Att snart ha en vecka klar.

Tänk! Torsdag redan och en hel första arbetsveckan nästan avklarad i intakt skick, trots husbudningar och nära-på-nervsammanbrott och kamelfötter. Inte illa! Men nu är vi ganska trötta här hemma och sitter i soffan och säger höööö och pillar i en skål smågodis och undrar lite vad som händer härnäst.

För visst tusan budade UB tillslut.

Och inte bara UB, utan nåt annat spektakel också som först bara varit med och fulbudat långt under inköpspris i början och som nu helt plötsligt fått spatt och bestämt sig för att vara med. Thoff tjoff sa det så var vi uppe några hundra tusen sådär som det kan bli när man tydligen är tre par med psykisk ohälsa som förälskar sig i ett skabbigt hus med gula golv. Om vi leder? Självklart. Men så mycket längre kan vi inte gå. Inte ännu, iallafall.

Inte för att det är hela världen om vi inte får huset, det är det absolut inte. Vi skulle ju liksom inte flytta från första början ändå och vi älskar det huset vi har och det finns en massa andra hus man kan rusta upp. Det jag inte tycker om är ovissheten. Dessutom är jag på tok för mycket tävlingsmänniska för sånt här, min man blir helt svettig så snart jag nämner ordet ”auktion” – för han vet att hans fru vägrar backa. Icke. Får jag för mig nåt och det står mellan mig och några till – då jäklar finns det inte många bestick kvar i den här lådan.

Ja, ni vet.

Men det är inte över än och inget fet dam sjunger i duschen och allt det där och jo, jo – nästa vecka är vi kanske ägare till ett annat hus än det vi har idag. Men som jag sagt innan; det är så obeskrivligt mycket som ska klaffa för att det ska funka så att det vore otroligt om det hände. Men otroligheter har hänt förr. Hm.

Vi får helt enkelt vänta och se.

29 kommentarer till “Att snart ha en vecka klar.

  1. Håller både tummarna och tårna ( som mitt Socker brukar säga) för att huset kommer bli ert!

    Jag har skrivit någon gång och frågat dig om vad det är för ras på din söta hund. Vet inte om du har svarat, jag har inte hittat något svar hos dig. Men vill du vara gullig och skriva hundrasen på min blogg så jag har kvar namnet. Satt idag på jobbet och pratade om din fina hund. Jag försökte förklara hur den såg ut, men dom bara skaratta och fattade inte alls vad det var för ras som jag talade om. Så snälla hjälp mig, hihihi.

    kram CC

  2. Håller både tummarna och tårna ( som mitt Socker brukar säga) för att huset kommer bli ert!

    Heja & kram till dig!
    CC

  3. Hej!

    Jag förstår precis för jag är i samma situation själv. Har hittat ett hus som är perfekt för vår lilla familj och priset är bra också… så nu gäller det bara att ingen annan tycker som vi! Jag går å hoppas hoppas hoppas hela tiden och får inte gjort nått vettigt under tiden…

    Hoppas på att det går bra för oss båda! Kram på dig!

    //Anna i Härryda

  4. ÅÅåå stackare, att buda på det där sättet är ju grymt! Var med om det förra året och tyckte det var hemskt. Jobbigast var att den höll som på i flera dagar… ???? Vad i hela fridens skull? Känns som att man håller på att köpa en grej på tradera liksom, men det är ju liiiite större 🙂

    Jag var helt galen, satt på jobbet och höll på att bryta ihop. Grejen var att vi redan bodde i huset som hyresgäster (han som ägde det ville sälja) så vi hade liksom lite att förlora på hela budgivningen = flytt!
    Nä säger jag bara. Bättre när det blir en tid och så ringer mäklaren runt och så äre gjort på en kvart. Mer humant.. speciellt om man är tävlingsmänniska och inte gillar att gå omkring och fundera….

    Hoppas ni får det! Good luck!

  5. Tack för ditt snabba svar. Jag är nog luddig också!
    Alla hundar är söta. Men det är den på bilden under med långt hår på öronen som jag är såååååå svag för!
    Jag antar att det är en saluki? För jag satt just och googla på det namnet. Dom är relativ ovanliga om jag fattar det hela rätt.

    Hur som. Jätte fina hud!

    kram CC

  6. Jag hoppas ni får huset, heja er 🙂
    Och kamelfötterna försvinner nästan på engång när bebisen kommer ut – jag vet av erfarenhet 🙂 🙂

    Fin kväll!

    Malin

  7. Detta inlägg var precis vad jag behövde precis nu, lite fnitter och flin..speciellt när jag verkligen känner igen mig..Auktion, det ordet säger jag inte förrän han parkerat framför auktionshuset, för annars blir han helt vit i ansiktet 🙂 och talar med mumlande röst….
    Men min dag har nog toppat din.. Här var man rånad på jobb… Hepp..vilken fin värld vi lever i..:)

  8. Åh va godissugen ja blev nu,och affären e stängd.köpte en ben&jerry förut men den känns inget lockande längre haha! Håller tummarna för husköpet! Förstår dig med ovissheten,hatade alltsammans när vi köpte vårt första hus för 3 år sedan!

  9. Tills när den feta damen sjunger….
    bara att ha is i magen. Budgivningar är de märkligaste livsformer som kan bli lite hur som helst. Vinnande budgivaren kan ångra sig eller ha dålig likviditet eller vad det heter. Eller så kan man likvidera…nej jag menar…
    Iallafall, det är skitjobbigt att vänta, jag vet.

    Kram och jag håller tummarna!

  10. Sanslöst rolig beskrivning av en mäklare och det roligaste av allt är ju att när jag tänker efter så stämmer det ju. Jag skulle först ägna mig åt viktiga-dokument-sortering ikväll, men se på tusan, jag fann en tidning med ett reportage om en svensk familj som startat ett hotell i TOSCANA. Vad är oddsen att finna det i våra gömmor? Även om de små drömmarna inte inträffar på första försöket, är det härligt att veta att man har kapacitet att komma till skott när tillfället dyker upp.

    Och klänningen, den kan du ta åt dig äran för. Som jag letat efter en långklänning och butikerna har bara gapat tomma. Sweet!

  11. Men satan i gatan va irriterande. Taktiken från part 3 är nog att verka avskräckande för att de är ”nya” i budgivningen. Min erfarenhet när vi köpte hus var att en sån lägger ett, max ett par bud för att sen ge upp. Skottpengar på sånna! Hoppas hoppas nu att ni får det, vi vill se mer av detta hus med mycket själ och gula golv 🙂

  12. Håller mina tummar! Du är inte rädd att avslöja taktiken offentligt ifall någon läsare också budar?? Du har ju rätt många läsare nu ;)…. Jag blir såååå godissugen när jag ser bilden *suckar längtansfullt*

  13. Heisann Sveisann 🙂 Må bare skrive en liten kommentar at jeg fryder og koser meg hver dag når jeg leser dine innlegg, sitter og fniser litt for meg selv i godstolen og gleder meg til neste innlegg. Du skriver så koselig og så morsomt, og tar så fine bilder. Så takk!! Men en ting lurer jeg på, jeg vil så gjerne ha deg med i min bloggrull og så finner jeg ikke ut hvordan jeg kan følge deg via blogger? Jeg får selvsagt oppdatering via BlogLowin, men jeg vil så gjerne ”dele deg” med mine lesere, hehe 🙂

    Lykke til med huset, og krysser fingrer og tær for at det blir DERES og at UB har nådd bunnen i lommeboken.

    Klem Eli

  14. Men gud sååå spännande !! Jag förstår dig precis..det var likadant då vi skulle köpa vårt hus..budgivning, väntan..Också hade vi ju ett hus som vi skulle sälja om köpet gick igenom..ujjj, det var jobbigt minns jag..men vill man något riktigt mycket så går det !!
    Lycka till
    Kraaam Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg