Att glädjas åt hösten.

Jamen, nu kan vi väl ändå enas om att det har blivit höst? Va? Iallafall här nere i Skåne – det har regnat och blåst höstjackevindar och börjat samlas löv på uppfarten i en hel vecka utan undantag, så nu kan man nog officiellt utnämna hösten som här. Och välkommen.

Jag menar; om den ändå är här är det ju lika bra att glädjas åt den. För mig är det kanske lite lättare än för andra; jag ser förvisso fram emot tjocka strumpbyxor och klänningar och sköna koftor och den där doften av brinnande ved som alla andra. Och jag ska bli mamma för första gången och få uppleva sömnbrist och mjölkläckage och den där flodvågen av kärlek som just nu ligger och byggs upp bakom en ostabil vägg av förnuft. Men –

det jag har sett fram emot allra mest och som är det bästa med att hösten är här, just nu, måste nog ändå vara det här. Att kunna få trycka ner sina svulstiga jättefötter i ett par luddiga UGGs och bara slafsa omkring hela dagarna som på moln och knappt tänka på att man inte ser klok ut därunder och att alla, om man lyssnar noga, kan höra det skvalpa när man går.

Underbart.

28 kommentarer till “Att glädjas åt hösten.

  1. Du är ju för härlig du haha, ”skvalpar när man går”, som alltid får du mig att le 🙂 Jag älskar hösten, för den klara luften och alla vackra färger ute, men framförallt för att man kan klä på sig gosiga koftor och lager på lager, och kan sitta och mysa med en kopp te framför vedspisen i mitt fall då vi inte har någon öppen spis 🙂
    Hoppas du får en fin dag!
    kram

  2. Idag verkar det dock som om vi ska få fint väder här i Båstad,
    men man vet ju aldrig det kan ändra sig snabbt.
    Uggsen har inte gått igenom Mrs Gs’ nålsöga 😉 men jag förstår att det är skönt för dig nu när du är svullen om fossingarna.
    Men snygga, nej det kan man väl kanske inte påstå att dem är:)

    Ha en fin dag och snart är det helg 🙂

  3. Jag tycker om höst, det gör jag verkligen. Färgerna, dofterna, det speciella höstljuset – men det är för tidigt! Jag känner mig mycket envis på mitt korståg mot hösten just nu, det kan väl i alla fall bli september innan jag måste dra fram de tjocka strumpbyxorna! 😀

  4. Ja något sommarlikt blir det nog inte mer. Men hösten kan vara solig och fin den med  Jag älskar hösten, känns som en nystart. Bara mys att det blir mörkare och att man får tända ljus och klä på sig lite mer. Kram!

  5. Nä… vänta lite. Inte riktigt höst ännu! Jag kör ju cresendot på semester just nu. Fast det är klart, när till och med Gotland uppvisar grå-väder så är det väl inte så mycket med sommaren längre. Faktiskt lite så att jag längtar in till kontoret. Sätta på sig nått snyggt och klackisar till!

    Ha en bra dag!

  6. Vi hade +25 grader och sol igår här i Sthlms län så än är inte hösten här i alla fall. Men visst längtar jag också efter den! 😀 Och UGGs är verkligen här för att stanna! 🙂 KRAM på dig!

  7. Jag gillar också hösten. Men inte NU! Det är alldeles, alldeles för tidigt. Nä, tillbaka med sommaren! Det här är inget kul… än…

  8. UGG:s. Hur lyckas man med UGG:s i regniga och slaskiga Skåne? Jag vill gärna ha ett par men är det lönt eller kommer man ha konstant blöta fötter?

    Ja jag gläds åt höstens intåg. Sommaren har inte blivit vad jag hade tänkt så rutinerna välkomnas. Samtidigt är det vemodigt för detta är sista sommaren där jag är hemma med barnen. Bebisvärlden är över och tiden kommer rinna iväg. Ska verkligen försöka ta till vara på det hösten ger.

    Men först frukost. 🙂
    Ha en bra fredag!
    Kram

    1. Klart du kan! Jag gick runt i mina hela snöiga vintern förra året och de var kanske inte så vackra tillslut men de är för tjocka för att man ska bli genomblöt 🙂

  9. Här är bootsen på, för andra gången denna veckan och det är bara skönt. Jag har faktiskt aldrig haft ett par Uggs? Kanske i år?

    Ha en fin dag! (nu ska vi äta cheesecake på jobbet strax)

  10. Give me höst! Kläder, stövlar och mysiga tröjor. Det är min grej det. Ojoj vilken nagelbitare ni tampas med… Jag håller tummarna, det vet du! /L

  11. 21 grader lovar de imorgon här+ att solen skiner just nu. så Uggsen mina får stanna i garderoben i några månader till helst. Hösten är underbar men ack den kalla vintern med 30 minus och barnen kan inte gå ut för då kanske de fryser fast i vagnen, som du hör- jag gillar inte vintern! Men hösten är helt okej 😉

    Happy fredag till dig! O hoppas ni vinner budgivningen! har ni lagt ert maxbud nu- då kanske ni skrämmer iväg de andra…kanske…:)
    Kramkram

  12. Jag håller helt och hållet med. Jag älskar hösten och har blivit alldeles stissig av att gå på stan och se allt höstsnyggt de senaste dagarna. Jag har redan inhandlat en fuskpälsväst….den är ju inte sommarskön men den är hösthärlig ! Först ska bebis bara titta ut så att jag kan använda den till fullo. V.38 här och det borde betyda nedkomst snart, snart 😉

  13. 12 grader här i södra Dalarna,solen skiner fint från molnfri himmel..
    Solig höstdag,men visst,det kan väl ändras?Sveriges väder är väl känt för sin lynnighet,som en hormonfylld kvinna som inte får sin chokladkaka typ:)

  14. jag gillar också hösten med tända ljus, mörka kvällar, vackert i naturen, tända en brasa och mysa det är bara det att jag inte riktigt är där ännu även om temperaturen ute talar om vilken årstid som är på gång..
    hoppas att du får en finfin fredag
    kram Åsa

  15. I love u’r blogg!!!!

    Kul att följa en arbetskamrat och från en fru +mamma till en annan fru + snart mamma 🙂 ( jag inte en har träffat. Jag kommer tillbaka från min mammaledighet 22 aug för sen gå på min 3:e mammaledighet den 28 okt- Woops)

    Hoppas jag hinner se dig!

  16. Alltså jag fattar bara inte hur folk kan påstå att augusti är höst. Det är den tredje av sommarmånaderna, det är fortfarande SOMMAR gott folk!!!!!!!!!!!! Nästa vecka kommer ryssvärmen in igen. Kläm in era höstgjejjer längst in i garderoben och sluta trakassera oss som faktiskt fortfarande har semester.

  17. Höst ?!? Vad är det idag ? Jag brukade gilla hösten, skolan, klasskompisarna och kurserna pâ kvällen. Regnet och vindarna som lekte tafatt i mitt hâr kändes som smekningar och kvällsmyset jag minns, har jag aldrig hittat i Frankrike trots ett tänt ljus framför TV och ett glas vin. Vi hade höst i förra veckan, kallt och ruggigt med 8+° pâ morgonen och 20°C pâ eftermiddagen, men nu skall det bli riktig sommar igen nâgra veckor eller mânader…sägs det, i slutet pâ augusti med 26-30°C. Vintern knackar pâ i februari ibland och kan det snöa nâgra dagar och alla som inte har bil, blir översentimentala och funderar pâ det där med skidor i parkerna och en from dröm med sparkstötting pâ Champs-Elysées, men sen kommer det plötsligt nâgra varma dagar och folk växlar om till drömmar om heta stränder och sen blir allt som vanligt. Ljummet för jämnan.

  18. Åh nej du! Jag har ännu en vecka semester kvar. Idag!! hade jag första gången bikini på mig på min semester efter att helt gett upp med sommaren! Och härifrån ska det komma en ny värmebölja! Så passa på och njut av UGGsen nu då du kan! 🙂

  19. Hej Emma!
    Har följt din blogg en kortare tid och måste erkänna att jag är fast! Du skriver så underhållande och personligt utan att det blir alltför privat. Såg på bilden att du står på ett Marrakech golv. Är det ditt golv? I så fall undrar jag om du trivs med det? Är det känsligt eller klarar det av typ tre barn, hund, katt och en mamma som springer in med skorna? 🙂 Är det svårt att få bort fläckar? Många frågor……;)

    1. Hej Sofia!

      Det är ett Marrakechgolv och jag ÄLSKAR det. Snudd på underhållsfritt och framförallt så förbaskat vackert. Här hemma har vi ju tre hundar och det fungerar utmärkt, det viktiga är ju bara att man behandlar plattorna efter anvisningarna man får sen är de mer eller mindre som vilket kakel som helst. Det är det absolut bästa vi gjort med huset – att lägga in plattorna – och jag rekommenderar det med hela mitt hjärta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg