad källare behöver inte vara ett större problem men mâste âtgärdas med lite grävning frân utsidan.

    En hel renovering kan kosta lika mycket som ett nytt litet hus (om man inte kan fixa saker och ting själv med hammare och en spik. Hey !) Bäst att kolla 🙂

  19. Du är ju inte riktigt klok vackra du! men vet du? jag diggar att du och din man verkar vara så spontana, så galna! Du inspirerar i massor. Du, en fråga, lite dumt men jag frågar endå. Kan man får gå fotokurs hos dig? du är så bra på att fota, o vem fixar din blogg rent utseende mässigt? Jag får inte till det där goa och mysiga intrycket du har. Emma TACK! Du är bara för bäst! Du får mig att tycka att livet är fint, du inspirerar mig till att hitta balans och kärlek i livet helt ärligt så har du hjälpt mig genom din blogg under min sjukskrivning! Stora pussar till dig!

    1. Hej Sara!

      Tack för alla fina ord. Jag skulle nog inte ge några bra fotokurser tyvärr för jag vet ju knappt själv vad jag gör 🙂 Det är bara att öva öva öva, och att älska det man ser. Vad det gäller bloggen är det jag själv som har designat headern och valt typsnitt och bakgrund och såntdär om det är det du menar? Mer avancerade saker (kodande och sånt som jag inte förstår mig på) kan jag tacka underbara http://www.smelink.se/ för

      Kram på dig

  20. På din beskrivning låter det helt underbart. Det är ju alltid ett bra tecken om man börjar inreda huset i tanken på visningen. Jag kommer definitivt att besöka din butik om ni bestämmer er för att våga 🙂

  21. Vet du..precis som du skriver huset hittade Er!

    Vilka möjligheter och vad härligt att få drömma och att kanske t o m få sin dröm komma att bli sann 🙂

    Kram Anna

  22. Haha helt underbart! Det ser jättefint ut på bilderna du la upp, sådär mysigt härligt.
    Jag vill också ha hus. Vill inte vara instängd i en lägenhet längre. Nästa sommar då jäävlar

  23. Men åh! Hus med hög potenial, brädgolv att måla, branta trappor, råvindar och sneda lador det gillar vi. Inget att tveka på så länge allt praktiskt kan lösas. De där gravid-, förlossnings- och amningshormonerna är verkligen inte att leka med. Jag antar att du har märkt det vid det här laget. När jag låg på BB och lilleman var en dag gammal bestämde vi oss för att flytta till vårt hus som vi precis tagit över och påbörjat renovera (ett hus som faller in på beskrivningen ovan). Vi lämnade dessutom våra fasta jobb och startade eget mitt i det här. Som tur var hade vi i alla fall fått in riktigt vatten innan bebisen kom hem, annars var allt annat ganska kaotiskt. Och är fortfarande emellanåt. Men fasen så bra det kommer att bli när vi fått det som vi vill ha det!
    Kram.

  24. Jag har också läst Kaj Pollack och känns det bra från början och det inte blir krångligt på vägen så är det meningen. Som cc sa ”Om det är lätt så är det rätt”. Det lever jag efter,Emma! Det har hjälpt mig så många gånger. Dessutom har står i min blogg citatet ”Att våga är att riskera att förlora men att inte våga är definitivt att förlora”!
    Kram

  25. Emma, för ett par månader sen snubblade jag in på
    din blogg. Hittills har jag aldrig skrivit ett inlägg eller
    en kommentar, trots att jag egentligen är en sån där person
    som babblar oavbrutet om allt och ingenting, skrattar högt
    när det bubblar inom mig o sällan har svårt att vara brutalt
    ärlig. Kanske är det för att man som människa blir lite
    ödmjuk inför dina oerhört vackra ord, bilder som tar andan
    ur en och berättelser som ibland får mig att skratta högt så
    att folk på jobbet el mina barn undrar vad som hände.

    När jag läste inlägget om huset såkände jag att nä, nu e det dags.
    Du är otroligt inspirerande på väldigt många sätt. Jag köpte mitt
    hus för snart 2 år sen, alldeles själv med mina barn flyttade vi från
    en trygg lägenhet i stan till ett litet inrökt 30-tals hus med en uthuslänga
    att dö för…gissa hur många som tyckte jag var galen?! Ingen man o ett
    stort renoveringsobjekt alldeles själv! Jag trutade med munnen som ett
    tjurigt barn o muttrade för mig själv att ”jag ska minsann visa dom!” o här
    sitter jag nu i mitt fina lilla hus med bloggdrömmar, drömmar om att starta nåt liknande det du drömmer om i mitt lilla uthus och känner att ja, vågar Emma, ja då vågar jag
    också!

    Ser fram emot attfölja fortsättningen, vad den än må bli! Kram!

  26. Vad härligt! Men så kan det gå, husen och lägenheterna hittar ibland oss istället för tvärtom och då är det bara att köra. Jag och sambon köpte vår första lägenhet tillsammans efter tre månaders dejtande. Vi skulle köpa pjäxor och kom hem med ett nytt hem…

  27. ”kommer jag ångra om jag inte gör detta ??”
    Så brukar jag tänka..,;hur kommer du känna om detta objekt försvinner ?.., där har du svaret.

  28. Tycker ni är apmodiga som bara vågar gå och kolla på ett nytt hus när ni redan har ett så fint som ni lagt ner så mycket tid på att fixa…och dessutom med en liten på väg väldigt snart! Jag beundrar det draget hos dig och ditt sätt att skriva. Inspirerad var ordet! Läser den här bloggen varje dag och oftast bjuder det på ett skratt eller två 😉

  29. Känner igen mig så väl. Kommer så väl ihåg första gången jag tittade på vårat hus. Vi stod på vändplanen utanför huset och jag sa till min man: går vi där så var beredd på att köpa huset för det här är kärlek. Är du inte redo? Ja iså fall går vi inte in!
    Nu har vi haft huset i över 10 år och jag älskar det lika mycket. Det är en magisk känsla.
    Lycka till! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg