Att undra vad som pågår.

Nu har det gått ett dygn. 24 timmar. Och dunderbudaren UB har inte visat ett livstecken vilket är ofantligt dåligt för mina nerver.  Jag har under det senaste dygnet gått igenom en mängd scenarion om varför det dröjer så förbaskat men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken teori jag ska gå på ännu, och jag har fortfarande fasa i blicken varje gång telefonen ljuder av ett sms.

Vad. Är. Det. Som. Ska. Ta. Sån. Tid?

Antingen vet man väl om man vill ha ett hus eller inte. Det är inte så jäkla mycket att tramsa med kan jag tycka. Man kan inte bara buda och sen skita i att respondera i ett helt dygn bara för att. Visst, möjligheten finns såklart att de redan har gett ett motbud till men att mäklaren är full på jobbet och roar sig med annat. Det är ofta så, jag har haft otur, det är därför jag har en ingrodd aversion mot just mäklare. De ger mig kalla kårar och varje gång jag träffar en får jag lust att spotta i marken och säga tvi! och kasta salt på dom. Tack och lov har jag hittills lyckats hålla mig från just själva spottandet och det där andra men jag brukar vara ganska öppen med att jag tycker illa om mäklare och att de ska passa sig jäkligt noga. Det är något med attityden och deras totala oförmåga att få saker och ting gjorda i det tempo jag vill som retar upp mig, tror jag. Den där släpiga, sömndruckna rösten; objektsmapparna de nonchalant tryckt in under armen, de små bilarna. Och sen synsättet av de jag haft- som om de gör alla en tjänst. Som om man inte alls förväntar sig att de ska jobba ens litegrann för de där 80 tusen man betalar dom i slutändan. Och på sättet de svarar i telefon, det som liksom bara skriker tiiiid är pengar och jaaaag har inte bråttom.

Bha.

Men nu är det ju inte mäklaren jag är hormonell på. Ännu. Nu är det ju den där jäkla UB som sitter och tjuvhåller på om de tänker gå vidare eller inte.

Äh. Humbug.

37 kommentarer till “Att undra vad som pågår.

  1. Ha ha ha. Brutalt ärligt och jag som trodde att det bara var jag som har svårt för mäklare. Ett mellanhandsyrke som jag aldrig kommer att begripa. Men ändå så behöver vi dem……

    Känns som att ni är i hamn. Lycka till!!!

  2. Alltså din blogg, den bara måste läsas varje dag… Beundrar din förmåga att kunna uttrycka dig, och ja – erkänner – en orsak till att jag tittar in är era hundar. <3 Dom är ju så fina, och bara bilderna på dem får en att småle… och sakna sin egen dogg som är ensam hemma hela dagarna.
    Lycka till med allt, husköp, barn, karl, hundar, ALLT! =)

  3. Vi hade samma tröga budgivning (o ja, jag var också gravid). De andra budgivarna höjde med nån tusenlapp i taget. Vi tröttnade efter två veckor (!) och la till nån nolla på vårt bud, så vi nästan hamnade vid vår smärtgräns. Bära eller brista. Och vi fick huset!

    Ingen bra kombo, att vara gravid och lägga bud på hus. Men ack så vanlig. J-r vad många magar som var och tittade på ”vårt” hus. Men min mage var störst och vårt bud var också störst. 😀

    Lycka till! Följer er med spänning.

  4. Låter ju lite som att det kan komma att gå er väg!! UB-givarna sitter nog hemma och räknar och vrider på sina kronor och får det till att de inte ens med hjälp av att panta burkar varje dag i hundra år kan gå högre nu.. Och då kanske ni kan kosta på dem att sitta där och gräma sig lite innan de offentligt lägger sig..

    Lycka till nu!

  5. Bahaaa! Så frusterande! Man vill ju ha besked NU, liksom…

    Och du… Mäklare är ett jäkla pack… Allihop… När jag tänker efter, kan jag inte påminna mig om en enda i min bekantskapskrets som har varit nöjda med sin mäklare…

    Håller tummarna för er! Kram Carin

  6. Vet du, jag tror att det går vägen för er. Har de inte svarat på så länge..så ja..då måste de ju ha fått kalla fötter och dragit sig ur.
    Ha, ha det där fotot på hundarna alltså, de ser ut som siamesiska tvillingar 🙂

    Lycka till i varje fall!

  7. De har gett upp, promise.
    Annars jävlar gräver jag upp min gamla moderkaka (typ) och planterar på vinden så de flyr huset pga oangenäma dofter.

  8. Vad roligt att alla vet så mycket om fastighetsmäklare! Hoppas jag inte är lika risigt privat som jag tydligen är på mitt jobb, eftersom ”alla” vet hur dem är. Kul om man skulle kasta lika mycket skit på busschafförer eller studevägledare på arbetsförmedlingen. Men det är väl inte lika kul?

    1. Åh, Fastighetsmäklaren! Jag raljerar bara lite, är hormonell och har dåliga erfarenheter. Såklart gäller det inte alla och såklart vill jag inte att någon ska bli ledsen. Jag tror (och hoppas) att ironin i inlägget lyser igenom.

      Det är som när alla säger att vi säljartyper bara röker och dricker redbull och är nervösa, paranoida saker. Vilket iofs är sant 🙂

      Och jag kan lova att den dagen vår mäklare sålt vårt hus (eller den här fixar oss detta) kommer jag skriva en himla massa fina saker om det. Det är ju så det är.

    2. Men det finns väl stereotyper inom alla yrken? Att Emma lyckas beskriva just stereotypen av mäklare med en stor portion ironi är väl inte ett personligt påhopp?
      Det intressanta i sammanhanget och det som jag kan förstå gör lite ont är att de flesta här i kommentarerna upplever mäklare på samma sätt och att många har dåliga erfarenheter av just din yrkesgrupp. Vilket knappast kan vara vårt fel? Det är väl bara tragiskt att många av dina kollegier gjort så dåligt ifrån sig att det är på just detta sätt Emma beskriver som ni upplevs. Där har ni ju något att jobba med. Se det som en utmaning 🙂
      ( sen får väl just de yrkesgrupper du nämner mest skit av alla? Så upplever jag det iaf)

  9. Tror också att de räknar och försöker vända och vrida på kronorna.
    Och Emma du som inte har ordet vänta i din vokabulär Ring Mäklaren! Nu! Och trigga hormonerna lite extra innan 😉
    Håller tummarna för er!

  10. Mäklare kan vara hala som ålar. När vi köpte vårt hus dröjde motbudaren minst ett dygn per bud, jag har ingen aning om vad de höll på med. De höjde jättelite åt gången, sa att de varit på sjukhus och att de skulle ha familjeråd. Men när de ville se huset en andra gång för att veta om de ville höja ytterligare, tröttnade mäklaren på dem. Så just den mäklaren var hyvens. Men med tanke på hur omotiverade de andra verkar så är jag övertygad om att det blir ni som vinner den här budgivningen!

  11. Jag tror helt enkelt UB har läst dit inlägg idag och begrundar detta ;-D
    Tänk positivt i allt elände, brukar jag försöka göra när det är som värst (vilket i och för sig retar GALLFEBER på min älskade make som inte alls har samma humor som jag 😉
    Håller tummarna men tycker definitivt du ska ringa och flåsa mäklaren i örat (för att få hans uppmärksamhet) för att sedan skricka ” NÅÅÅÅÅ, har det kommit ett motbud eller inte????”
    KRAM!!

  12. Jaha… du har jo iallefall EN fastighetsmäklare som du gillar (Malenami) eller hur?
    By the way, vi solgte vårt siste hus uten megler …og det gikk helt fint, både vi og kjøperen er nöjda;-)

    1. Preciiiis! Bra där! Bästa Malenami skulle jag kunna köpa och sälja hus med utan att kasta salt på henne 🙂 Men så är hon ju också tjej. Jag har bara haft dåliga erfarenheter av de där grabbiga mäklarna.

  13. Jag är helt fördomsfull mot mäklare oftast manliga sådana i 50+ åldern. Mitt jobb har ju inte hjälpt mig i mina fördomar. Det är kul med fördomar så långe man vet att dom är just fördomar och inte sanningen. Själv är jag ju skattemas… *duckar för alla skällsord*

    UB har inte lagt bud för att UB’s andra hälft är inte alls lika glad i huset som UB. Just nu pågår operation övertalning hos UB. 🙂 Tror vi att UB lyckas?
    Jag tycker du ska säga till mäklaren att han kan sälja in ert nuvarande hus till UB istället. 🙂

    Kram

  14. ja är det något man ska ha till sitt förfogande när det gäller fastighetsaffärer så är det nerver av stål och en massa tålamod.
    Det tar tid ibland och kanske är det just så det måste vara….
    Ett livs störst affär för någon, en stor händelse som kräver mycket betänketid och kalkylerande för någon.
    En i mängden händelse för någon annan som i rena farten köper, säljer, byter och håller på för jämnan.
    Mäklaren i sin tur ska ju hålla sig opartisk har just uppgiften att förmedla, INTE forcera.
    Jag har sett mäklaryrket från andra sidan, från insidan och vet att det är ett hårt och slitsamt arbete och det krävs mycket arbete innan man väl står där med prospekten och det breda leendet och alla införsäljningsknepen.
    Nu Emma, det är nu du ska använda all din positiva energi och rikta den med full kraft åt det håll du vill.
    Ägna dig åt att se dig själv, din man, lille Leo och dogsen just där, där du vill att ni ska vara.
    Inte tänka på allt det där negativa.
    Lova det.

    Puss & Kram Mrs G

  15. Åh! Spänningen när man budar på Drömhuset! Själv satt jag på en buss full av norska turister i Makedonien och budade. Vi åkte in och ut ur radioskugga och jag vet inte huuur många olika nät det fanns där som mobilen bytte till i tid och otid.

    Det gick i alla fall vägen! Huset blev vårat. Oäkta maken fick sitt Drömjobb 2 dagar senare när vi låg på stranden och solade. Det va spiken i kistan för den semestern – vi ville bara hem och flytta och byta jobb!
    (nu bor vi inte kvar i huset, men det är en annan historia.)

  16. Hej bästa Emma!
    Har fått tipset att din blogg är underbar och att du skriver såå kul!
    Nu är jag fast! Du skriver fantastiskt roligt och det vore väl själva sjutton om inte alla som läster inlägget om mäklarna inte förstår din ironi (läs alla som är mäklare!!!).
    Herregud, den är ju solklar! Ibland måste man liksom skruva till texten för att den ska få lite klatch! Håller tummarna för att ni får ert drömhus men Du, tänk på att OM ,UTIFAL NI INTE vinner budgivningen så kommer du ha fullt upp ändå med nya bebben och kanske tycker det är jätteskönt att inte ha ett renoveringsobjekt att ta tag i samtidigt som du just fått ditt livsprojekt att byta blöjor på….(Tell me, har renoverat sönder ett äktenskap och skulle inte vilja göra om det) Men OM NI VINNER så är jag jätteglad för er skull och önskar bara lycka till!
    Kram från en nyvunnen blogg läsare <3

  17. Min analys: UB försöker psyka er genom att dra på det hela. Jag kan också varna för de där gamarna som anländer sent till kalaset och drämmer till med 200 tkr över det senaste budet. Inte okej!

  18. Fullkomligt ÄLSKAR dina texter! Har sällan läst så målande beskrivningar om så skilda ämnen och samtidigt så galet underhållande! TACK, för att du bjuder så sjukt mycket på dig själv!

  19. Hej! Åh vilken rolig blogg jag hittat till!! Men vilka vackra salukis du har!! Själv har jag två leonberger! Men är sååå sugen på en whippet sen. Är trött på all päls och storleken. Men vet inte om jag måste byta karl då?? Nä tror han skulle kunna övertalas om bara träffade någon whippet!
    All lycka till med huset, hoppas verkligen det blir erat!!

  20. Varför svarar inte mäklaren.. Inte bra för otåliga väsen…Jag tror jag hade hamnat i koma…rätt upp och ned! Pssst…jag känner till en rätt bra mäklare…men han är en han….men bra:):)

  21. Åh, underbart…. jag skrattar så gott åt ditt förra inlägg ”att be snällt” . Du skriver så vansinnigt kul, människa! Hoppas du kommer skriva böcker också i bästa ”BridgetJonesdagbokanda”. Fast du är säkert redan författare?! 😉 Må så gott och klappa om magen.
    Kram / Maria

  22. Men åååh! Kom igen nu mäklaren… Jag håller på att spricka en smula av nyfikenhet och tycker att UB ska retirera så ni kan få det där huset så vi kan få se mer av det. Jag ser också hemskt mycket fram emot att titta in i din butik, fingra på alla vackra ting och dofta på teerna… Skynda skynda!!

  23. Dina texter är helt underbara. Men, vet du, dina hundar är ibland än mer fantastiska! Jag skrattar stundtals så att tårarna kommer över de uttryck som dina hundar får fram. Har ju en rackare själv så jag vet att de kan vara rätt kul…:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg