Att efterlysa kuddstunder.

Kommer tillbaka till jobbet lagom för lunch efter att ha spenderat två timmar i en studio med att svära åt finaste Robin, prata om ugglor och spela in mig själv (jag har en del otippade arbetsuppgifter, jag vet) och då slår det mig;

vad tusan hände med kuddstunderna egentligen?

Ni vet; den där timmen på dagis när man drog fram en hel hög med madrasser och blev nerstoppad under en filt och somnade huller om buller medan någon läste högt ur nån sagobok. Hur mysigt var inte det, liksom? Jag kan inte för mitt liv begripa varför det försvann från läroplanen vid en viss ålder, och jag tycker definitivt att det är på tok för lite kuddstunder i näringslivet över lag.

Jamen, är ni inte med mig? Powernaps är ju bra, främjar tankeverksamhet och så  det vet ju alla, och teambuilding är ju bra och vidareutbildning är ju bra. När man ligger tillsammans i en hög på mjuka madrasser och vilar så teambuildar man ju häcken av sig (kanske lite awkward i början men det får man ta), att få slumra på rasten gör att man arbetar bättre på eftermiddagen och om exempelvis VD:n sitter på en pall i mitten och läser högt ur kvartalsrapporten samtidigt så förenar man ju verkligen nytta med nöje. Hm? Vad tror ni om det? Kan ni se det framför er på er egen arbetsplats?

Nåja. Det är definitivt en kamp att ta upp. Nu ska jag iallafall uppsöka den där soffan i vilorummet en halvtimme så länge. I brist på kuddstunder, alltså.

29 kommentarer till “Att efterlysa kuddstunder.

  1. Tror jag skulle ta och söka jobb hos er. Låter helt j-la perfekt att föra denna kampen med dig :O) Jag söker jobb från feb, är vikarie. Ni söker kanske en liten tjeck administratör då? ** Blink blink ** ;O)

    Varför inte hänga upp en hängmatta ovanför skrivborden. Funkar perfekt om man har eget rum :O) Men det där med att vd läser höt ur årsrapporten måste ju vara det bästa sömnpillret!

  2. Hahahaha vilka bilder jag fick i huvudet nu. 🙂 Generaldirektören läser högt de senaste RR-fallen och alla anställda ligger huller om buller över hela Sverige för att ta sig en powernapp. U N D E R B A R T!

  3. Jag tror det skulle vara bra….:-D
    Om alla låg huller om buller på kuddar en stund på jobbet så skulle det hända grejor med hierarkierna…lita på det.
    Fast tänk om någon släpper sig? Hu då blir det omplacering direkt.

    Men nu ska jag gå och hälsa på min soffa här…hehe
    kram

  4. Hmm, nu fick jag flashbacks när du skrev det där haha..
    Mrs G var nämligen bannlyst och portad från de där kuddstunderna på dagis 🙂
    Att försöka få mig att vila mitt dagen när jag var liten var i stort sett helt komplett omöjligt. Att få mig att ligga stilla eller hålla tyst var ungefär lika svårt som att flyga till månen…på ett ungefär.
    Så varje gång det var dags för vila fick jag sitta i ett eget rum med en egen fröken som vakt, redan då var man besvärlig men ändå rätt så härlig:)

    Och ja förresten, sitter VD:n där och läser kvartalsrapporten i mitten så lär ni väl somna ganska snabbt:)

    Kram Mrs G

  5. Nja, hade nog inte funkat i lärarrollen (det hade fått bli jag som satt och läste högt för eleverna och därmed hade jag själv inte fått vila, hö hö). Men det där med att VD:n läser högt ur kvartalsrapporten lät bra. Framför det!

  6. Men hur gick det med huset? Førsøkte hitta om du skrivit något men ser inte att budgivningen fortsatte efter Mäklarens semester! Är ju lagomt nyfiken!

    1. *s* Så snart jag har besked lär ni få veta det 🙂 Som sagt ingen snabb process det här och många turer fram och tillbaka.

  7. *asg*
    Tack, men nej tack ;-)inte sugen på att ligga i ett mjukvadderat rum med kollegorna här hahha, men du får mej alltid att skratta sådär gott! fast lite sött med VD på en pall, de gilla jag 😉 vet inte varför men jag ser Robert Gustafsson framför mej, i nattmössa
    Kram

  8. Klockrent!
    På mitt jobb skulle det kanske även kunna fungera på förlossningsrummen. Barnmorskan lånar saccosäcken och lägger sig en stund… Jag menar, det är ju ett ganska krävande jobb att heja på någon som föder barn ;D

  9. Åh vad mysigt! Jag vill också ha kuddstund på jobbet! Tror dessvärre det blir svårt att få med mig kollegorna (och cheferna!) på det… :-/

  10. På min arbetsplats skulle det säkert fungera! Tror dock att jag skulle välja bort chefens högläsning ur kvartalsrapporten 😀 Hon kan få berätta om säljfunneln istället.. det intresserar mig mer.

  11. Haha, klockrent! … ”VD:n sitter på en pall i mitten och läser högt ur kvartalsrapporten” … skulle ju bara va HELT underbart 😉 haha..

  12. Jag tycker det låter som en fantastisk ide 😉 Kanske ska ha det som kriterie när jag söker jobb 😉

    KRAM och … återigen tack för en fantastisk blogg

  13. Emma, jag brukar inte kommentera, men jag måste bara säga att varje gång jag läser dina inlägg så blir jag så himla glad och om jag inte skrattar högt så ler jag åtminstone alltid när jag är här inne! Din blogg är just nu min absoluta favorit och har även hittat den på facebook! Jag önskar dig all lycka till med bebis och hus och allt annat. Trots att jag inte känner dig egentligen (även om det nästan känns så ibland när man läser någons blogg, hihi) så måste jag få skicka en stor kram till dig också och tacka för en superblogg!!
    (PS. kuddstund är något jag också eftersökt, men inte lyckats införa 😉

  14. Kan inte annat än att hålla med 🙂 det är tur att man har möjlighet att göra sånt som föräldraledig 🙂 har nämligen själv precis vaknat från en och ligger nu kvar bredvid sex månader gamla Moa, som fortfarande ligger och sover mot min arm. Älskar de stunderna 🙂

  15. Bra idé där Emma! Fördelen med att jobba hemmifrån som jag gör är att man kan ha sin alldeles egna kuddstund nästan varje eftermiddag. Med obligatorisk närvaro…

  16. Haha ja jag tjatar om ett vilorum på jobbet 🙂 Så du gör en liknelse mellan kvartalsrapporter och godnattsagor 😉

    Sv: Ja de amerikanska pannkakorna blev goda men föredrar nog ändå vanliga, hederliga tunnpannkakor. Men kommer definitivt göra de fler gånger!

  17. Hej!!

    Jag är lärare och Montessoripedagog, arbetar just nu som förskollärare på en förskola och vi har faktiskt infört ”kuddstund” som du kallar det, men vi kallar det ”sagovila” 🙂
    Gruppen delas in i tre grupper efter ålder och person sen har vi madrasser och mattor som vi ligger eller sitter på och lyssnar på Cd-saga eller saga ur bok.

    Vi har tom inrett ett ”vilorum” med skärgårdstema, sååå fint och mysigt vart det!! Mycket populärt bland barnen!! Där kan man gå in och vila, titta i en bok, lyssna på Cd, prata etc.

    Jag tror det är jätteviktigt i detta stressade samhälle vi lever i idag, att kunna dra sig undan en stund för lite reflektion och återhämtning 🙂

    Heja kuddstunderna!!!

    Anna

  18. Har faktiskt intagit golvläge tillsammans med en massa kollegor, efter ett träningspass. Det kan man väl nästan kalla som en sorts kuddstund. Det dröjde dock inte länge förrän spridda snarkningar överröstade rösten som höll i avslappningspratet. Så visst är det effektivt!

  19. Haha! Vilken bra idé. Ska höra med chefen om vi kan göra om något av akutrummen till kuddrum 🙂 Vi som redan har landstingspyjamas på har det bäddat för oss minsann! 🙂

  20. Hej! Har följt din blogg i ca 1 1/2 vecka nu och jag måste bara skriva att du är så himla rolig!! Sitter o småler för mig själv när jag läser dina inlägg och ibland när jag sitter ifikarummet på jobb skrattar jag högt för mig själv så att folk stirrar o undrar vad det är jag har så roligt åt!! Som tex när jag läste det här inlägget igår, så himla rolig tanke men en riktigt bra ide också!! Ja keep up the good work helt enkelt och lycka till med din lille Leo!! Jag kommer fortsätta läsa men kanske inte kommentera så mkt (du ser ju hur långt det blev den här gången) 😉 ha det super bra!
    Kramar från Stephanie i Hörby!
    Ps. Man får gråta när mjölken är slut när man är gravid, jag var lika känslig!! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg